KRÖNIKAN: Fyra s Frölunda ska ta med sig!

Skym, skjut, styr – segra. Det är det fyrtalet i s som Frölunda ska ta med sig under resten av SHL.

Frölundas poängkung Mathis Olimb har petat in fem mål och tolv assists på 21 matcher. Fullt godkänt, förstås – även om du ibland kan önska att norrmannen tar en enklare väg och ger fan i den sista dragningen.
Snyggt är inte alltid effektivt.
”Vi ska inte bara skjuta för att skjuta – det måste finnas läge. Jag vet att Roger kommer att bli arg på mig nu”, sa den sympatiske norrmannen inför mötet med Linköping.
Ja, Rönnberg ska ryta! Och kanske har Olimb lärt sig nu – att coachen alltid har rätt.
För Frölundas två första mål mot ett formstarkt östgötagäng är två höstlöv.
Två puckar som bara fladdrar i väg i novembervinden och smiter in bakom den målvakt som har bästa räddningsstatistiken i SHL.
David Rautio får kliva av, utbytt och knäckt.
Skjut, skym, styr – och segra!
Det är devisen som Frölunda ska ta med sig från den här matchen.

FAST DET FINNS visst en annan sak som Frölunda också kan packa ner i bussen på vägen hem mot Göteborg.
Det är resechecken från Hurtigruten som Mathis Olimb delade ut till alla åskådare i den sista perioden. Han hade ispåsar på klubban och skallen, höll i, höll i, höll i – och serverade landsmannen Mats Rosseli Olsen säsongens första mål.
Vackert som en resa längs norska fjordar kantat av höga fjäll. Du kan inte döda kreativiteten!
FRÖLUNDA FORTSÄTTER att toppa serien, tre pinnar för mästaren Skellefteå – och sex före HV 71. Samma Jönköpingsgäng som kommer till Scandinavium på torsdag.
Är det dags för säsongens allra första 12 044 då?

FÖRRESTEN: Med helgens 1–2-förlust mot HV 71 kommer Göteborg HC aldrig att nå kvalplatsen till Riksserien. Är det förresten inte oerhört märkligt att Östra ettan (Stockholm) får tre kvalplatser – medan den Södra, med Göteborg HC och HV 71, bara får en kvalplats?
Ettorna i de fyra serierna skulle förstås gå vidare direkt – och därefter ska de fyra tvåorna få spela om resterande två platser.
Gör om och gör rätt, Svenska Ishockeyförbundet!

 

FÖR ÖVRIGT: Peter Forsberg! Den störste som svensk hockey nånsin fått fram. Klart välförtjänt av sin plats i Hall of Fame. Bara Modo som inte har fattat det – och inte hissat tröja nummer 21 än …

 

TILL SIST: Jag gillar verkligen idén om ett ihopplockat Team Europe i World Cup of Hockey nästa höst. Tänk att få se norrmännen Mats Zuccarello Aasen och Mathis Olimb tillsammans med exempelvis slovaken Marian Gaborik och dansken Lars Eller.
Det skulle verkligen betyda att världens bästa – som inte spelar i Sverige, Finland, Tjecken, Ryssland, Kanada och USA – är på plats.
Kör bara, kör!

3 kommentarer om “KRÖNIKAN: Fyra s Frölunda ska ta med sig!

  1. Fin vinst igår men jag är fortfarande bekymrad över Linus spel, håller det i ett slutspel? Han har många fördelar och har inte gjort särskilt många tabbar på slutet Men spelet i sidled är allt annat än bra. Som vid 1-1 igår. LHC kör en inövad variant, man vet att Linus är extremt långsam i sidled och lurar iväg honom åt ena hållet för att sedan få öppen bur. Backen sköt medvetet i sargen bakom mål för att få Linus att gå ner på knä och långsamt glida 1 meter utanför sin högra stolpe. När pucken passerat Linus vrider han huvudet mot andra stolpen men fortsätter att glida åt fel håll. Först när pucken gått i mål förmår Linus att gå åt rätt håll. Jag har nog aldrig sett en målvakt på denna nivå som är så extremt långsam i kropp och tanke vid sidledsförflyttningar.

  2. ”Det skulle verkligen betyda att världens bästa – som inte spelar i Sverige, Finland, Norge, Tjecken, Ryssland, Kanada och USA – är på plats.
    Kör bara, kör!”

    Nu blev det väl fel? Norge är väl inte direktkvalificerade, eller?

Kommenteringen är stängd.