JVM: Resan mot final fortsätter

Skador och förluster för Juniorkronorna – och kraftigt ifrågasatta.
Då är
5-2 på Tjeckien inget annat än en drömstart i JVM.

Jag var, efter 15 insläppta mål på två träningsmatcher, aningen oroad för premiären i Toronto.

Visst, det var mot förhandstippade Kanada och svåra USA … men det var framför allt träning. Och mot Tjeckien var Juniorkronornas försvar helt plötsligt betydligt vassare.

Robert Hägg assisterade visserligen Linköpings tjeck Jakub Vrana ett par gånger om, men backen som kaxigt nog jämfört sig själv med Nicklas Lidström bet ihop – och levererade en glimrade tredjeperiod inför drygt 13 000 i Air Canada Centre.

Och när det finns lirare som William Nylander framåt? Ja, då har Sverige plötsligt ett vapen som vilket lag som helst fruktar.

Fast vi var en hel del som blev oroliga när Mini-Nyllet tacklades i skallen en bit in i sista perioden. Nylander var borta från spel efter en huvudtackling i SHL – och det var just den som fick Modos boss Peter Forsberg att köpa in polisen Donald Brashear.

Han hade behövts för att skydda Nylander i Toronto – men smällen tog inte så olyckligt. Resan mot en final kan fortsätta.

 

BÄST AV Frölundas bidrag? Jämnt mellan Anton gånger två. Karlsson jobbade bra i boxplay – och Blidh ger alltid energi med tacklingar och hårt jobb.  Blidh assisterade också vid Jacob de la Roses vackra mål …

FÖR ÖVRIGT: Det märks i bland att det är juniorer som lirar. De svenska spelarna tuggade på sina tandskydd som om de smaksatts med choklad eller tuttifrutti, eller som om tungan nyss hade piercats.

Och att stå och prata med varandra under nationalsången efter en vinst är inte okej. Skärpning!

 

FÖRRESTEN: Danmark hade 2-0 mot Ryssland, tappade till 2-2 vid full tid – för att sedan förlora på straffar. Hockeyvärlden krymper. Eller vidgas – om du är optimist. Gott att se!

 

TILL SIST: Lugne Linus Söderström har tagit förstaposten i Sveriges mål. Det är bra – även om Frölundas Fredrik Bergvik inte lär spela en minut i turneringen …

2 kommentarer om “JVM: Resan mot final fortsätter

  1. Hur kan Anders Svensson hamna på din 50-lista? Han varken spelar eller bor i Göteborg. Elfsborg har en norsk landslagsman i fotboll (Henning Hauger). Han bor i Göteborg…

Kommenteringen är stängd.