Fernström tar nya steg – mot NHL!

Linus Fernström följer med friläget i sidled, slänger upp armen – och suger in Sondre Oldens skott i plocken.

Månadens räddning om ni frågar mig – som inte ens sett en repris.

”Det där är den stora skillnaden med mig den här säsongen. Förut hade jag bara följt med, försökt göra mig stor och vara i vägen. Men nu räddar jag verkligen pucken!”

Linus Fernström har gått från hånad och ifrågasatt – till en av SHL:s absolut bästa målvakter! 28 insläppta mål på 16 spelade matcher, det bästa snittet i hela ligan med så lite som 1,75 insläppta mål per match …

”Att ta plats i SHL var ett mål på vägen. Jag ser min karriär som en trappa, att ta ett steg varje säsong”, säger Linus efter segern mot Brynäs – och en av säsongens allra bästa insatser.

Nu är han till och med intressant för NHL-klubbarna, som kan har hittat en ny Viktor Fasth i den täte 27-åringen från Stenungsund.

”Viktor Fasth debuterade i SHL när han var 28 – och han är ett bevis på att det går att ta sig till NHL! Och det är mitt mål, det har det varit hela tiden. När du tränar och lägger så mycket av din tid så vill du bli så bra som möjligt. Och blir du det så spelar du i NHL. Men visst … för att komma till NHL behöver du tur också, att du spelar bra på en viss match – när en scout är där.”

Du lär inte ha försämrat chanserna med den här säsongen i alla fall.

”Det är många som säger det, att de har drömmen ’jag ska spela i NHL.’ Det är ett mål för mig. Sen om jag når det, det är en helt annan sak …”

 

3 kommentarer om “Fernström tar nya steg – mot NHL!

  1. Visst var Fernström bra igår men i förra matchen läckte han ju rätt rejält. Han behöver nog bli mer jämn och kanske stå lite mer. Känns som bra spelare försöker hitta luckor uppåt.

    1. Nä, han har rätt på det viset. Jag är ingen hockeynörd. Jag ser hellre människan bakom än vem som passar bäst in i ett spelsystem …

Kommenteringen är stängd.