KRÖNIKAN: Hittar publiken till Frölundaborg?

Damhockey. Topphockey. Comebackhockey. Drömhockey.…
Den här lördagen på is blir nåt utöver det vanliga.

Jag startar i Frölundaborg – och förhoppningsvis är jag inte lika ensam och frusen på läktaren som när Frölundas puckare tränar i den kalla hallen. Jag vill känna värme, från både spelet på isen och människor intill mig.
Göteborg HC, det hårdsatsande damlaget med en medelålder på drygt 20 år, har derby mot Hovås i Söderettan – och ska visa att laget verkligen tänker ge HV 71 en kamp om kvalplatsen till Riksserien.
Frivillig entré, gladhockey med massor av chanser – och en helt ny publik?
Jag hoppas det.
Frölundaikonen Fredrik Pettersson, sponsor och mentor, sitter i Schweiz och gör likadant – och hockeyn i regionen behöver förstås ett damlag av högsta klass. Jag blir inte förvånad om satsningen lockar till sig åtminstone ett par meriterade spelare innan säsongen är över.
NÅN TIMME SENARE är det dags för nästa match, från Scandinavium – och där bjuds vi på toppmöte och comeback.
Luleå på isen, Mats Rosseli Olsen likaså. Norrmannen opererade höften i somras och när den var frisk åkte han på en följd/belastningsskada i knät. Små kärl började växa in i knäskålssenan – och dessa har därefter dödats med både sprutor och elchocker.
I dag ska Mats vara redo.
Om han platsar, vill säga.
Jag säger inte att han är målskytten som Frölunda har längtat efter – men visst vore det läckert om Vålerengen-talangen skrinnade in och sköt ett par mål direkt? Det är förstås drömhockeyn jag syftar på.
Även om Rosseli Olsen själv är aningen skeptisk till det scenariot …

 

PRATAR LITE med John Klingberg en natt. Backen har också haft lite problem med den i somras opererade höften, men trivs i Texas och ska inte tillbaka till Frölunda. Den nyinköpta bilen med 325 hästkrafter made by Göteborg tar dessutom honom mellan Austin och Dallas på bara tre timmar.
Den dan när NHL-chansen väl kommer, vill säga.

 

FÖR ÖVRIGT: Anton Blidh lär spela. Lårkakan han fick i Dalarna känns bättre – och det krävs antagligen rätt mycket mer för att den krigaren ska kliva av.
Tänk om han kunde få peta in säsongens första SHL-mål också.

 

MER FRÅN USA: Henrik Lundqvist har inte haft det särskilt lätt i inledningen av NHL-säsongen. Bland annat släppte han tolv mål på två matcher … Det hade aldrig hänt i karriären – och händer aldrig igen, om jag känner världsmålvakten rätt.

 
TILL SIST: Auktionen av Frölundas svarta Movember-tröjor är inledd. Joel Lundqvist är dyrast så här långt – och till nästa år vill jag att klubben faktiskt funderar på att spela i den färgen.
Med en färgglad indian på bröstet skulle det bli ligans mest sålda supporterpryl.