Framtiden är ljus – för Frölunda

Såg ni finalen av TV-pucken? Om ett par år ser ni samma spelare i SHL – med Frölunda.

– Inte omöjligt, säger Tobias Johansson, tränare för Göteborg.

Värmland 2
Göteborg 1

Två ramträffar i slutet – men inget mål för Göteborg. I stället hittade Värmland nätet bakom TV-Puckens mest värdefulle spelare, 031-gängets keeper Arvid Söderblom.
2–1 i Nobelhallen i Karlskoga … och ett helt gäng deppiga göteborgare.
– Det här är nyttigt för killarna, hur surt det än känns att förlora. En viktig läropeng. Det fungerar så i en karriär – du kan inte vinna allt, säger Tobias Johansson.
Han är coach för Göteborg – och tränare för U16 i Frölunda.
Samma Frölunda som har bidragit med 20 av 23 spelare till Göteborgs finallag.
– Tio av spelarna har också Frölunda som moderklubb och har spelat här sedan hockeyskolan, fyller Johansson i.
Så framtiden för Frölunda behöver solglasögon?
– Definitivt. Det blir en ljus framtid för framför allt Frölunda, men även för hockeyn i distriktet! Jag är så fascinerad över de här killarna. De har verkligen vuxit samman som grupp. Vi spelar en positiv hockey med mycket puckkontroll.

 

I finalen mot Värmland kom Göteborg tillbaka efter underläge med ett mål..
Laget kvitterade genom Philip Ekberg – och hade ett kanonskott av Samuel Fagemo i ribban. Pucken slogs också i mål, men dömdes bort efter videobedömning. I stället kontrade Värmlands bäste spelare Fabian Zetterlund och slagskottade in 2–1-ledningen – med bara 1.16 kvar att spela.
Frölunda, f’låt Göteborg, hann därefter med att pricka stolpen en gång till … och var faktiskt det betydligt bättre laget i 15 minuter av slutperioden.
Efteråt fanns det ändå ett par ljuspunkter. Calle Ehrnberg utsågs till turneringens bäste back och fick Lill-Strimmas stipendium – och målvakten Arvid Söderblom blev den mest värdefulle spelaren av alla. MVP-titeln och 10 000 kronor öronmärkta till ett körkort!
– Helt rätt, tycker jag! Om vi vunnit hade säkert Söderblom tagit målvaktstiteln också, tror Tobias Johansson.
Och om två år ser vi de här killarna testa på spel i SHL och Frölundas A-lag?
– Det är absolut inte omöjligt, tror Tobias Johansson.

5 kommentarer om “Framtiden är ljus – för Frölunda

 1. Ett stort grattis till årets tv-pucks lag för en lysande insats. 13 av spelarna har sina rötter och sin hockeymässiga grundutbildning i olika föreningar utanför Frölunda. Ett kvitto på att det görs oerhört mycket rätt för att utveckla talanger och hålla en bredd i Hockeygöteborg. För distriktets föreningar är det svårt och kanske inte ens möjligt att konkurrera med de fantastiska resurser som erbjudas i Frölundaborg med Campus. Här gör också Frölunda HC ett fantastiskt jobb att fortsätta utveckla spelarnas förmågor från den bas som lagts. TV-kommentatorerna gjorde i år ett stort och gott arbete att försöka visa bredden på svensk ishockey genom att så föredömligt lyfta fram alla föreningars ungdomsarbete. Det vore kul om också GP tog denna puck och något lyckades vidga sina vyer utanför Scandinavium och Campus. Frölundas framgångar bygger på att vi har en bredd och djup i distriktets alla föreningar för att fortsatt utveckla en stark hockey. Tro mig när jag säger att vi som hockeyföreningar upplever att vi lever i ett mediamörker.

   1. Du har ju tidigare inbjudningar till Bäcken HC, Marconihallen nära Frölunda Campus.
    mvh
    Martin

   1. Lerum gör oerhört mycket bra och lyckas ständigt utveckla talanger som sedan går vidare i sina hockeyliv. Som alla föreningar ett gott alternativ att starta med.
    mvh
    martin

Kommenteringen är stängd.