Motstånd? Spelar ingen roll …

Alldeles strax lottas alltså åttondelsfinalerna i Champions Hockey League i den finska huvudstaden Helsingfors.

Och det är stor risk att det är just där, i Finland, som Frölunda hamnar.  För i lottningsgrupp B finns Kärpät, Tappara, IFK Helsingfors, JYP Jyväskylä och TPS Åbo … alla möjliga motståndare. Även Sparta Prag och Luleå kan bli nästa hinder på vägen.

Men jag säger som sportchefen Christian Lechtaler:

”Det spelar ingen roll vilket lag det blir – bara Frölunda vinner och går vidare.”

Joel Lundqvist, kapten, säger så här:

”Vi har ett lag som kan vinna hela tuneringen.”

Just det citatet visar att Frölundas spelare redan har det i skallen, att laget verkligen går för en turneringsseger – och en härlig miljonvinst som tillskott i klubbkassan.

Den finska ligan är för övrigt bra. Sju lag från SM-liiga är vidare till åttondelen, medan SHL bara har fyra. Och frågan är hur allvarligt vissa svenska lag tar på turneringen?

Se bara på Djurgården, som inför den helt avgörande gruppfinalen valde att vila sina allra bästa spelare. Vad sänder det för signaler, mot fans, satsande tv-bolag och CHL som turnering?

Uselt agerat i mina ögon.

 

 

 

 

5 kommentarer om “Motstånd? Spelar ingen roll …

  1. Rylander: har du koll på eventuella pris pengar?
    Något borde väl exempelvis final lagen få?

  2. Hoppas Frölunda jobbar hårt på att locka folk till matchen nu. Dumpa biljettpriserna och sikta högt!

  3. Vad det sänder för signaler? Jo, det sänder väl, bland annat, signalen att den serie som betyder något för både publik och spelare är SHL. Inte något annat tramsspektakel som konkurrerar med de intressanta matcherna och sliter på spelarna under en lång säsong, och dessutom utsätter dem för ökade skaderisker. Jag säger bara ”Top scorer-tröjan” så behöver jag inte säga så mycket mer.

Kommenteringen är stängd.