Håller Frölundas strategi?

Får en del frågor från er läsare  – och här är ett par, som besvaras av Frölundas ordförande Mats Grauers.

Han tror för övrigt på en riktigt bra publiksiffra mot Brynäs på torsdag kväll – även om det kanske inte blir 12 044.

”Jag är hellre tacksam och glad för de som kommer – än att vara besviken över de som inte kommer. Vi vet att det är hög konkurrens vid den här tiden. Det kan vara underbara sommarkvällar eller aktiviteter som startar för barnen – och fotbollen är fortfarande het. Jag tycker att det är underbart att så många väljer att komma till oss.”

Varför går det inte att köpa vissa biljetter förrän matchdagen? Är det för att ni ska sälja de dyra biljetterna först?
”Om du väntar till matchdagen, så kan du köpa en billig biljett. Risken du tar då är att du inte får en så bra plats som om du hade valt att köpa tidigare. Då är det lite som resebyråerna har. Om du väntar till sista sekunden kan du få en billig resa, men du är inte säker på att du får ett bra hotellrum. Det är lite av den strategin vi har …”
Hade det inte varit smartare att släppa alla biljetter samtidigt?
”Jag är inte tillräckligt kunnig för att bedöma det. Men jag tror att vi har en klok strategi. Och strategin är inte för att vilseleda – utan vi försöker numera att vara väldigt tydliga, med färre priskategorier än tidigare. Dessutom satsar vi på familjer. Och det ska bli spännande att se hur det faller ut efter några omgångar. Jag tror att våra kunder, våra fans, är väldigt nöjda med hur vi jobbar nu.”

Vad säger ni?

Är Grauers och Frölunda rätt ute i SHL?

10 kommentarer om “Håller Frölundas strategi?

 1. Det finns bra alternativ, Rokkie, Sargbiljetter, Klack, Familj…som gör det ekonomiskt för normalfamilj.
  Självklart kan priser alltid diskuteras…och skall alltid vara aktuell, Förnybar och möta rimliga efterfrågningar.
  Betala för 5, se 6….Köp familj, 1 kompis på köpet, Singel? biljett bredvid annan singel…Föreningsbiljetter, Större sällskapbiljetter….Massor kan göras!!
  6-7 Matcher blir det ca för mig å 6 årig son med normal ekonomi…Gottså!!
  Nu Kör vi!! Brynäs Torsdag och HS på Lördag!!

  Forza Indians!!

 2. Jr med samtidigt måste jag ställa migsouveniredet inte är bättre att ha fullt hus i Kålleseum på skånegatan än tokigt höga biljetter… Få in samma pengar men få fullt å en ”kokande kittel” för bortalagen.
  Följde detta lag land å rike runt under 10-12 år med ett gott gäng…. men det blir inte att man vill lägga 250 -320kr per match om man går på så många matcher man kan
  Härligt frejdigt spel å mycket mål…2012/2014.. Men nåt är fel då inte ens tabell å spel lockar… Helheten är viktig i natcharrangemangen. Sen tyvärr Graders en norrlänning å en stockholmare sabbade en annan attraktionskraft när dom inte behöll affischnamnet Kallo i en Tredje fjärde kedja.. Publikdragare souvenirkung… Kanske dags locka honom till stan som mentor för yngre talanger å fylla några tomma stolar.

 3. När de nu vet att det kommer lite folk på matcherna i början på säsongen, kan man väl bjuda ut biljetterna billigare. Måste väl vara bättre att fylla Scandinavium än att de kommer 8000 personer. Förstår inte hur de tänker alls och det händer år efter år….

 4. Jag själv förstår inte problemet eller det negativa med att släppa alla biljetter direkt. Det är som Markus skriver, dom unga som drabbas! Varför inte satsa på dom?

  Familjepaketen är bra då får barn och föräldrar chansen att ”upptäcka” och fastna för hockeyn i Göteborg! Men om det sen efter några år, när dessa barn blivit äldre och vill gå själva på hockeyn med vänner, inte finns billiga biljetter tillgängliga så är det ju inte säkert att dom går? Eller fortsätter att vara intresserade?

  Jag vet inte men det känns som man inte tänker långsiktigt med biljetterna, utan att man bara tänker i nuet och hur man snabbast ska få intäkter till klubben.

 5. Jag vill alltid hålla med Frölunda. Som jag älskar villkorslöst!
  Jag håller inte med på 1 punkt. Och kommer förmodligen aldrig att göra det heller.
  ALLA biljetter borde naturligtvis finnas tillgängliga.
  Min resa som stor Frölunda supporter (ser minst 20 matcher på plats varje år)
  Började redan när jag var 10 år. Och den tog extremt snabb fart i början av 2000-talet. Är 25 år gammal.
  Ja

  Jag började köpa dem billigaste alternativen. Bokade tåg resa från Trollhättan. Åkte själv redan när jag var 15 år gammal.
  Ibland själv. Idag alltid i stora sällskap.
  Jag hade inte mycket egna pengar men såg minst 2-3 matcher per månad i Scandinavium. Jag älskade det. Känslan att vara på plats är oslagbar.
  När jag var 15 år så räckte rad 3 bakom båset för 150kr helt perfekt för mig.
  Hade inte mycket egna pengar.
  Det mesta jag hade spenderade jag på hockey biljetter och tåg.
  Genom åren har jag tagit med vänner som fastnat för Frölunda och hockeyn.
  På Torsdag är vi 8 personer.

  Vad jag vill säga är att: Om man vill skapa sig en grund som fortsätter växa. Så måste även (billigare alternativ med sämre sikt) finns tillgängliga hela tiden.

  För en 15, 16 åring kan det räcka fint. Bara man får vara där.
  Och nu idag har jag bra ekonomi. Går på mycket matcher med vänner och familj.
  Intresset är större än någonsin.

  Hoppas verkligen att Frölunda kan tänka om här, litegrann.
  Tappa inte dem yngre.
  Dem är en stor del av vår Frölunda!

  /Markus

  1. Vilken härlig berättelse, Markus! Jag hoppas att Frölundas nya familjestrategi ger fler unga chansen att göra samma resa som du!

   1. Rylander, kan du inte återkomma med rapport imorgon och på matchdagen hur biljettförsäljningen utvecklas?

Kommenteringen är stängd.