KRÖNIKAN: Sluta luras, Rönnberg …

Visst, det är en match kvar. Men ingen kan lura mig att Frölunda missar kvartsfinal i Champions Hockey League efter krossen i Tammerfors …

Tappara 1
Frölunda 5

Samma dag som Tre Kronor samlas i Leksand för Karjala Tournament har Frölunda tagit flyget till Tammerfors i Finland.
Tre Kronor-uttagna Joel Lundqvist och Mattias Janmark är förstås med klubblaget – och det visar hur mycket SHL-klubben tror och satsar på Champions Hockey League.
Och det finska motståndet chockas totalt.
Förstemålvakten Juha Metsola, som bidragit till Tapparas fina tabellrad med nio segrar på de tio senaste matcherna, har märkligt nog bänkats och hans ersättare, tjecken Dominik Hrachovina, har inte en chans.
Det står 0–3 efter en period – och Frölunda blåser motståndet av banan som en mörk och elak höststorm i november.
Redan i första bytet visar åldermännen Joel Lindqvist och Magnus Kahnberg vägen. Checkar högt, stör den finska tabelltvåan – och visar direkt att göteborgarna minsann tar den här turneringen på blodigaste allvar.
Laget har gett sig fanken på att vinna den här turneringen – och till och med Roger Rönnberg måste vara nöjd. Det blockas skott. Det görs mål i numerärt överläge. Det klaras utvisningar. Det görs till och med mål – härligt, Anton Blidh! – när Frölunda är en man mindre på banan …
Det blir 1–5 till slut.
Och vem tror att Frölunda ska förlora returen med fyra mål?

FÖRRESTEN: VEM ÄR fotbollsvärldens Roger Rönnberg? För det är precis honom som IFK Göteborg söker. Ung, brinnande, fylld av tydliga linjer – och en jävel på att utveckla talanger. Finns han ens?

FÖR NÅGRA ÅR sedan skickade Frölunda i väg ikonen Tomi Kallio från stan. Finländaren kunde tänka sig att gå ner i lön, avsluta karriären i sin nya hemstad Göteborg – men fick aldrig chansen.
Han flyttade knappt trettio mil, till Småland och Växjö – och är fortfarande en av SHL:s allra bästa hockeyspelare.
Jag får känslan att IFK Göteborg tänker göra samma sak med Tobias Hysén. Han sitter i Kina och längtar hem från en märklig liga – men frågan är om sportchef Mats Gren ens tänker försöka lösa honom? Han är kanske för gammal för det nya IFK Göteborgs som byggs.
I så fall: Ett kulturmässigt lika stort misstag som när härföraren Tomi Kallio ratades. Och Hysén hamnar på Hisingen eller hos ett annat gulsvart lag ungefär sju mil från Göteborg …

TILL SIST: Det sämsta med Frölundas överkörning i Tammerfors är att returen i Scandinavium på tisdag är helt utan spänning …
Det är nog därför Roger Rönnberg, lätt mustachprydd à la Movember, försöker dra i ödmjukhetsbromsen.
”När du tror att nåt ska bli lätt – så blir det oftast svårt …”

Äh, vem lurar du?

2 kommentarer om “KRÖNIKAN: Sluta luras, Rönnberg …

  1. Varför tror du Tappara ställde sin 2a målis i målet igår kväll ? Skulle dom försöka chocka vårat bästa Frölunda eller vad var tanken ? 🙂 Deras tränare trodde kanske han gjorde en smart grej men blev nog idiotiskt istället .

Kommenteringen är stängd.