KRÖNIKAN: Joels sköna leende

Sämst – men ändå bäst. Det är just därför statistiken ljuger om säsongens version av Frölunda. Och Joel Lundqvist har hittat leendet igen.

 
Frölundas kapten mäter aldrig framgången i mål eller assists. Han är större än så.
Det är därför han leder indianstyrkan – och laget är alltid viktigare än allt annat. Om det blir noll personliga poäng i matchen spelar egentligen ingen roll, inte så länge det blir tre pinnar i tabellen.
Men det syns också hur mycket det faktiskt innebär för lagkaptenen när han väl får sätta dit en puck efter en läcker och stånkande soloåkning i numerärt underläge.
Målvrålet är i klass med Ronja Rövardotters vårvrål … och Joel dunkar exalterat handsken i plexiglaset.
Lättnad, glädje och stolthet i nåt slags härlig mix.
”Äh, jag var ju tvungen att valla fram pucken via deras back”, flinar Joel efter medstudsen fram till matchavgörande 3–1.
Och när Joel Lundqvist ler, så ler hela Scandinavium. Bättre och mer bidragande än så här var det länge sedan vi såg lillebror Lundqvist.

 
FRÖLUNDA HAR FÖR övrigt skjutit tre mål på 35 möjligheter i powerplay. Det är, numera, sämst i hela ligan – och bara 8,6 procent av tillfällena ger mål!
Ändå ligger laget i toppen – och har nåt att träna på, precis som Roger Rönnberg brukar säga.
”Fast just den här matchen är nog den bästa i powerplay hittills under säsongen”, säger huvudtränaren.
Wow, liksom? Han säger så efter sex försök i den här matchen – och noll mål. Men det vore ju trist om laget är formmässigt toppat redan i oktober.
Att Frölunda däremot har den bästa powerplaystatistiken av alla lag i Champions Hockey League visar bara att där är försvarsboxarna inte lika tighta, inte lika aggressiva och framför allt inte lika disciplinerade som i SHL.
Jag säger fortfarande stackars det lag som råkar ut för ett Frölunda som har en fungerande PP-afton.
Då kan det banne mig bli tvåsiffrigt.

 
DET KOMMER INTE att gå hur enkelt som helst för Göteborg HC att ta klivet upp till Riksserien. 3–0 till HV71 i premiären – men efteråt pratar 031-gänget bara hopp och att det bara finns en väg.
Den som går åt rätt håll, alltså.
Tänk vad skoj det vore att få se minst 500 fans vid hemmapremiären i Frölundaborg nästa lördag.

 
TILL SIST: LUKE MOFFATT HAR för övrigt spelat sista matchen för Frölunda. Helt rätt beslut av klubbens ledning.
Amerikanen har inte gjort skillnad – och det är en bra signal att sända till juniorerna. Christoffer Ehn, Pierre Engvall och Kevin Elgestål (skadad) kostar inget – och är minst lika bra.

Kommentarer om “KRÖNIKAN: Joels sköna leende

  1. Borde skaffa en bättre målvakt,dom som finns läcker som ett såll.Rätt ofta skjuter motståndaren in pucken vid närmsta stolpen,borde gå att stänga igen den vägen.

Kommenteringen är stängd.