Resan mot final, del 8: ’Jävligt hårt defensivt!’

IMG_9485.JPG
Frölunda och Mathis Olimb kommer till Uleåborg och Oulun Energia Areena med ett enkelt mål. Att ta sig vidare. Att få en chans att vinna den där jävla Champions, som en viss fotbollsspelare från Rosengård skulle ha sagt.

Sättet? Att spela jävligt hårt defensivt.

”Vi spelar vårt försvarspel – och vi har jobbat väldigt hårt med det efter jul. Fokuserat på den delen, spelet utan puck. Och vi har blivit mycket bättre.”

Men de spelar rätt gammeldags hockey, va?

”De backar hem, spelar ultra-trap. Men jag har sett Kärpät mycket – och på hemmaplan är de fräckare, spelar ett helt annat spel. Vi förbereder och förväntar oss på en mycket högre forechecking på våra backar. ”

Nåt som oroar?

”Nä, det är vi vana från den svenska ligan! Så det är bara bra om de kommer”, myser Roger Rönnberg.

”Det är ett oerhört skickligt lag. Kärpät är nog det lag i den finska ligan som har den bästa kulturen på över tid sätta sitt spel. Det hör jag av Artturi Lehkonen också, de har en jävla respekt i Finland. Det är Finlands Skellefteå vi möter.”
BYLINE JOHAN RYLANDER I FINLAND

Kommentarer om “Resan mot final, del 8: ’Jävligt hårt defensivt!’

Kommenteringen är stängd.