Frölundas nya vardag: Spelarflykt

Frölunda är det lag utanför Nordamerika som har flest spelare som draftats. Det är verkligheten som Roger Rönnberg och hans team får leva med.
Finns en oro för att spelare efter spelare försvinner?
”Det finns ingen oro. Det är fakta – som vi lever med. Det är något vi måste förhålla oss till”, säger Roger Rönnberg.
I förra veckan var Toronto Maple Leafs och tittade på Andreas Johnson – och Mattias Janmark kan vara på väg bort, precis som Erik Karlsson, Max Görtz och Mikael Wikstrand.
De sistnämnda har till och med kontrakt med Carolina Hurricanes, Nashville Predators och Ottawa Senators – och är utlånade till Frölunda under den här säsongen.
”Jag har inte fått några indikationer på att nån sticker. Men det är en verklighet som vi måste leva med i dagens Frölunda. Vi är den organisation utanför Nordamerika som har flest draftade. Vi måste förhålla oss till det. Det kommer att vara en rörelse av spelare. Vi måste få in nya, få in nytt blod. Vi kan inte binda fast dem här, vi kan inte stoppa utvecklingen … så är det.”
Trist?
Roger Rönnberg ser som alltid en ljusning.
”Det kommer en dag när de kommer tillbaka. Varje spelare som vi skickar härifrån kommer tillbaka en dag. När kontraktet går ut så kommer de att vilja komma tillbaka. Se på Johan Sundström. Behandlar vi dem väl, så …
Sundström kommer väl till nästa säsong?
”Gör han det? Det vore bra!”
Källor till GP säger att Sundström bara spelar ut kontraktet med New York Islanders – och därefter bestämt sig för att ansluta till Frölunda.

3 kommentarer om “Frölundas nya vardag: Spelarflykt

  1. Frölunda är duktiga på att hålla en bra kontakt med spelare som sticker iväg. Viktigt att det finns en plan klar när killarna vill komma hem igen. Tänker på Pebben, Niklas, Carnbäck,Mikael Andersson med flera. Killar med klubbkänsla!!

Kommenteringen är stängd.