Frölunda behåller indianen

Mötet på Frölundas kontor gick snabbt. Presschefen Peter Pettersson Kymmer och ordförande Mats Grauers gick igenom var klubben står i logofrågan.

”Vi har läst och begrundat debattartikeln – och det är beklagligt att författaren har den synen. Men det är hennes åsikt – och den har hon sin fulla rätt till”, säger Peter Pettersson Kymmer, presschef hos den kritiserade föreningen.

Frölunda tog alltså en indian på sitt bröst för 20 år sedan, en hyllning till det ”Vilda Västern” som skapades redan på 60-talet.

”Reklambyrån som tog fram indianen för 20 år sedan hade till och med kontakt med en organisation för urbefolkningen i USA – och det fanns inga hinder när loggan diskuterades. Loggan har inte varit kontroversiell en enda gång sedan dess”, säger Pettersson Kymmer.

Så – ert svar?

”Indianen på bröstet symboliserar inte vad artikelförfattaren tror – även om det är beklagligt att hon tycker så. Vi kommer inte ta bort indianen från vår logo.”

11 kommentarer om “Frölunda behåller indianen

 1. Fortsätt utveckla klubben och dess varumärke. Med ökade intäkter får vi ett bättre lag och fler roliga matcher. Det går inte att backa till 80 talets VF ! Då var klubbmärket inte mycket värt.

 2. Du kan inte jämföra SHL-klubbarna som är föreningar styrda av sina medlemmar mot NHL-klubbar som ägs av individer vars enda mål med klubben är ekonomisk vinst. Grauers och de andra ska se till att klubben vinner på isen i första hand. Sen är det klart att man måste arbeta för att undvika röda siffror för att verksamheten ska gå runt.

 3. Varför inte Frölunda Dragon! Dragonerna är själva ursprunget till den här staden, Gustav II Dragoner var de som red igenom anfallarna då vi på 1600 talet försvarade vår rätt att bestämma vilka präster som skulle gifta oss. Gustav II fick då ihop tillräckligt för att bygga Göteborgs ringmur som skyddade oss i början. Vi hade säkert ett regemente Dragoner här då Kungen inspekterade dalgången här för den bästa platsen för den nya staden. vad kunde vara bättre än att få ett nytt regemente Dragoner hit! Frölunda Dragon

 4. bättre se till att Frlölunda kommer dit där det hör hemma i Västra Frölunda., sluta representera Göteborg.
  Indianen skall vara kvar den är en hyllning till minoritetsfolken

 5. Jag håller absolut med föregående kommentarer! Har verkligen hatat det här ”klubbmärket” i alla år. De flesta, om inte alla, har återgått till sina traditionella klubbmärken och tröjor efter sina NHL-utflykter” som Blue bulls, Lions, Lynx, Stars m.fl. – varför ska mitt kära VF alltid vara den förening som uppträder mer efterblivet än de andra?

 6. Fan, jag som fick upp hoppet där en kort stund. Tror inte indianen upprör många utav Amerikas urinvånare, men det är dags att vi byter tillbaka till Frölundas riktiga logga. Indianen är bara ett billigt sätt att försöka få barnen att tvinga sina föräldrar köpa souvenirer år dem. Det är dags att Frölunda tar tillbaka själ. Så som Färjestad gjorde när man lade i från sig sina lila tröjor till förmån för den långt snyggare gröna.

  Ni som kallar er för Frölunda supportrar, höj rösten nu så att vi kan återvända till rötterna. Frölunda ska vara känslor och passion inte kommersialism likt ett vinstdrivande företag.

  1. Vilken professionell klubb inom fotboll, hockey, etc. är INTE ett kommersiellt företag?
   Självklart är det ett företag, och krävs i mångt och mycket att drivas som ett sådant.

  2. För att kunna vara på den nivån som de är på så måste det drivas som ett vinstdrivande företag. Sedan så är det väl bra att hålla på traditioner men de betalar sällan några räkningar tyvärr….

Kommenteringen är stängd.