TÄVLING: En tröja för livet …

IMG_8438.JPG
Cancer är ett helvete. I huvudstan sitter en av mina fina vänner med en tumör i hjärnan. Den går inte att operera, bara att bromsa. Just nu växer den inte – och min vän lever varje dag som om den är den sista.
Vem vet egentligen hur många dagar vi får uppleva i ett liv?
Svärfar drabbades av prostatacancer, men överlevde. Han gjorde det tack vare ett enkelt PSA-test. Ett test som varenda man i landet borde ta lite då och då. Du lämnar bara lite blod – och ser om ditt värde är förhöjt.
Ändå dör det nästan 2 500 män i prostatacancer i Sverige.
Varje år.

Det är sju män per dygn. Sju män – pappor, föräldrar, pojkvänner – som kunde ha levt vidare, bara cancern upptäckts i tid.

Det är därför jag brinner för Movember.

Det är därför det är så oerhört viktigt att kampen går vidare. Att forskningen tar nya steg. Att behandlingarna blir bättre.

Frölunda HC är fantastiskt på det sättet.

Killarna i laget lånar ut sina ansikten och odlar mustascher i november. De tar dessutom varje chans att dra in pengar till insamlingen. Det spelar ingen roll om det innebär att posera med en elefant och en dammsugare på isen – eller att auktionera ut sin matchtröja.

Här får just du chansen att vinna en tröja.

Alla killarna i laget, med lagkapten Joel Lundqvist i spetsen, har signerat det här svarta exemplaret med guldpenna – och det finns bara tre andra exemplar som också signerats i den limiterade utgåvan.

Det enda du behöver göra är att skriva en motivering i kommentarsfältet – om varför just du ska ha tröjan! Jag är enväldig jury.

Glöm dessutom inte att gå in på Movembers hemsida och skänka en slant. Det kan rädda någons liv.

 

 

48 kommentarer om “TÄVLING: En tröja för livet …

 1. För lite mer än fem år sedan fick jag, då 12 år gammal reda på att min pappa drabbats av cancer. Efter det följde en tid där jag inte riktigt förstod vad det innebar förens mycket senare. Jag vet bara att min pappa blev svagare och opererades och strålades, och det hjälpte och gav resultat. I somras blev han helt friskförklarad efter fem år och det är väl nu man inser vilken tur man haft.

  Min bästa kompis sedan förskolan hade däremot inte samma tur, ungefär samtidigt som min pappa drabbades av cancer så drabbades även hans pappa av det. Operationer och strålningar följde även där och man trodde att allt blivit bra. Men för två år sedan fick min kompis reda på att hans pappa fått tillbaka cancern, och nu var den så lömsk att det inte gick att göra något.

  I november nu är det två år sedan han somnade in. Cancer är verkligen något inte alla får, men något alla drabbas av. Jag drabbades av det dubbelt, den ena gången hade jag tur men den andra gången gick det inte lika bra.

  Tröjan vore en väldigt fin symbol som skulle få mig att minnas hur min pappa besegrade sjukdomen samtidigt som vi alltid skulle minnas min kompis pappa som besegrades av sjukdomen.

 2. Skulle vilja vinna denna tröja av en (möjligtvis två) anledningar. Den person som introducerade mig för ishockeyn och Frölunda är min käre far. Han har haft serieplats på samma plats längre än vad jag varit född och började ta med mig på matcher då jag var en liten skitunge. Har sedan dess fastnat och gått med pappa varenda match.

  När det var budgivning på movember-tröjorna budade min pappa på Lasu och Joels tröja in i slutminuterna men lyckades aldrig vinna.
  Skulle jag vinna skulle jag därför ge denna tröja till min far på hans 60-årsdag i december. Det skulle bli ett perfekt substitut för detta samt ett fint sätt att tacka min pappa för att han öppnade upp mina ögon för både ishockeyn och Frölunda.

 3. Tjena!

  Intresset för Frölunda är enormt stort, kom ihåg när farsan tog mig till första matchen ’03 mot Färjestad, finalen dessutom. Efter detta så har jag sett i stort sett alla matcher, via tvn eller på plats. Har varit med och startat upp lite föreningar runt om Frölunda för att hjälpa stöttningen i Scandinavium och på bortaresor.

  I släkten så har vi tyvärr stor andel av män som har fått prostatacancer, farar gick bort i det och min far var nära att göra det men den botades i sista stund kan man säga. Nu är det väldigt stor chans att även jag får den och även om det kommer att upptäckas tidigt och det förhoppningsvis inte blir några problem så är det endå en liten oro. Att vinna denna tröjan skulle vara enormt, speciellt med tanke på budskapet till varför den har tagits fram och såklart stöttar jag Movember och är med i samtliga race!

  Ser fram emot detta!

 4. Vinner jag tröjan så ska jag dra mitt strå till stacken genom att själv auktionera ut den för att sedan skänka pengarna till forskningen.

 5. Jag vill gärna vinna tröjan för den hade passat för jäkla bra i vårt nybyggda garage!
  Hade inte möjlighet att ge så mycket för den i auktionen men självklart stödjer jag på andra vis. Movember är viktigt och jag är så jäkla stolt att Frölunda stöttar det så mycket! Att män kan få se sina barn/barnbarn växa upp och umgås med sina nära och kära. Jag hoppas att min pappa och min sambo kan få se sina barnbarn/barn spela i en Frölunda tröja någon gång. Vinner jag tröjan skänker jag ytterligare pengar till Movember för att det är så viktigt!

 6. Jag som jobbar med cancerpatienter vet hur hemskt det kan vara men det kan också bli fina avslut där patienten varit med och bestämt hur det skall vara. Cancer är en sjukdom som tar många liv dock finns det idag många behandlingsalternativ till många av cancersjukdomarna. Jag skulle gärna vinna tröjan och använda den i mitt arbete på något sätt.

 7. Vem vill inte vinna/få den?
  Varför ska jag bli den lycklige?
  För någon gång ska det bli min tur att vinna något! 🙂
  Frölundait sedan yngre tonåren, dock aldrig bott i Gbg.
  Åker på så många matcher vi kan & har 14 mil enkel resa…

  Hoppas på tur…;)

 8. Jag var 7 år, bodde på den tiden i Kristinehamn, en liten värmländsk stad 4 mil öster om Karlstad. Alla mina kamrater i hockeylaget och skolan hejade på Färjestad, det var liksom självskrivet. Min far, som själv spelade hockey i yngre dagar, och som faktiskt spelade TV-pucken, 2 år före sin åldersgrupp med lirare som Thomas Steen, innan han skadade sig och aldrig riktigt kom tillbaka, pratade alltid om när de i junior-sammanhang vann över Färjestad i DM-finalen. På den tiden gick vinnaren av DM-finalen till en riksfinal i Stockholm. Värmländska ishockeyförbundet hade, redan innan finalen, anmält Färjestad till riksfinalen. Så trots att Kristinehamns HT vann DM-finalen, fick Färjestad representera Värmland i Stockholm. Detta är säkerligen en av orsakerna till att min far inte håller på Färjestad, istället är det Frölunda som får hans sympatier. Jag kommer ihåg att han kom hem från en affärsresa till GBG, de hade gått på hockey. Med sig hem till mig hade han ett signerat idol-kort av Mikael Sandberg! Detta var startpunkten för min kärlek till Frölunda. En kärlek, i med- och motgång.

  Med- och motgångar speglar förövrig livet. Alla känner vi någon som drabbats av någon hemsk sjukdom. I mitt fall dog min mormor i ALS. En fruktansvärd sjukdom utan chans till överlevnad. Den känslan jag fick, när Ice-bucket Challange drog igång och fick det gensvar som det fick, den känslan var oslagbar! Att vi tillsammans kan göra skillnad, bara vi riktar ljuset mot problemet. Frölundas Movember initiativ är ytterligare ett strålande sätt att belysa en svår sjukdom som vi tillsammans kan bidra till att motverka.

  Anledningen till att jag vill ha tröjan är dels av kärlek till Frölunda, men även som hat mot världens orättvisa sjukdomar.

  #vigerossaldrig

  /Fredric

 9. Varje gång jag sätter mig i Scandinavium tittar jag upp i taket och tänker på min morbror. Tänk att han satt där uppe och såg till att vi fick tak över huvudet. Nu är det ett par år sedan jag kramade honom hej då, en leksaksbil och en snusdosa från hans barndom är de ting jag har kvar från honom. Han lärde mig mycket, min morbror. Ordvitsar, de flesta av dem ganska orena. Men det jag tackar honom mest för är när han tog mig med till Scandinavium för att se min första match. Så varje gång jag sätter mig i Scandinavium tittar jag upp i taket.

 10. Jag vill ingen tröja ha
  bara säga att du gör det jävligt bra
  Din blogg får mig att skratta och le
  Se till att fortsätta med de’!

 11. Jag vill vinna tröjan för att jag är ett stort frölunda fan för att den står för nånting som berör många män det finns många män som hsr prostatacancer utan att veta att man har cancer jag vill att alla män ska göra ett psa test för att se om man har prostatacancer för om man har prostatacancer då kan inte se sina barnbarn växa upp det skulle vara svårt för anhöriga att sörja över att dem man älskar går bort i cancer snälla jag bara måste vinna tröjan tacksam för svar radicmarina78@hotmail.se

 12. För några år sedan fick jag problem med min prostata. En kroppsdel man aldrig sett eller ens tänkt på. Bara ett namn. Jag var fortfarande ung och blev plötsligt livrädd när jag på akuten hörde läkaren fråga om min prostata. Jag hade inte cancer. Jag hade ett annat helvete, nämligen prostatit. Det tog mig två år att bli frisk. Jag mådde extremt dåligt fysiskt och mentalt, och blev beroende av små detaljer i vardagen för att påminna mig om viktiga saker, som att se till sin hälsa och finna och fokusera på ljuspunkter i livet.

  Hockey i allmänhet, och Frölunda i synnerhet är för mig en av dessa ljuspunkter. Det finns med säkerhet många som vill ha, och förtjänar den här enligt mig grymt snygga tröjan. Jag skulle vilja ha den för att rama in på väggen och aldrig tas ned, som en påminnelse att kolla de delar av kroppen man gärna sluppit få kollade, och som en hyllning till Sveriges bästa ishockeylag och deras kampanj mot cancern.

 13. Jag skulle vilja vinna tröjan för… Hur ska jag börja?

  2009 dog min far efter lång tids sjukdom.
  1994 fick han nytt hjärta och nya lungor. Han hade ett medfött hjärtfel som gjorde att han var tvungen.
  Han levde ett rätt så normalt liv fram till 2006 då jag gjorde lumpen. Då fick han njursvikt på båda njurarna, fick alltså börja med dialys varannan dag. 2008 dan innan jag skulle till flytta till Spanien så föll han ihop hemma av en hjärtinfarkt. Jag följde med i ambulansen. Det första han sa när han vakna va att jag skulle flytta och leva mitt liv. Det gjorde jag. Senare på hösten fick han prostatacancer, som i sin tur inte va så kraftig, men läkarna kunde inget göra då han redan va kraftigt medicinerad och hade sin dialys. Torsdagen den 28;e maj 2009 va sista dan jag prata med han. Då mådde han bra, hade precis kommit hem efter sin dialys, han var väldigt trött. Vi pratade varje dag så vi sa ”hörs i morn”. Fredag den 29:e maj ringer min syster på mitt spanska nummer, då visste jag att nu har det hänt nått. Ja, han hade äntligen fått vila.

  Min far Bernt, va inte bara en väldigt skön och glad göteborgare, han var stort Frölunda och blåvittfan.
  Jag skänker varje år pengar till movember och varje månad till hjärt och lungfonden.
  Denna tröja skulle jag ha och rama in med ett foto på honom och hedra hans minne.
  Han skulle bli väldigt stolt och jag vet att just nu mår han gott där uppe när det går bra för laget.

  Ha d så bra så länge 🙂

  Tobias

 14. Jag är 9 år och visste inte vad prostatacancer var, men älskar Frölunda och läser mycket om dem. Nu har jag fått veta mer om prostatacancer och vill hjälpa dem. Jag ska titta på tröjan och kämpa i skolan så att jag kan bli cancerforskare om jag inte blir hockeyproffs.

 15. Hej, grabbarna på jobbet har dragit igång ett team i Movember, Utmaningen 2014. Det går lite trögt. En tröja som första pris, i stället för äran kanske kan hjälpa till. Då får vi nog fler som ansluter, mer donationer och fler mustascher att beundra och roa oss åt på jobbet. Vi tjejer har äran att vara domare och utser vinnaren. Du kan få vara hedersdomare!

 16. Född i västra Frölunda och hockey fantast så långt tillbaka jag minns. Jag fick reda på i april att jag fått bröst cancer, är opererad och fått strålbehandling under hösten och ska i förhoppningsvis 5 år äta tabletter som ska hålla cancern borta. Hur konstigt det än kan låta känner jag mig frisk och njuter av livet och har i eftermiddag suttit och skrikigt på laget när de spelade i de snygga tröjorna. Även om jag inte får tröjan vill jag tacka dem för att de gör den här satsningen. Med vänlig hälsning,

 17. Om jag inte får tröjan kommer jag att börja gråta och Du kommer att ånga dig nästa gång vi ses……………

 18. Den här tröjan skulle jag vilja ge till min frölundaälskande man. Dels för att han utöver sitt heltidsarbete kämpat med att bygga vårt fina hus det senaste året och dels för att hedra hans älskade morfar /extrapappa som gick bort i denna fruktansvärda sjukdom för några år sedan. Arvet och oron finns kvar, men vi glädjer oss åt varje PSA-test som visar negativt . Tack för Movember, ett fantastiskt initiativ 🙂

 19. Vinner jag tröjan kommer jag använda den i min egen insamling för Movember. Den går just nu väldigt bra men jag vill boosta ännu mer. Stötta gärna på http://se.movember.com/mospace/9820701
  Jag ligger självklart i Indians team så alla pengar som kommer in går in i deras insamling. Hjälp att hjälpa!!
  //JanneFors

 20. Jag skulle vilja vinna tröjan för att kunna ge den till en vän som jag träffade på Scandinavium i fredags kväll och som då berättade att hon opererats för bröstcancer nu och ska få besked på onsdag vad som mer måste göras. Då skulle det vara kul om hon kunde ha denna tröja på sig.

 21. Jag vill vinna tröjan till min bästa kompis son. 2012 när han var 17 år och efter 6 års kamp dog hans mamma av sina hjärntumörer. Att drabbas av detta under sina tonår är fruktansvärt jobbigt, men han har tagit sig igenom detta på ett fantastiskt sätt. Frölunda Indians betyder mycket för honom. Han, min son, som är hans bästa kompis och jag har serieplatser på Scandinavium och missar inte en match.

 22. Min farmor och farfar gick bort i cancer, farfar gick bort i prostata cancer 2 månader efter jag hade tagit mina första andetag. Min mormor kämpar just nu med cancer men läkarna säger att det går att operera bort. Pappa har alltid varit där både när det gäller hockey, innebandy och skola, att få ge honom denna tröja då han har förlorat båda sina föräldrar i cancer hade varit mitt sätt att säga tack och det hade varit ett stort långfinger åt cancern som har tagit 2 av mina närmaste och plågat min mormor.

 23. När jag träffade min fru för åtta år sedan rensade hon ur min garderob. En del kläder fick se sig lämna mina hyllor mot bättre behövande , jobbigast var helt klart att min matchtröja och Frölunda-halsduk hamnade i säcken bortskänkes. Så här åtta år senare är jag redo att ta tillbaks min matchtröja och gärna i en snygg svart variant. Brukar även traska ner och pärla FUCK-CANCER armband när andan faller på. Att få bära den svarta matchtröjan skulle vara en skön revansch.

 24. Fuck cancer! Och, fuck alla andra sjukdomar och skador man tvingas dras med!
  Miste svärfar i cancer, det gick på ett par månader. Det var en ögonöppnare för oss alla runtomkring…

  Själv har jag tre kollapsade diskar i ländryggen, som inte går att operera, endast hantera med daglig träning. Har testat sjukgymnastik, akupunktur, yoga, Pilates, styrketräning och vattengympa, men det var hockeyn(!) som räddade mig!!
  Var redan hockeyfantast, som supporter till Frölunda och till min egen son, och så fick jag, 40 år gammal, världens chans – att själv börja träna hockey i ett utvecklingslag i Kållered SK!
  Men, skulle jag våga utsätta ryggen för den tuffa träningen? Japp, smärta var jag inte rädd för längre, efter att ha dragits med det konstant i 10 år…

  Och, resultatet? Tja, ryggen kommer aldrig bli bra, men den är starkare än någonsin och jag är framförallt en gladare människa, mamma och fru – och förhoppningsvis en förebild för andra som behöver ta sig samman och aldrig sluta kämpa…

  Om jag vann tröjan skulle jag stolt, och jäkligt rak i ryggen, bära den på Frölundas matcher (jag skulle velat träna i den också men då kanske guldet falnar…).

  /Mia
  #vigerossaldrig

 25. Tänkte att det vore roligt att vinna den här tröjan som betyder så mycket mer än bara laget som spelar i den. Läser alla andras kommentarer och inser hur lyckligt lottad jag är som har mina nära och kära friska bredvid mig.
  Om jag vinner tröjan vill jag att den ska auktioneras ut och att alla pengar går till Movemberinsamlingen.

 26. Min farfar hade varit frisk som en nötkärna i 70 år och på ca tre månader bröts han ner av testikelcancern. Allt gick så fort… Att få vinna denna tröja och få vara en del av Frölunda som kämpar så hårt för att samla in pengar till Movember hade varit en ära!

  1. Min fru drabbades av cancer vilket var ett helvete. När man lever i ovissheten om livet ska fortsätta eller ta slut. I dag sitter vi tillsammans och följer Frölundas matcher som serieplats innehavare. Hon blev till slut friskförklarad. Go vänner ge inte upp det finns trots allt mörker ett hopp för våra anhöriga och vänner.

 27. Alltså det borde vara så här:
  Frölunda skulle alltid vinna!
  Cancer för alltid försvinna!
  Men nu är det inte så, därför är det fantastiskt och härligt att se den kamp, offervilja och fighting spirit som läggs på att båda dessa mina önskningar ska besannas.
  Kom igen!
  GO FRÖLUNDA!
  GO AWAY CANCER!

 28. Jag har en medarbetare vars dotter gick bort i söndags i cancer. Kvar är en liten treårig kille och hans pappa som jag gärna skulle vilja ge tröjan- de är inte ensamma utan många kämpar mot denna hemska sjukdom! Mvh Cecilia

 29. Livet är skört..men ändå underbart ! Det vi kan påverka, skall vi också göra ! Movember gör skillnad där samhället faktiskt gör skillnad också. Att som man eller kvinna ha ett skydd och ansvarstagande från stat och samhälle borde vara en rättighet, mustaschen är ett uttryck såväl en markering mot prostatacancer.
  Frölunda förbättrar oddsen mot cancern och bär en svart tröja för dom förlorade, vi kan vinna kampen både i rink och i det vardagliga livet. Ställ krav på obligatorisk undersökning för prostatacancer!
  Nu vill jag se alla i mustasch..Go Frölunda !

 30. Alla som skriver här tycker jag är värd en tröja, men det finns ju bara en…
  Och en av mina vänner har prostatacancer men har ändå tid att ringa mig och fråga hur jag mår! Att ta sig tid för sina vänner när man är sjuk säger mycket om vänskap! Jag själv får en tankeställare om att ta vara på livet och mina nära och kära medan vi finns i livet. Det är så mycket som kan hända, det värsta är väl att få en sjukdomsdom som kan innebära döden, tänk bara den ångesten…
  Det är viktigt att vi ger vad vi kan för att hitta cancerns gåta och många andra sjukdommar för den delen!!
  När jag berättade för min vän att jag ska försöka få tröjan till honom ( han är naturligtvis indian) så sa han att ” va kul hoppas vi får den för du vet att du får ärva den sen”…

 31. Det känns konstigt att försöka skriva något bra om en sådan hemsk
  sjukdom för att vinna en tröja.
  Men nu på lördag så spelas årets kamp nämligen den mot
  Cansern eller om ni så vill Modo mot mitt kära vfhc , Modo i rosa
  VF I svart och i den kampen så vinner de goda nämligen livet…..
  Så komm igen så besegrar vi cansern tillsammans en gång för alla
  Mats

 32. Jag har själv ingen direkt koppling till just cancer, men har människor i min omgivning som har sett sina nära och kära tyna bort i cancer. Men jag har absolut likvärdig erfarenhet av att se någon tyna bort mitt framför ögonen på en, genom en annan hemsk sjukdom.

  Jag brinner starkt för att på alla sätt och vis uppmärksamma cancer, har det senaste månaderna jobbat med att pärla/knyta/paketera armband för Ung Cancer. Brinner väl egentligen för många saker!

  Däremot har jag haft en tuff period i mitt liv, då det funnits mycket stress vilket har lett till att jag krockat flera gånger med mentala väggar. Är en av många som lider av psykisk ohälsa, där varje dag är en kamp.

  Skulle jag vinna tröjan så skulle den bli en påminnelse om att jag kan klara av vad som helst. Jag skulle se till att hänga den nära min säng, så att det blir det första och det sista jag ser på morgonen och kvällen. Den skulle kunna bli min anledning till att gå upp på morgonen och ta mig igenom ytterligare en grå dag.

 33. Denna tröja skulle nog ingen tacka nej till, så heller inte jag! Jag har sedan barnsben hejat fram Frölunda trotts att alla andra från min hemort håller på ett annat lag (Leksand, eftersom jag är från Dalarna), jag har trottsat dem och gått min egen väg, något jag är stolt över, även om Frölunda inte vinner! Att Frölunda hjälper till och samlar in pengar till förmån för prostacancer är stort och visar att man bryr sig, samt att det gör att klubben får bra PR, själv försöker jag också göra vad jag kan, för alla kan vi göra något, större eller mindre! Bland annat har jag köpt flertalet sådana här armband med budskapet ”Fuck cancer” på, ett armband som pryder min handled alla dagar i veckan, något jag är stolt över att bära, så nu hoppas jag också att jag kan vinna denna tröja så jag kan bära den varje matchdag, för vad skulle göra mig mer stolt än att få visa vilket lag mitt hjärta klappar för, samtidigt som jag vet att det laget hjälper till och räddar liv med insamlingar till dessa stiftelser och organisationer!

 34. Hallå 🙂 jag förlorade nyss min farbror i prostata cancer och innan det så har jag förlorat min morfar i samma sjukdom, önskar att man slipper höra det ordet i närheten av min släkt och familj mer i mitt liv. Önskar fler folk kunde börjar tänka på att om man skänker en liten slant var så blir det en stor totalsumma och det är just det som gör skillnad. Den lilla gåvan då och då blir stor tillslut och en dag kanske vi kan få stopp på cancer sjukdomen. Jag har varit Frölunda supporter i hela mitt liv, upptäckte mitt intresse för hockey och Frölunda när jag var 8 år, har inte så mycket möjlighet att se så många matcher per säsong i Scandinavium pga av 30 mil enkel resa. Men jag önskar verkligen att vinna denna unika tröja. Hade jag bara kunnat så skulle jag vilja köpa alla tröjorna som Frölunda auktionerar ut. Det är så stort av en klubb som Frölunda att gå tillsammans för en så viktig sak. Att hjälpa andra
  / Per-Ola

 35. Hej!
  Arbetar med patienter med både testikel- och prostatacancer och vet vilken tuff behandling de går igenom. Är dessutom stort Frölunda Indiansfan och skulle värdesätta tröjan enormt! Är troligen den med seriebiljett som har längst till hemmamatcher – 40 mil! Man kan flytta från stan men inte från FHC!!

 36. Jag nominerar min pappa till att få vinna denna tröja. Jag kan inte minnas ett liv där hockeyn inte existerar. Den har alltid funnits där och det är tack vare min pappa. Trots att han inte är uppvuxen i Göteborg så har han alltid älskat Frölunda. I med och motgångar har han gått på deras matcher och visat sitt stöd. Jag beundrar min pappa för trots att han har upplevt en hel del motgångar i sitt liv så ger han sig aldrig. Han slutar aldrig att kämpa och framförallt så slutar han aldrig att kämpa för mig, för att jag ska känna mig trygg och älskad. Om jag fick chansen skulle jag därför ge honom denna matchtröja.

  Jag stöttar Movember för att varken min pappa eller andras pappor, bröder, söner eller pojkvänner ska behöva gå bort i Cancer.

 37. Jag vet hur det är att mista en nära anhörig i cancer, att se någon man älskar tyna bort framför en ögon och det enda man kan göra är att finnas vid personens sida och stötta. Jag är också stor Frölundait men bor inte i Göteborg, ibland känns det som vi supportrar som inte bor i Göteborgsområdet glöms bort. Jag stöttar movember och tycker det är väldigt bra att mäns hälsa också får uppmärksamhet. Jag skulle se tröjan som en hyllning till min pappa. Mvh Jeannette Liljedahl

 38. Cancer är tillsammans med Ebola en hemsk sjukdom i dagens samhälle, frågan är om man kan drabbas av något värre idag.. Skulle väl vara att hålla på Färjestad typ… Skämt åsido så är initiativet Frölunda tar helt fantastiskt och det är bra att visa andra föreningar i Sverige/världen att detta är värre än man tror. För min egen del gick min moster bort i Cancer för ett antal år sedan och det har påverkat mig på olika sätt men främst sättet att på olika vis skänka pengar till forskning för att hitta bra och säkra botemedel. Cancer skördar allt för många liv, allt för unga liv, allt för tidigt.

  Movember är ett underbart sätt att uppmärksamma dessa problem då de finns världen över och majoriteten av befolkningen vet om månaden och Frölunda gör sitt för att uppmärksamma Sverige mer än vad det är idag och det är helt fantastiskt! Hade jag kunnat odla skägg likt Joel hade jag gärna gjort de men tyvärr ser de rent ut sagt för jävligt ut.. haha!

  Till sist, att bära denna tröja och representera Frölunda och Movember vore helt magiskt och en helt fantastiskt sak att göra, och få folk medvetna! Sen finns de givetvis inget bättre än att bo i Stockholm och gå runt med en Frölunda tröja 😉

 39. Nu har jag skänkt en slant till Movember och nu hoppas jag att tröjan till mig ni sänder.
  Skulle bära den med stolthet, för Frölunda är ju laget – ni vet!

 40. hej!
  Världen är grå, tråkig och mörk i dessa tider. Speciellt nu när det närmar sig november. Det finns dock en ljustglimt: Frölunda indians! I vårt och tort finns dom med mig och jag med dom. Det kvittar hur nere man känner sig så muntras man alltid upp när man sättet på matchen på tv eller åker 15 mil enkel resa för att se gubbarna spela live. Frölunda är något jag går och ser fram emot på jobbet när det är tufft eller när man är nere i en svacka i privatlivet. Frölunda är livet. Därför önskar jag få den svarta tröjan, för att kunna addera lite ljus till mitt hem.

  Ha de gött!

 41. Det där med cancer .. Ja Fyfan det är tragiskt. Har själv inte upplevt det här inom familjen men hände en sak nyligen i klassen som verkligen berörde alla och det är faktiskt det värsta jag varit med om under mina 16 (korta) år. min bästa väns närmsta i familjen gick nyligen bort helt plötsligt och när hon var så modig att ställa sig inför en hel klass o försöka berätta att en av hennes närmsta i livet gått bort .. Och det gick fan i mej inte att hålla sig man fick en himla medkänsla med henne men framförallt så tänkte man att det lika gärna kunde hända nån av mina föräldrar. Så tänkte nog alla och då insåg ja hur tufft folk har det när det försvinner pappor som mammor helt plötsligt. Och Det frölunda gör är riktigt riktigt bra. Den här händelsen skedde för 1 månad sen lite drygt och tog långt tid innan ja insåg hur det var med det här. Så det frölunda gör är bra och få fler folk att fatta vad det egentligen är som händer och ta ställning mot cancern och skänka pengar för det behövs! #Fuck cancer #movember Skulle blir väldigt glad att få den svarta tröjan att få bära den o visa att ja är imot cancer o får samtidigt supportar Frölunda. Kämpa för 3 P ikväll boys !

 42. Jag skulle vilja ha denna tröjan för jag har en nära koppling till både Frölunda och cancer, cancern har tagit några utav mina släktingars liv senaste var min farmor som dog för ett drygt år sedan. I samband med att hon fick beskedet att den var obotlig bestämde vi inom familjen att vi kanske inte kan förhindra farmors död men vi kanske kan förhindra att någon annan familj behöver gå igenom samma sak därför skänkte vi endel pengar till Cancerfonden.

  Frölundatröjan skulle jag vilja ha på grund av att jag är ett stort Frölunda fan jag går på lite drygt 15 matcher på en säsong, hade gärna gått på fler men resvägen på 1,5 timmar blir ganska lång och dyr för en fattig student som mig. Tröjan hade varit cool att ha då den är så unik, och att den faktiskt står för någonting som berör många.

 43. Hallå! Egentligen har jag ingen erfarenhet av cancer inom min familj eller dom jag älskar mest men jag har sett på avstånd hur grannar och även min arbetskollega drabbats inom familjen! Det Frölunda gör känns som det är äkta ..att dom bryr sej på riktigt det gör mej rörd! Sen att man bor i Gbg och älskar indians gör mej ändå mer stolt! Egentligen är jag inte värd den här tröjan men…. Jag vill ha den! Mvh Tommy

Kommenteringen är stängd.