KRÖNIKAN: En helt vanlig dag …

Vad är väl en förlust i SHL?
Det finns så mycket annat att glädjas åt vissa dagar.

Vissa dagar älskar jag mitt jobb mer än andra dagar – och det här är just en sån dag. Jag startar på Biopalatset med pressvisning av Trevligt folk. Ni vet, filmen där Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har gjort en dokumentär om bandyspelande somaliska killar i Borlänge.
Det är årets viktigaste film, en ögonöppnare för landet vi föddes i. Jag gråter på slutet – och i dag, ett år senare, går tio av somalierna på bandygymnasiet i Dalarna!
Det är integration som den borde vara. Som den kan vara. Och som den faktiskt är. Årets feel good-rulle – och jag hoppas verkligen att publiken hittar till den när det är premiär nästa vecka.

JAG FORTSÄTTER TILL Askim och GP-pucken – och tårarna byts mot glädjerus.
Frölunda HC:s 2003-gäng vinner fyra raka och firar som om laget precis vunnit Stanley Cup. Och efteråt står elvaåringarna och pratar om att ”än är inget vunnit” – och om att vara ödmjuka.
Det är så härligt att se – och i laget finns både en ruskigt skicklig tjej och en talangfull kille som startade med hockey så sent som för tre månader sedan.
Det finns hopp, liksom.
DET BLIR EN mellanlandning på redaktionen – där jag hinner se C Mores expert Sanny Lindström mosa SHL:s vd Jörgen Lindgren med frågor tuffare än tacklingar mot sargen. Det är rätt korkat att exempelvis Rögle, enligt de nya reglerna, ska behöva ha 3 500 sittplatser i sin fina hall i Ängelholm. Fyra miljoner i eget kapital är dock en bra väg att gå.

 
NÄSTA STOPP BLIR Wallenstamshallen, där Göteborg HC kämpar på. Den nystartade damklubben kommer inte att få kvala mot Riksserien i år, men har skapat nåt bra att bygga vidare på.
Ett slagskott längre bort samlas 10 000 för att se Frölunda återigen försöka vinna. När till och med Anton Blidh gör mål efter 56 matcher i SHL … ja, då är det nåt på gång. Men det blir ingen vinst den här gången – Växjö är för bra i box play.
Fast på en veckas tid har nämnde Blidh, Pontus Widerström och Magnus Kahnberg alla spräckt målnollan. Det var på tiden.
Den senaste tidens skador på backar har också fått Frölundas sportsliga ledning att tänka om, eller byta fokus.

OM DET VAR en center som skulle värvas innan fönstret stänger den 31 januari är det plötsligt en back. Christian Bäckman är väck på obestämd framtid och Oliver Bohm, Mikael Wikstrand och Oscar Fantenberg har alla haft olika trubbel med sina kroppar.
Dessutom har New York Islanders forward Johan Sundström tackat nej till Frölundas anbud.
”Han har kontrakt – och vill försöka ta en plats i NHL. Jag förstår honom – och respekterar det beslutet”, konstaterar sportchef Christian Lechtaler.

TILL SIST: Ni fattar att jag har världens bästa jobb, va?
Jag hoppas att chefen skickar mig på nystartade World Cup i hockey nästa år …

Kommentarer om “KRÖNIKAN: En helt vanlig dag …

  1. Tråkig förlust men så roligt för Blidh, hoppas nu att vi tar två hemmasegrar nästa vecka och bortaseger mot Brynäs!
    Å ja Johan du har världens kuligaste jobb!

Kommenteringen är stängd.