Frölunda förenklar försvaret

Roger Rönnberg har hela tiden haft en idé om att Frölunda ska spela sig ur alla situationer – oavsett hur svårt det må vara.

Det har gått mestadels gått lysande – och ibland uselt.

På sista tiden har motståndet bjudits på en hel del mål där Frölundas backar varit passningsläggaren.

Så med fem matcher kvar av grundserien övar Frölunda på ett annat tänk. Satta under press av motståndarna behöver inte alltid passningarna komma med fart under skridskorna – utan kan även slås stillastående, med större chans att riktningen och mottagaren blir rätt.

”Är ni bekväma med att vi tänker så?”, undrar Rönnberg på sista träningen innan avfärd till Karlstad och mötet med Färjestad.

”Tokblindpass är motsatsen till puckkontroll. Så tokblindpass vill vi aldrig ha. Att slå bort pucken blint är inte att spelarna följer en instruktion. Då är det andra saker som påverkar spelarna”, förklarar Roger Rönnberg.

Hans Frölunda är i form – det visar den första perioden mot Örebro senast. Sedan blev det ändå förlust …

”Det gäller att kunna hantera motgångar under match, att kunna klara av svårigheter som ett baklängesmål – och kunna komma tillbaka och hitta vårt spel. När det är regn och motvind i ansiktet, att då kunna spela bra hockey – att kunna skilja på när det är läge att vara kreativ och när det är läge att spela enkelt. Det har vi pratat mycket om, det har vi gjort en längre tid.”

Ett första svar får vi om sju timmar.

 

2 kommentarer om “Frölunda förenklar försvaret

  1. Vad som kan oroa mig är att man inte lyckas att stänga matcher med ett klart spelövertag. Man har vid flera tillfällen kastat bort ledning med två mål. Tror att man måste hitta nya lösningar för att spela sig ur egen zon. Behövs inte alltid snygga pass som går fel.

Kommenteringen är stängd.