Tack för allt, Affe!

IMG_8867.PNG

IMG_5513.JPG

IMG_5770.PNG

Slutar, slutar inte?
Tja … alla idrottskarriärer har ett slut – och Daniel Alfredssons är här. Han har inte fått ordning på den krånglande ryggen under sommaren och något spel med Detroit Red Wings har det inte blivit i höst.
Trist förstås, att inte kunna sluta när du själv vill – utan för att du är tvingad.
Jag bär med mig minnena av Daniel Alfredssons fantastiska karriär. 1 370 matcher i NHL och Stanley Cup, 1 257 poäng fördelat på 495 mål och 762 assists. Fem olympiska spel. OS-guld 2006. SM-guld 2005. Årets rookie i NHL 1996.

Det som saknas är en ring på fingret. En ring med Lord Stanleys namn. Och visst vore han värd den titeln, efter en sån karriär?

Fråga fansen i Ottawa, som i många år såg Alfredsson från Göteborgs IK och Frölunda HC som den store kaptenen. 17 år blev det i den kanadensiska huvudstaden.

I Sotji, som blev det sista stora internationella framträdandet, var det magiskt att se Daniel Alfredsson swisha in i mästerskapet på en cykel tillsammans med Erik Karlsson.

Som far och son, liksom. Dåtid och framtid i en skön fusion.

”Oerhört kul! Jag trodde aldrig att jag skulle spela ett till OS efter Vancouver. Men på nåt sätt har jag hållit mig kvar i sporten och tycker att det är kul fortfarande. Att kunna ta sig in i det här laget är skoj – att få chansen att kriga om ett guld igen”, sa Alfredsson ödmjukt till GP.

Och därefter tog han plats i den PP-uppställning som Pär Mårts trodde allra mest på.

Den 4 december kommer nummer 11 tillbaka till Ottawa. För en sista hyllning. För ett sista farväl till den publik som älskat Daniel Alfredsson.

Alldeles oavsett:

Tack för minnena.

 

5 kommentarer om “Tack för allt, Affe!

  1. Jag fick äran att följa Daniel som ung i Mölndal Hockey under säs 90-91 då han slog igenom. Förstod att han skulle gå långt med den professionella inställning han besatt redan då. Lycka till framöver Gunnarsson

  2. Zäta, som borde ha viss insikt hävdar att det bara är ett rykte och inte har någon grund.

    Men du vet kanske bättre.

    1. Tack, Philip! Det var oerhört läckert att följa Affe under sista stora turneringen på plats i Sotji! En av våra största genom tiderna …

Kommenteringen är stängd.