KRÖNIKAN: Skaffa tuffhet, Frölunda!

Det finns, återigen, en sak som saknas i Frölunda:…
Tuffhet.… Utan den kommer det inte att bli ett SM-guld.

 
Det är tre dagar kvar tills hockeyns transferfönster stänger – och inte ens bröderna Sedin skulle kunna rädda det Modo som stundtals blir utspelat i Scandinavium från ett väntande kvalspel.
Frölunda har precis samma spelare som laget har haft hela säsongen. De grabbar som förlorade sju raka har tagit sig ut svackan, spänt musklerna och klättrat upp på andraplatsen – helt utan värvningar, alltså.
Det bygger mental styrka.
Men jag tror fortfarande på värvningar. En bakåt, en framåt.
Pratar en del med backen Christian Bäckman, som traskar i hjärntrappa efter den tuffa smällen mot skallen. Han har fortfarande problem – och har bara testat ”väldigt lätt konditionsträning”.
Det kan ta tid, det kan också vända fort.
”Jag tar för givet att jag spelar igen den här säsongen. Kan inte tänka mig annat”, säger han optimistiskt.
Men Frölunda vågar nog inte chansa – och presenterar en back före lördag? Även om det fortfarande är en elak målskytt som saknas allra mest.
För i den första perioden leker Frölunda med gästerna från Ångermanland – men gör ändå inte fler än två mål. Ingen, inte ens Modo, hade protesterat om det blinkat en röd digital femma för hemmalaget på jumbotronen.
För precis så överlägset ser det ut.
Men det är nåt som saknas. Jag säger att det är tuffheten. Ett lag utan en Jimmie Ericsson eller utan en Per Ledin eller utan en Jere Karalahti vinner helt enkelt inte SM-guld.
Har ni upptäckt det, Christan Lechtaler och kompani? Modo kommer att få kämpa för kontraktet, men en 42-årig gubbe – ursäkta Donald Brashear – tillåts åka omkring om tackla indianer som om de vore fjädrar.
Hitta tuffheten – och gör det snabbt!
ARBETET MED NÄSTA års FHC-trupp är förstås redan påbörjat. Om Christian Bäckman slutar (kontraktet går ut) och Mikael Wikstrand sticker till NHL (redan signerat med Ottawa Senators) finns det redan gubbar på väg att kliva in i truppen.
Henrik Tömmernes skrev bara säsongen ut med finska Tappara – och jag är inte förvånad om den värmländske backen kommer hem och kritar på ett fyraårskontrakt strax.
Att Mora IK:s talangfulle Lukas Bengtsson – direktskottet! – kommer till nästa säsong är redan klart. Trots ett år kvar på kontraktet i Dalarna.
Fast det hjälper ju inte i det här slutspelet.
TILL SIST: Frölunda vinner ändå den här matchen rätt enkelt, spelar bitvis ut Modo – och vi sitter matchen igenom och letar fel?
Det är banne mig inte lätt att vara elitlag i Göteborg.

6 kommentarer om “KRÖNIKAN: Skaffa tuffhet, Frölunda!

   1. Och Donald Duck slutade väl för 3 år sedan så varför skulle inte Lance kunna göra comeback ?

 1. Inget nytt direkt. De vet tydligen inte hur man bygger ett lag. År efter år glömmer de att det är de tuffa spelarna som banar väg

  1. Hur bra har Modos värvning av D Brashear varit..
   Frölunda behöver en spetsforward.
   Gärna en MAN mellan 25-30 år. Målfarlig, elak och med gott självförtroende!

Kommenteringen är stängd.