KRÖNIKAN: Dags att köpa en målskytt?

Är det dags för Frölundas sportchef att öppna plånboken – och köpa en målskytt? Nä, inte än. Men ring ett samtal till Småland.

Nånstans känns det fel när bottenlaget Leksands spel i numerära överlägen ser betydligt bättre ut än hos SM-guldsaspiranten Frölunda HC.
Men de senaste dagarnas hårdträning i spelformen ger i slutet av matchen ett par mål (!) – och jag antar att tränaren Roger Rönnberg kan kasta vissa av de anteckningar som han galet krafsar ner i sitt block.
Det står garanterat:
FÖR KRÅNGLIGT!
För det är precis så det ser ut. Ett Frölunda som vinner chanser och skott och spel – men inte petar in tillräckligt med puckar. Två mål på 47 skott är inte godkänt. Inget nytt under lysrören, alltså.
Frågan är bara vem som ska göra målen?

 

Efter elva omgångar i SHL har bara bottenlagen Färjestad och Leksand gjort färre mål är Frölunda.
Andreas Johnson skjuter nästan mest i SHL – och det är klart att det är skönt när han får styra in ett mål i just numerärt överläge. Robin Figren försöker, jobbar, sliter – men har inte spräckt sitt ägg än. Och Nicklas Lasu, tja – han får inte ens in pucken när han har helt fritt läge mot Oscar Alsenfelt. Ska han gå mållös i 43 omgångar den här säsongen också?
Äh, det kanske löser sig.
Med tiden, med tålamodet.
Frölundas mål är i alla fall att laget ska ha fyra kedjor som producerar – och det är en fin vision. Om den skulle bli verklighet, vill säga.
Där är inte laget än – och i den här matchen slarvas det en hel del på flera håll. ”Blekt”, säger Mathis Olimb. ”Leksand är mer här än vad vi är”, säger Mattias Janmark-Nylén.
Det är två bra analyser.
JAG SKULLE I alla fall vilja att sportchefen Christian Lechtaler slår en signal till Småland.
För där, hos Troja-Ljungby i Söderettan, finns sedan några dagar Simon Hjalmarsson. Den Frölundafostrade poängsprutan tog ingen tröja hos Columbus Blue Jackets i NHL och är alltså hemma i Sverige igen – och tränar med lillebrorsan Gustavs gäng.
Han skulle kunna vara killen som skjuter 35 mål för Frölunda – men har kanske alldeles för dyr prislapp på tröjan?
Ring, Christian. Ring!

 
JAG HOPPAS FÖRRESTEN att det inte är någon fara med Anton Blidh. Smällen tar på vänster lår och han haltar rejält när han kliver av i den sista perioden. Innan dess är ”Bliddan” riktigt nyttig med sitt uppoffrande spel. Gott!

 
TILL SIST: Två mål i numerärt överläge gör att Frölundas statistik hoppar från 8,57 procent upp till 12,82 procent.
I slutspelet ska den siffran ligga på 30 procent. Om Götaplatsen ska bli verklighet, alltså.

11 kommentarer om “KRÖNIKAN: Dags att köpa en målskytt?

  1. Vi kom inte längre än kvarten förra året bland annat på grund av att det inte finns en ”sniper” eller två i truppen. Detsamma gäller målvakterna. I år tycker jag iof. att Lars.J har något på gång.

    1. Det var orutin, blandat med en ungdomlig naivitet som inte lyckades dyrka upp LHC’s tunga försvar. Man hade ingen plan B när det inte funkade. Det hade inget med att det skulle ha saknats ”snipers” att göra. Det spelmässiga havererade, och ingen ”sniper” hade avhjälpt det problemet.

  2. Målskyttet kommer att lossna. Herregud, vi ligger två i tabellen – en futtig poäng bakom Skellefteå. Och då skall vi ha i åtanke att vi ligger där, med ett PP som är undermåligt, och med en ineffektivitet, som får Rylander att gapa om förstärkning. Snacka om styrka. Här behövs inga värvningar.

      1. Nä, om vi skall vara ärliga, så kanske jag uttryckte mig fel när jag sa att du ”gapade om förstärkning”. Du ville dock att Frölunda skulle höra sig för ang. Hjalmarsson, och min poäng kvarstår – det behövs inte.

  3. Annars finns det en vass målskytt i Växjö, lite äldre men riktigt vass. Kan inte kosta så mycket, frågan är bara om han trivs i Göteborg(Frölunda).

Kommenteringen är stängd.