RÖNNBERG: ”Jag måste spela mina spelare!”

Blir stående med Roger Rönnberg i Frölundas omklädningsrum.

Han ser tagen ut.

Jag har aldrig sett dig så allvarlig.

”Det är aldrig roligt att förlora. Och två vinster på elva matcher är förstås för dåligt.”

Du har rutinerade spelare som har svikit. Det finns en kapten som har minus 14 i plus/minus-statistiken – och en målskytt som inte gjort mål på 20 matcher. Hur länge har du tålamod med såna killar?

”Jag jobbar som en dåre. Med en dåres envishet. Jag måste spela mina spelare. Jag måste spela mitt lag. Mitt jobb är här. Att varje dag göra dem bättre. Ge dem bättre träningar, se till att de är vältränade och bra förberedda till matcherna. Sedan kan jag inte spela åt dem …”

Han utvecklar.

”Spelar en spelare i mitt lag dåligt så är den första jag tittar på mig själv. Hur kan jag hjälpa honom att bli bättre?”

Väcka med petningar är inte din grej?

”Äh, det handlar inte om att väcka dem. Alla som känner Magnus Kahnberg och Joel Lundqvist vet hur mycket de vill det här. Det handlar inte om att de inte vill. Har du en spelare som inte vill kanske du kan peta någon för att markera. Men oftast blir såna saker bara för att skydda sig själv som coach. Att vi att man är stark, att visa omvärlden att jag gör nåt. Men jag tycker att man pekar finger då. Och jag vill att vi ska hålla ihop i dagens Frölunda. Jag vill stå bakom spelarna. Inte bara när vi spelar bra, utan även när vi spelar dåligt.”

Det här inte blivit nåt slags mättnad i laget? Du själv skrev på till 2019 …

”Absolut inte!  Jag tror att det är tvärt om. Det blir en överambition. Vi vill för mycket.”

Du pratar om den befintliga truppen, att göra den bättre. Men hur pass mycket vill du ha in spets i truppen?

”Mitt jobb, Johan … är att göra de här killarna bättre. Vi har vunnit så pass många matcher ihop, så jag ska få det här laget att fungera. Det finns ingen frälsare. Börjar du tro det, ja … då är jag snett ute som tränare.”

 

5 kommentarer om “RÖNNBERG: ”Jag måste spela mina spelare!”

  1. Inte behöver man ”förnya” laget. Man har ju köpt in det mesta av det bästa. Det beror nog på vädret!

  2. Tror man måste få igång powerplay för att få med sig lite enkla mål.

    Skall det värvas pratar många om en sniper. Det tror inte jag på för det finns mängder med duktiga avslutare redan. Gäller bara att dom tar lägena.

    Vad vi behöver är en Tollefsen, en Hedman eller Karjalahti. Hur många tacklingar ser man från FHC nuförtiden? Man kan ju inte hänga upp det fysiska spelet på Lasu som väger 80 kg. Joel har vikt ner sig helt här. Nästan som han spelar med smärta. Jag vill se någon som kan gå in och smälla på och ta lite fajter i stället för att blir runtflyttade framför mål.

  3. RR är såklart högste ansvarig för eländet. Det är hans spel som inte funkar, det är hans coachning som inte funkar, det är hans spelare som inte funkar. Och detta ansvar tar RR. Heder åt det. Men har han kompetens nog att få till ett vägvinnande spel nu när de flesta lag enkelt lärt sig att styra ner oss i sarghörnen? Framtiden lär visa oss.

  4. Frölunda spel idag var bedrövligt, men Rönnberg har rätt med Kahnberg och Joel. Kahnberg gick segt förra året med innan sin islossning. Sedan gör inte heller någon annan mål i Frölunda kontinuerligt så enligt den logiken kan vi peta hela laget. Det gäller att återuppbygga en tro på spelet.

Kommenteringen är stängd.