KRÖNIKAN: Upplyfta – men kvar på jorden

Hur förvandlar du egentligen bra till ännu bättre?
Du stannar kvar på jorden, förstås.

 

Publiken i Scandinavium har gått hem. De allra flesta lämnar premiärfesten med ett leende ända upp till öronen. Arenan städas, kameror plockas ner. Kocken Thomas Jonsson har lagat mat till spelarna som nyss fanns ute på isen.
En rufsig och våt Pontus Widerström ramlar ut ur omklädningsrummet och går och hämtar sin portion. Han äter den inte på plats, utan tar med sig i en låda.
Killen som kallas Sly av kompisarna – för likheten med Sylvester Stallone – knatar bort och sätter sig på en spårvagn mot Stigbergstorget. Jublet från nästan 10 000 fans ekar i öronen – men Pontus står kvar på jorden, likt en Rocky Balboa från Kungälv.
Poängkungen Mathis Olimb svär. Batteriet till hans nya elcykel (norsk?) går inte att låsa fast, han trixar och kämpar en bra stund. Till slut, efter lite svenskt-norskt unionssamarbete, löser det sig.
Olimb har en svettig överläpp men ett glänsande leende när han trampar i väg i den ljumma kvällen. Du kan inte tro att den liraren alldeles nyss saluterades som en rockidol i arenan …
Och det är precis där Frölunda HC finns i dag. Hyllat – men absolut inte uppe bland molnen. Här finns inga divor med monsterlöner och flashiga bilar.
Frölunda är redan bra – men kan absolut bli bättre! Och när kapten Joel Lundqvist direkt efter matchen pratar till sitt lag är det precis det som han poängterar:
”Det här vara bara en match. Den är inte värd så mycket om vi inte följer upp direkt i nästa match …”

DAGEN EFTER har Roger Rönnberg och hans team precis samma filosofi. De söker kritiskt efter saker att bli bättre på inom laget. Självförtroendet är intakt, men bra ska utvecklas till bättre – för att i april vara allra bäst.
Det är med andra ord full fart på träningen och lille Nicklas Lasu visar vägen. Han sätter till och med två mål i rad. Med en målvakt i målet, dessutom. Annars brukar ju Lasu helst sätta sina mål när motståndet plockat ut sin målvakt …

 
FRÖLUNDA SLÄPPTE förresten åtta målchanser mot Brynäs. Åtta. Det är riktigt imponerande över 60 minuters spel. Apropå att försvarsspelet behöver vässas i vissa lägen.

TILL SIST: Det blir oerhört läckert att se Julius Hudacek igen. Mot Frölunda, dessutom. Han är en målvakt som kan spika igen när han är på humör – och Kent Johansson tvekade aldrig när chansen till en värvning dök upp.
Skjut högt!