Rönnberg: ”Fest på Götaplatsen varje år!”

Frölunda bygger för en gyllene framtid – med Roger Rönnberg som tränare till den 30 april 2019.
– Får jag bestämma är det fest på Götaplatsen varje år fram till dess!
Att vara hockeytränare är ett riskabelt yrke. Du har ingen större anställningstrygghet ifall resultaten går emot. Men när Roger Rönnberg har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt väljer Frölundas ledning att utöka avtalet – med tre nya år.
– Det är kul – för vi har från första början sagt att vi ska göra det här över tid! Det följer bara planen, säger en ödmjuk Roger Rönnberg.
Han, som även vill uppleva ett OS som ledare, såg att tiden i Frölunda skulle kanske bli för knapp – och svarade ja direkt när ordförande Mats Grauers ställde frågan.
– Vi gör det här på riktigt. Vi bygger från grunden – och det tar tid. Jag tror på den resa vi har påbörjat. Det kommer att ta längre tid än 1,5 år – som jag hade kvar på kontraktet – att skörda det vi håller på att så, säger Rönnberg.
Ordförande Grauers myser förstås.
– Det är ett stort steg in i framtiden för Frölunda och ett stort ansvar som styrelsen tar, när den förlänger med så lång tid!
Roger Rönnberg hade vissa krav. Han vill att Christian Lechtaler stannar som sportchef – och fortsätter gärna att jobba med samma team. Det vill säga – Klas Östman som försvarstränare, Robert Ohlsson som anfallstränare och Kristoffer Martin som målvaktstränare.
– Det ett teamjobb, det här. Det är ingen one man-show. Det var det som jag var tydligast med när Frölunda kom och ville förlänga …
Så du har med dig samma killar till 2019?
– De är inte klara än, föreningen ville att jag skulle vara klar först. Sedan får vi se, men jag och Frölunda vill jobba efter planen …
En tidsfråga, alltså – innan även resterande tränare vet vilken ishall de går till under de närmaste fem åren.
Och målet, det finns skrivet i Frölundas verksamhetsidé. Laget ska varje år till minst semifinal i SHL och slutspel i Champions Hockey League.
– Får jag bestämma är det fest på Götaplatsen varje år, säger Roger Rönnberg.