Djuse hjärnskakad – Rydahl stängs av!

Frölundas back Emil Djuse är skadad. Eller hjärnskakad. Och han blev det av förre lagkompisen Gustav Rydahl i matchen mot Växjö i går.

Rydahl gjorde en bit in i andra perioden en besvepning på Djuse, som föll handlöst bakåt med skallen i isen.

Han fortsatte dock att spela – hela matchen ut!

”Med facit i hand skulle han inte ha spelat mer i matchen. Men alla hockeyspelare vill ju alltid spela”, säger tränaren Roger Rönnberg.

Disciplinnämnden har agerat snabbt på domarbasen Peter Anderssons anmälan. Rydahl stängs av i fem matcher (två av dessa böter)!

”Jag såg inte situationen själv. Men vi har ju försökt få bort såna här saker, så domarna har i efterhand anmält Rydahl”, konstaterar Roger Rönnberg.

Så här skriver Disciplinnämnden:

”Handlingen innebär att spelaren handlöst faller bakåt utan möjlighet att skydda sig. Denna typ av bensvepning är vårdslös och risken för skador är allmänt sett betydande. I förevarande fall har handlingen dessutom skett i hög fart och nära sargen, vilket är försvårande. Motspelaren har utgått med befarad hjärnskakning. Nämnden finner att avstängningens längd ska motsvara fem matcher. Två av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i SHL och Hockeyallsvenskan.”

Oscar Fantenberg är tillbaka efter sjukdom och ersätter Emil Djuse i matchen mot Linköping i morgon.