KRÖNIKAN: Frölunda har nåt extra – trots allt!

En för alla – alla för en. I bland är det faktiskt det vackraste du kan se på en idrottsarena. Även när det blir stryk.

Det är 7 000 på plats i Kinnarps läckra hockeylada. Slutsålt sedan länge, toppmöte i SHL. Att det dessutom är ”derby” mot Frölunda hjälper förstås till. Det är slutspelskänsla långt före nedsläpp.
Klackar som sjunger.
Det blir inte bättre i Sverige i omgång 26 – och när pucken väl släpps är det precis som om grabbarna på isen vill bjuda tillbaka.
FRÖLUNDA TAPPAR Anton Axelsson (strul med både axel och handled) och Magnus Kahnberg (ljumske) redan i Göteborg – och förlorar även Robin Figren när bussen väl börjat rulla till Småland. Frölundas kanske hetaste spelare startar sin morgon med en nackspärr – och tvingas lämna återbud sent.
Kört på förhand, alltså?
Glöm det.
För trots tunga tapp bjuder Frölunda faktiskt på en av säsongens finaste insatser. HV 71 virvlar ut som en försmak av de snöstormar som snart kommer att plåga landet – och Frölunda agerar som varningsblinkersförsedda saltbilar.
Det finns en sekvens i matchen när 031-spelarna täcker fem skott på drygt tre minuter – och den inställningen älskar jag!
Jag vet att Roger Rönnberg också gör det – och det är en ny dimension av Frölunda som vi bjuds på. En dimension som vi inte är bortskämda med att se alla gånger.
Det är en för alla, alla för en. Det är en skopa av extra allt som vi inte sett på länge när det gäller Frölunda HC. Ta med er arbetsinsatsen!
Att domarna skänker utvisningar, straffar och mål till hemmalaget är sånt som händer. Såna saker går inte att blocka alla gånger – även om HV 71 känns aningen tyngre den här kvällen.
Nyförvärvet Jere Karalahti, skandalförsedd back, gör tre assists i debuten för HV 71 – och visar att en 39-åring fortfarande håller klassen. Har en riktigt vass – och korrekt – propp på landsmannen Artturi Lehkonen, 18.
Den symboliserar kvällen.

UNDRAR HUR LÄNGE som Magnus Kahnberg får vänta på att spräcka sin målnolla? Efter den lyckade hälsenecomebacken är det alltså ljumskarna som jäklas för Frölundas ålderman.
Upp till bevis, Stina Hedin!

FÖRRESTEN: Numera är Frölundas spel i numerärt överläge ett helt annat än i början av SHL. Det är rakt, snabbt, kraftfullt – och effektivt.
Fortsätt så!

 

TILL SIST, ETT litet önskemål – eller krav: Det är dags att ge Linus Fernström den uttalade rollen som förstemålvakt.
Han är snäppet vassare än Lasse Johansson för tillfället – och håller landslagsklass när han väl blir inbytt. Startar exempelvis med att rädda en straff – och visar varför NHL-klubbarna har börjat spana på en sent utvecklad 27-åring från Stenungsund.
Låt Linus stå flera matcher i rad framöver!
Bygg självförtroendet för en guldmålvakt.

Kommentarer om “KRÖNIKAN: Frölunda har nåt extra – trots allt!

Kommenteringen är stängd.