KRÖNIKAN: Alla behöver kärlek!

Blir en människa bättre av beröm och uppskattning?
Absolut. Det gäller även hockeyspelare.

Jag vet att jag kan vara tjatig. Jag kan vara upprepande och påträngande, lite som en fyraåring som är ute efter något gott i kylskåpet eller i lådan som bara ska öppnas på lördagar.
Men när det kommer 7 495 till Scandinavium och ser SHL en fredagskväll – när lönen dessutom precis har trillat in på kontot – måste jag få tjata lite till.
Uselt, säger jag. Bara en specifik match, anser Frölundas ordförande Mats Grauers – som samtidigt är övertygad om att klubben kommer att nå budgetmålet med 9 250 åskådare per match.
Jag är mer tveksam – av flera skäl. Scandinavium sväljer så pass många människor att det snabbt blir en känsla av svart novemberhelvete ifall publiken inte är på plats.
Stämningen sjunker oavsett hur många pappklappor du delar ut – och spelarna märker förstås av det. De taggar helt enkelt inte till på samma sätt.  Det är åtminstone känslan när Frölunda åker ut och gör en fullkomligt kass förstaperiod mot Modo Hockey den här kvällen.
På sociala medier finns massor av förklaringar från fansen om varför arenan inte är full.
Det är dyra parkeringsavgifter, det är dyra biljetter i kurvan, det är billiga biljetter som inte släpps förrän matchdag.
Den som letar fel hittar som bekant inget annat.
Jag lever gärna efter Roger Rönnbergs filosofi – och försöker se det positivt. Och jag tror fortfarande – eller är rättare sagt helt övertygad om – att 22 indianprydda hockeyspelare gör ett betydligt mer inspirerat jobb inför en full arena än inför en halvtom.
Den här kvällen jobbar Sektion 84 och Goa Gubbar, de två supporterfalangerna, stenhårt för att få sina hjältar att tända till – och det lyckas faktiskt.
Vi behöver alla uppskattning eller beröm, eller en känsla av att vara älskade. Det gäller mig, det gäller dig och det gäller förstås hockeyspelare. Frölundas killar tackar för kärleken med att vända 0–1 till seger med 3–2.
LEIF BOORK går förbi efter två perioder och jag undrar vad han skulle ha sagt om han fortfarande var tuff expertkommentator. ”Nu är jag inte det längre”, säger Damkronornas förbundskapten, 65 år fyllda.
Men han kan inte hålla sig helt: ”Det blir så här låst när två lag som spelar samma typ av hockey möts.”

Jag saknar Boork i tv-rutan.
TILL SIST: Jag har stött på, intervjuat och skrivit om rätt många kändisar genom åren som journalist. Men 24 år senare finns det fortfarande en som gör mig starstruck.
Peter Forsberg. Modobossen är svensk hockeys allra bäste spelare genom tiderna.
Tur att jag inte sprang på honom i kväll.

8 kommentarer om “KRÖNIKAN: Alla behöver kärlek!

 1. Jag sluta att gå på Frölundas matcher när dom införde klappan. Om klubben tycker att det är så tråkigt att gå på matcherna att dom måste dela ut en leksak
  till publiken går inte jag. Nej lägg ner klappan och publicera ett riktigt läsvärt machtprogram så återvänder jag

 2. Hur va matchen då?

  ”Det är åtminstone känslan när Frölunda åker ut och gör en fullkomligt kass förstaperiod mot Modo Hockey den här kvällen.”

  ”Frölundas killar tackar för kärleken med att vända 0–1 till seger med 3–2.”

  Ändå jag kan hitta om matchen, annars diskuteras det parkeringsbiljetter och Leif Boorks vara eller icke vara. Kom igen nu. Steppa upp! Vilka var bra? Vilka var mindre bra? Hur ska det lyfta sig? Vilka kedjor spelades? Vad måste man förbättra för att slå Färjestad idag? Frölundas dåliga spel igår tror jag knappast beror på publikuppslutningen, om det krävs 10 000 frölundaiter på plats för bra spel så lär man ju förlora varenda bortamatch framöver.

  1. Steppa upp som läsare. Du har en hel faktaspalt med femmor, matchen, poängen, betygen. Plus en text som avhandlar själva matchen.

 3. ”På sociala medier finns massor av förklaringar från fansen om varför arenan inte är full.
  Det är dyra parkeringsavgifter, det är dyra biljetter i kurvan, det är billiga biljetter som inte släpps förrän matchdag.
  Den som letar fel hittar som bekant inget annat”

  Men Johan, vänta lite nu.. Hur ska du ha det?
  Om inte jag minns helt fel så var det du som förra hösten ledde något som kan liknas vid en kampanj mot frölunda och de höga biljettpriserna via din blogg.
  Gång på gång inlägg om detta. Och nu klagar du på att en del fånar klagar på höga biljettpriser?? Du har en del i detta pga alla skriverier, för jag kan lova att jag kan hitta 5-10 inlägg som du skrev i detta ämnet i fjol.. men som sagt då var det supportrarnas parti du tog istället för stora stygga frölunda som saltade biljettpriserna och skinnade barnfamiljer på pengar…

  Sen säger jag som jag har sagt i flera år.. Kallio må vara nästintill slut men han är en ikon. Hämta hem honom så drar han 1500pers själv per match.

   1. Ja nu kanske det är för sent men hade man tagit hem honom inför denna säsongen och promotat det, satt honom i en lina med johnson junior så hade publiksiffran idag varit över 9000. Det garanterar jag.

Kommenteringen är stängd.