KRÖNIKAN: Frölundas linje blir guld värd

Frölunda har valt linje – och håller den. Det är starkt, när resten av SHL har värvningshysteri. Belöningen kommer – när till och med Magnus Kahnberg spräcker nollan.
Frölunda är, fortfarande, det enda laget i SHL och hockeyallsvenskan som inte värvat spelare under säsongen. Och med åtta dagar kvar till transferstopp är det ytterst tveksamt om klubben kommer att göra det.
Formen är tillbaka – och självförtroendet likaså.
Final i Champions Hockey League, tre raka vinster i SHL – och när till och med Magnus Kahnberg (grattis!) gör mål finns det kanske inte ens anledning att öppna plånboken längre?
I mina ögon behöver Frölunda fortfarande lite mer elakhet i slutspelet – och det hade gärna fått vara i kombination med målfarlighet. Men det kanske går att plocka fram i de killar som redan finns i laget, även om alla andra SHL-lag dopar sig med spelarinjektioner?
Jag gillar dessutom att Frölunda satt still i båten när det började att gunga.
Trots endast två vinster på elva matcher, trots rop från fans och medier – inklusive undertecknad, höll Mats Grauers och Christian Lechtaler hårt i swish-överföringarna. Och tillsammans med Roger Rönnbergs smarta team besegrades svackan. Det gick att klättra upp ur det psykiska avgrundshålet utan att bränna en enda krona.
Det imponerar. Det stärker.
Och gruppen inser att hårt jobb faktiskt lönar sig. Tryggheten växer när grabbarna fattar att det inte kommer ”frälsare” på fyramånaderskontrakt bara för att ett gäng matcher förloras.
Det är lagbygge av yppersta klass. Och ett riktigt bra betyg till den trupp som byggts upp av Lechtaler, Fredrik Sjöström och Rönnberg.

 

DEN HÄR KVÄLLEN får vi en försmak av Champions Hockey-finalen, den som spelas i Coop Arena i Norrbottens residensstad om knappt två veckor. Det är lite smågrinigt då och då – och lär inte bli snällare när det står 1,5 miljoner kronor på spel.

 
DET ÄR FÖR övrigt 312 dagar sedan Magnus Kahnberg senast gjorde ett mål i SHL. Roger Rönnbergs petning får i gång den gamle målsprutan, som var hemma och specialtränade när resten av laget spelade semifinal i Uleåborg mot Kärpät.
Frölundas ålderman är till för producera mål – inte för att backchecka eller för att döda utvisningar. Stödet vid säsongens första mål är ståpälsframkallande. Publiken reser sig och hyllar – och jag fattar att kapten Joel Lundqvist vrålhoppar in i sin gamle radarpartners famn tillsammans med Erik Gustafsson.
”Det skönaste målet jag gjort!”, jublar Kahnberg.
Fortsätt bara, fortsätt.

 
TILL SIST: Jag har inte ändrat mig.
Jag tror fortfarande på en bengalfylld aprilkväll på Götaplatsen.

Kommentarer om “KRÖNIKAN: Frölundas linje blir guld värd

  1. Härligt Kahnberg! Grattis det blir nog några till innan säsongen e slut!
    Och visst längtar vi till Götaplatsen! / Titti

Kommenteringen är stängd.