KRÖNIKAN: En serieledares försvarstal …

En serieledares försvarstal – behövs verkligen det?…
Ja, kanske. I landets mest krävande idrottsstad.

 
I allsvenskan är det klart sedan länge att guldet hamnar ett broavstånd från Danmark. Göteborgs bästa fotbollslag kämpar om en andraplats – och därtill spel i Europa. Ändå ropar många fans att tränaren ska out. Hashtaggen #stahreout har funnits på sociala medier hela säsongen – och jag tycker att det är lite orättvist mot IFK Göteborg.
För första gången på en massa år finns det ju en tanke, en väg att gå.
Det kommer att bli sloganen Fotbollsframgång – made by GöteborgGamla Ullevi nästa säsong. Det tänker Martin Kurzwelly och Mats Gren se till – och flera förvärv, både spelare och sponsorer, är bara runt hörnet från en presentation.
Men tror ni att folk i Göteborg är nöjda?
Nä.

 

Samma sits har Frölunda och Roger Rönnbergs gäng. Laget toppar efter tretton spelade omgångar SHL-tabellen och ändå klagas det på sociala medier och i Scandinavium.
Klagomål som når ända till huvudtränare Rönnbergs privata rum inne på Frölundaborg.
”Jag hör att vi skjuter för lite. Men vi har mest skott utifrån, flest skott utanför, flest skott i block. Jag hör att målvakterna är dåliga. Fan, Lasse Johansson har den bästa räddningsprocenten och Linus Fernström har minst antal mål emot sig per match. Vi toppar alltså den statistiken. Det är ganska kul. Att vi inte ligger sist i serien när vi gör så många fel!? Det jag vill säga är – att vi inte är så tokiga.”
Exakt, Rönnberg.
Exakt min mening – och plumpen mot HV 71 (0–5 i Kinnarps Arena) blev precis den boost som alla spelare i Frölunda behövde. Efter den matchen har stans underhållande puckgäng tagit poäng i tio raka matcher!

 

FÖRRESTEN: Har ni sett att Linus Fernström räddar puckar i år? Han motar inte bara den här säsongen.

TRE SPELARE spräcker också målnollan – och det betyder massor för Robin Figren, Nicklas Lasu och Oscar Fantenberg. Hörde jag Heinz?
Det kommer mera.

 
TILL SIST: PÄR MÅRTS, Tre Kronors förbundskapten, ser matchen på Hovet – och jag tror seriöst att en handfull Frölundaspelare är aktuella för Karjala Cup. Erik Gustafsson, Andreas Johnson, Joel Lundqvist, Mattias Janmark och brinnande Robin Figren kan få ett samtal.
Eller inte.
För Mårts svarar på ett mess i pausen.
”Då säger jag helt fel.”
Helt? Inte ett enda rätt alltså! Jag får byta jobb.
”Precis. Du skriver. Jag tar ut laget.”
Tre Kronors förbundskapten är fantastiskt medievänlig.
Mikael Wikstrand kommer att bli uttagen … även om landslagssamlingen är samma dag som Frölunda inleder åttondelsfinalen i Champions Hockey League.