KRÖNIKAN: Dags att börja slita

Jag har en mening som ska upp på en tavla i Frölundas omklädningsrum: Hårt jobb är den största talangen.

 
Det är den forne storbacken Stefan Larsson, med 684 tävlingskamper för Frölunda, som säger det på sociala medier efter svensk förlust i JVM:s bronsmatch. Det är så enkelt, men samtidigt så oerhört rätt. Och inget kan passa mer in på både Juniorkronorna och den här dagens Frölunda.
”Vi tar för lätt på motståndet. Gör de två sämsta matcherna när det gäller som mest. Det är pinsamt”, säger Juniorkronornas kapten Jacob de la Rose efter en missad bronspeng mot Slovakien.
”Vi spelar för dåligt. Åker inte skridskor. Gör inte jobbet”, kontrar Frölundas poängkung Mathis Olimb efter pisk mot DjurgårdenHovet.
Är det så enkelt? Kanske. Kanske inte.
Men oavsett om du heter Rikard Grönborg eller Roger Rönnberg ska du som huvudcoach kunna kräva att dina spelare alltid ger 100 procent. Vare sig det spelas ett världsmästerskap eller 55 grundomgångar av SHL.
Det finns ingen genväg till framgång – och motivation slår i de allra flesta fall klass.

 
EXPERTEN NIKLAS WIKEGÅRD är tuff i tv-sändningen från Hovet: ”Frölunda är ett bottenlag, som det ser ut just nu!”
Ja, så länge varken jobbet utförs – eller målen görs, så är jag böjd att hålla med. Det är nåt som inte stämmer.
Ta bara förre målskytten Magnus Kahnberg. Han har spelat 19 matcher efter hälseneskadan, men inte bidragit en enda gång målmässigt. Självförtroendet är i botten – och när Kahnberg kommer fri mot Djurgården så väljer han att passa …
Hur länge har Frölunda tålamod med honom? Kahnberg är en fantastiskt go gubbe, men tillför just nu ingenting alls. Lite som Fredrik Sjöström när han fick gå.

Kanske kan en bänkning få fart på den mållöse?

SER PÅ SOCIALA medier att en del vill köpa en telefon till sportchefen Christian Lechtaler, eftersom ”den han har nu inte kan fungera” …
Fansen vill att sportchefen ringer och köper en målmässig förstärkning. Den 31 januari stänger transferfönstret – och Frölunda behöver tyngd, elakhet och mål.

VEM AV FRÖLUNDAS spelare som var bäst i JVM? Jag säger Anton Blidh. I konkurrens med överraskande Christoffer Ehn. Anton Karlsson vill jag se mer av – gärna i SHL. Han spelar dessutom i JVM även nästa år, då han var en av tolv (!) underåriga i Juniorkronorna.

TILL SIST: Hårt jobb är den största talangen, alltså. Den andra typerna av talang är både Juniorkronorna och Frölunda fullt av. Framgången kommer alltså med slitet.
Jag hoppas att vägvisaren Robin Figren redan mot Örebro är tillbaka efter den magåkomma som under ett dygn fick honom att tappa sex kilo … och att höftsmällen på Mattias Janmark inte är av det allvarligare slaget.
Stockholmarnas driv behövs.

7 kommentarer om “KRÖNIKAN: Dags att börja slita

 1. Dags att bänka kahnberg nu!!! Han har varit helt värdelös denna säsongen. Bäckman är en till som dräller med puck och borde bänkas. Sen får rönnberg fan ta i med hårdhandskarna nu och sätta ultimatum. J20 spelar bättre just nu!!

 2. Håller med att Kahnberg har gjort sitt i Frölunda. Men det är inte bara Magnus fel att det har gått troll hos Frölunda. Flera utav spelarna borde bänkas emellanåt. Kanske det händer att man fattar att man inte är säker på sin plats i laget.

 3. Kanske dax att börja fundera över Herr Roger Rönnbergs framtida äventyr och aktiviteter i Scandinavium.
  Detta innan det är för sent.

 4. Jag håller helt med dig ang Kahnberg. Dags att bänka honom nu. Inte nog med att han skapar noll framåt, idag drällde han med puck i egen zon vilket resulterade i att djurgården sköt ett skott i ribban.

  Tyckte det va gött när Rönnberg Lechtaler kom in och vågade göra saker. Man kickade sjöström, mikael andersson och tolsa, gubbar med hjärta med föreningen men som var för dåliga.

  Jag hoppas man gör samma sak med kahnberg, han ska ej ha nytt kontakt.
  Lundqvist hade man också kunnat avsluta om man kunde få hem flugan pettersson för dom pengarna istället.
  Idag var lunkan ok men för några matcher sedan när dom va inne i djupa svackan så var lundqvist inne på isen under 70-80% av alla baklängesmål.
  Det håller ej för en gubbe som ska vara kapten, och ha en monsterlön. han ska leda laget i sådana situationer.

Kommenteringen är stängd.