KRÖNIKAN: Tryck på omstart!

Roger Rönnberg är orolig när hans lag förlorar en match. Nu har Frölunda förlorat fyra – i rad.
Läge för losec?

Hockey handlar om att skita ner sig. Inte på det fula sättet, som att hoppa in en armbåge på en försvarslös back … utan att via slit och spott i näven få till målen och segrarna som bara kommer när jobbet görs ordentligt.
I bland undrar jag om Frölundas solidariska tes har dragits ett steg för långt. Att vissa lirare gömmer sig bakom snacket om att fyra kedjor ska producera.
”Vi måste skita ner oss mer”, säger Robin Figren.
Han går främst i Frölunda just nu.
Såg till att semifinalplatsen ordnades i Champions Hockey League förra veckan – och målar även mot Örebro. Ändå är det jobbet som saknas i hans gäng. Hantverket, det smutsiga, det som ger lön i handen.
Slarv och massor av bjudningar bakåt … och då spelar det ingen roll att Andreas Johnson gör mål i power play igen.
Målvakten Linus Fernström har en sämre dag – blir utbytt, men Lasse Johansson är inte bättre, Elias Fälth ger bort en kasse … tja, det är så det ser ut när Frölunda åker på fjärde raka SHL-förlusten. Samma lag hade alltså tre förluster på 25 matcher …
Och när försvarsspelet havererar totalt?
Tja, då är det läge att trycka omstart.
Tillbaka till grunderna.

 

FRÅGAN ÄR OM inte Lukas Bengtsson från SHL-jagande Mora får komma ner som en julklapp och förstärka laget i mellandagarna?
Bengtsson kan behövas för att stärka defensiven inför
slutspelet – och det brukar ju gå bra när sportchef Christian Lechtaler köper backar från Dalarna.
”Han tillhör MIK”, svarar Lechtaler.
Det gjorde Tom Nilsson och Mikael Wikstrand också – och rörlige Bengtssons vassa direktskott skulle behövas när anfallsspelet blir för krångligt.

 
JAG GLÄDS förresten med Joel Lundqvist, som trots allt får uppleva Bolsjojpalatset i Sotji. Tio månader efter OS glider han in med Tre Kronor för Channel One Cup … som kapten i Pär Mårts trupp.
Jobbet som 32-åringen lägger ner är ovärderligt – och jag hoppas att Christian Lechtaler ligger på för en signatur.

FÖRRESTEN: Har tjatat massor om mervärdet av ett fullsatt Scandinavium. Folk får en läcker känsla – och spelarna lyfter av stödet från 12 044 i arenan.
Nu lyssnar Frölunda – och sänker priserna mot publiklockande Leksand den 3 januari. 120 kronor för vuxna, 60 för barn upp till 15 år. Det är ett bra första steg!
Gratis CHL-semifinal mot Kärpät tio dagar senare?

 
TILL SIST: Mathis Olimb har fortsatta problem med sina ljumskar. Han är med på turnén för tillfället – och spelar kanske mot Leksand på lördag?
Med honom i laget får Frölunda en helt annan dimension på liret. Han behövs för att komma ur svackan.

7 kommentarer om “KRÖNIKAN: Tryck på omstart!

 1. När jag läser kommentarerna ovan så påminns jag om varför jag undviker att kommentera hur man bör transplanera organ eller hur man lämpligast skickar en satellit till rymden.

  Kan man inte bör man inte…..

  1. För att undvika missförstånd, menade kommentarerna till artikeln, inte artikeln i sig som jag tycker är bra….

 2. Frölunda kan ha gått på myten om sig själva. Man har kunnat läsa högt och lågt om ”Sveriges bästa hockeylag”, trots att det enda man gjort är att ha varit i toppen av tabellen en sväng på hösten. Märkligt hade ju varit annars, med tanke på att Frölunda var laget med överlägset minst spelaromsättning inför årets säsong. Laget har nått EN semifinal de senaste åtta säsongerna (om jag som hastigast räknar rätt i huvudet). SAIK har fyra raka finaler, varav de två senaste har vunnits. HV 71 har ett par SM-titlar under samma period osv.

  Frölunda visade under fjolåret mycket positiva tendenser i grundserien. Samtidigt såg vi med all önskvärd tydlighet att man ej utvecklat metoder för att lösa upp lag som spelade igelkottsförsvar, utan åkte ut mot LHC i kvarten som bara hade gjort sin läxa rörande motståndet.

  Nej, för det första får det vara slut på allt mediatrams om att Frölunda är något annat än en utmanare! För det andra måste Frölunda dra på sig blåstället och inse att man ej får något gratis – och att man ej är så bra som en del vill låta göra gällande. För det tredje kan det behövas komma in ett par spetsspelare i truppen. Andra lag förstärker under säsongen när de ser brister.

  Med detta sagt så vill jag förtydliga att det är fan så mycket roligare att vara supporter sedan Rönnberg kom in med den satsningen det innebar.

 3. Ser du ens matcherna? Joel inne på tre bakåt. Sämst +- stats i VF, kostar 395 000 för frölunda i månaden..
  uttagen till landslaget.. på vilka meriter då?

   1. Nej har 300 i lön. Kostar betydligt mer. Vad för ledare är det som är inne på så mycket bakåt och producerar så lite framåt? Tycker det får vara slut med glorifierandet av joel och kahna. Dags att ta ett kliv ner i allsvenskan.

Kommenteringen är stängd.