KRÖNIKAN: Bjud Göteborg på fest!

Jag har ett tips, Frölunda: Dela ut alla biljetter till kvartsfinalen i Champions Hockey League helt gratis – och skapa festen på egen hand.

Det ekar tomt i Scandinavium när 50 man från Goa Gubbar tappert sjunger till den bankande trumman. 4 600 biljetter sägs vara sålda … men inte ens 2 000 är på plats – och det finns förstås några orsaker.
Den allra största är att Champions Hockey League inte är etablerad som turnering än. Och inte blir publikhajpen större när Frölunda redan i den första åttondelen dödar all spänning med att köra över det finska topplaget Tappara.
Det är ensligt, nästan sorgligt – eller helt enkelt novembertrist.
Så för att få fart på turneringen – skänk biljetterna till kvartsfinalmötet med IFK Helsingfors. Se till att bjuda stans hockeyintresserade på en fin present – och skapa festen på egen hand.
Det är Göteborg värt.

 

EFTERSOM DET SPELAS innebandy-VM i stan är Scandinavium upptaget den 9 december. Det betyder att den andra och avgörande kvartsfinalen flyttas till Frölundaborg.
”Ja, vi hade kunnat ge upp vår hemmaplansfördel – och spelat borta i den andra matchen. Men vi satsar på att vinna turneringen – och sportsligt är det bäst att avsluta på hemmaplan”, förklarar ordförande Mats Grauers.
Bra beslut – men jag vill fortfarande att biljetterna ska vara gratis. Den goodwillen har Frölunda, eller en sponsor som Volvo Cars, råd med. Eller så kan väl Champions Hockey League vara med och sponsra biljetterna – i marknadsföringssyfte!
För hockeyn är faktiskt bra i CHL.
När vi kommit så här långt i turneringen finns det inga rötna gäng kvar längre. Och även om Frölunda knäcker Tappara rätt enkelt över två matcher – 9–3 totalt – så är det ändå ett av Finlands allra bästa gäng, med bra lirare och kvalitet på hockeyn.

 
JAG TROR FÖRRESTEN inte att IFK Helsingfors, sjua i finska ligan för tillfället, kommer att ge sig lika lätt i kvarten. Även om det bara är ett hinder på vägen till en drömfinal mot Skellefteå!

 

EN FRÅGA: Är Joel Lundqvist klar för nästa säsong? En kille som leder Pär Mårts landslag med att täcka skott i 3–0-ledning i slutet av en match … ja, ett sånt hjärta får Frölunda aldrig släppa. Han kan spela med sparkstöttning om det behövs!

 

FÖRENINGEN har förresten hittat en kopia av Lundqvist. Jag tror aldrig att Pontus ”Sly” Widerström kommer att spela i NHL, men i SHL kommer han att bli en av Frölundas allra nyttigaste spelare de kommande åren.
Rookiekontrakt den här säsongen – A-lagsvarianten de kommande två säsongerna! Killen åker fortfarande spårvagn till och från träningar och matcher … och gör ett snyggt mål på volley den här kvällen!

 

TILL SIST: På torsdag startar SHL igen – med publikfest mot Leksand. Då kommer det över 10 000 till Scandinavium …
Alla betalar dessutom.

3 kommentarer om “KRÖNIKAN: Bjud Göteborg på fest!

  1. Godwill som frölunda har råd med? En av frölundas allra viktigaste inkomstkällor är biljetter vad jag vet? Varför är alltid lösningen att Frölunda ska rea ut sin produkt?

    Ge CHL 2-3 år så kommer den sätta sig, om sponsorer och tv-bolag har tålamod vill säga.

    Sen borde man kicka ut oseriösa lag som djurgården som skickar ut fruktansvärt dåliga signaler när de ställde över några av sina nyckelspelare i en avgörande chl-match. Sånt snappar fans i allmänhet upp och det sänker naturligtvis intresset när lagen själva inte är intresserade av att lira turneringen.

      1. Jag tror inte att det är biljettpriset som gör att folk väljer att inte gå på CHL-matcherna, utan (det okända) motståndet. Vet inte ens om jag hade gått om jag fått en friplåt. Det hela känns helt enkelt inte tillräckligt inbjudande och intressant.

Kommenteringen är stängd.