GP AVSLÖJAR: Frölunda plockar hem storspelare

Frölunda har en vision: Plocka hem spelare efter spelare som fostrats i klubben. Först in: Johan Sundström, Henrik Tömmernes, Sebastian Stålberg och Patrik Carlsson.

Roger Rönnbergs andra år som huvudcoach går mot sitt slut – och i kväll inleds slutspelet med kvartsfinal mot Luleå i Scandinavium . Och ända sedan norrbottningen anställdes av ordförande Mats Grauers har Frölunda haft en tydlig väg.
Framtidens lag ska bestå av spelare från regionen, helst fostrade i de egna ungdomsleden. Nu går klubben ett steg längre – och har ett mål att plocka hem spelare efter spelare.
Redan nu finns tio oerhört kunniga namn som bearbetas – och det är namn som fansen kommer att jubla åt.

Se bara:

Viktor Stålberg, Nashville Predators, NHL.
Sebastian Stålberg, Rögle, Allsvenskan.
Simon Hjalmarsson, CSKA Moskva, KHL.
Patrik Zackrisson, Skellefteå, SHL.
Calle Klingberg, New York Rangers, NHL.
Fredrik Pettersson, HC Lugano, Schweiz.
Henrik Tömmernes, Tappara, SM-liiga.
Johan Sundström, New York Islanders, NHL.
Patrik Carlsson, HV 71, SHL.
Mathias Porseland, Vityaz Podolsk, KHL.

 

”Drömmen är att få hem de här spelarna. Tänk vilket lag vi skulle ha med de befintliga som kommer underifrån. Att få se ”Freddan” Pettersson och Viktor Stålberg spela med Anton Blidh, Pontus Widerström och Jacob Larsson – eller att få se Frölunda vinna guld med enbart spelare som kommer från klubben. Det skulle vara otroligt stort. Då kan jag sluta mitt jobb”, säger klubben general manager och sportsligt ansvarige Christian Lechtaler.

Vissa spelare har redan sagt ja – och kommer till nästa säsong. Det är närmast att tro att Henrik Tömmernes, Johan Sundström, Patrik Carlsson och Sebastian Stålberg ansluter, för den kvartetten har alla utgående kontrakt med sin nuvarande klubb.
”Vi har spelare som finns hos oss just nu – så naturligtvis kan vi inte värva tio spelare på en gång. Men att ta hem de här tio är visionen. Då kan du förstå att alla andra namn som dyker upp utifrån, alla tänkbara värvningar som Frölunda ska göra enligt vissa medier, inte alltid är realistiska eller tänkbara. Visionen är att ha spelare som vi har fostrat och vet fungerar här”, säger Christian Lechtaler.

Viktor Stålberg har haft en tung säsong i Nashville Predators, skadats och skickats till AHL. Vissa källor säger att NHL-klubben vill köpa ut Lerumssonen från sitt kontrakt redan i sommar – och Viktor har tidigare sagt till GP att han vill hem och spela med lillebror Sebastian. Tids nog.
Den tiden kan komma fortare än anat.
Målvakter, då?
”Vi har fostrat Fredrik Bergvik och Hugo Fagerblom, som bägge har draftats av NHL-klubbar. Vem säger att det inte är de målvakterna som står när vi spelar med det här laget”, frågar Christian Lechtaler.

18 kommentarer om “GP AVSLÖJAR: Frölunda plockar hem storspelare

 1. Sluta nu alla ni gnällspikar! Tack Johan för att du bevakar Frölunda så vi fans får en vettig information vad som händer inom föreningen. Klart att det är glada nyheter att veta att Frölunda har dessa ambitioner att plocka hem spelare. Sedan om det blir om ett eller två år så känns det kul. Tack Johan för all din information om klubben i våra hjärtan.

 2. Märkligt att slå på stora trumman för detta och kalla det ”megastort” på Twitter igår, Johan.
  Vad är det du avslöjar, egentligen?
  Kvartetten spelare har nämnts i samband med Frölunda innan. Att de mer eller mindre är klara.
  Och att Frölunda har en vision att värva hem spelare..haha herregud, vilket avslöjande! Detta har Frölunda försökt med i flera år och det var redan uttalat om detta när Roger tog över.
  Och denna ”önskelista”..Det är väl ingen hemlighet att Frölunda vill ha hem och håller kontakten med gamla spelare? Att man gärna vill ha hem Freddan,Stålberg,Hjalmarsson,Zackrisson, Klingberg osv..det behöver man inte vara journalist på stadens största morgontidning för att räkna ut.
  Nä du, Johan. Detta var inte mycket till avslöjande. kvällstidnings stuk. Bättre kan du!

  1. Så du tycker det är litet hockeymässigt om de här killarna spelar i Frölunda inom två år? Det är ju som om IFK Göteborg får hem Pontus Wernbloom och Markus Berg samtidigt.

   1. Nej, det vore inte samma sak. Inget ont om S stålberg, Tömmernes,Carlsson och Sundström men de är inga absoluta toppspelare. Mer bred än spets.
    Wernbloom och Berg vore spets till Blåvitt.
    Och att ”avslöja” att dessa spelare KAN spela i Frölunda om två år, tycker jag är rätt märkligt. Du ska inte avslöja samtidigt att Frölunda håller kontakten med Erik Karlsson oxå och att han kan komma hem från Ottawa om 10-15 år?

 3. Seriöst, var finns det stora avslöjandet i denna nyhet!? Old news säger jag..

   1. Ren spekulation från din sida ju. Du skriver att du tror att dessa ligger närmast till hands. Att frölunda att intresserade av att gå denna vägen och plocka hem ex frölunda spelare kan inte utmålas som en gigantisk nyhet som du gjort. Man tappar förtroendet för dig när du lobbar för ett jätteskop som i slutändan är ren spekulation.

   2. Varför är du så tyken Rylander? Alla dessa spelare har det snackats om. Även du själv har bloggat om dem innan.
    ”Megastort” som du skrev på twitter igår…nej, låååångt ifrån. Om Viktor Stålberg och Freddan var klara för nästa säsong, fine. Men inte nu.
    Du skriver ju själv ofta om ”skymningspressen”. Detta var i klass med det.

 4. Gillar verkligen denna linje! Helt underbar. Detta har varit en dröm i många år.
  Högst upp på min lista i framtiden är, Pettersson och V Stålberg!

 5. Okej, Frölunda vill plocka hem egenfostrade spelare. Vad var det du avslöjade?

   1. De kan jag hålla med om, men sen har han väll mest gnuggat 4de lina i Rögle och det är ju inte riktigt den rollen som behövs påfyllnad i.

 6. Intressanta namn, men är det bara svenskar som gäller? Philip Larsen, exempelvis?

Kommenteringen är stängd.