Frölunda toksänker – till 40 kronor!


7 625 åskådare var inte vad Frölunda hade räknat med i publiksiffra i den första kvartsfinalen mot Luleå.

Det var nästan 1 500 åskådare sämre än grundseriesnittet – och en megaflopp.

Nu agerar klubben – och toksänker biljettpriset till måndagens kvartsfinalmöte.
40 kronor för en biljett till sektion K, L och M!
Under devisen ”Alla till Scandinavium” har klubbens sju huvudsponsorer Volvo, Bjurfors, Cashbuddy, Input Interiör, Intersport, Ehrenborg och Bohus alla skjutit till ekonomiskt – och gjort prissänkningen möjlig.
Riktigt bra jobbat – och precis den åtgärd som GP faktiskt föreslog redan under CHL-slutspelet. 

 Kanske det blir slutspelsstämning även på läktaren i nästa möte, alltså?

55 kommentarer om “Frölunda toksänker – till 40 kronor!

 1. Så länge ett sånt här initiativ får såpass mycket reaktioner på en tämligen liten blogg (inget illa menat, Rylander) har åtminstone jag svårt att bli riktigt orolig för Frölundas utveckling. Som för övrigt är övervägande god.

 2. Visst det var endast 7500 på matchen i torsdags men det var ändå fantastisk stämning! Tror det har mycket att göra med det att då var det folk på plats som verkligen brinner för Frölunda.

  Såg att biljetterna för 40kr tog slut snabbt, kul med mer folk på matchen men samtidigt folk med noll intresse som endast går nu pga det låga priset. Dessa kan helst stanna hemma i mina ögon.

 3. Kommunen gör ju allt för att tala om hur ovälkommen jag är. T-skatt, landets högsta p-taxa, ombyggnader för att det ska bli köer och borttagna p-platser. Varför ska jag åka till Scandinavium när jag får i ansiktet att jag är ovälkommen och ett problem. Samma sak med blåvitts sjunkande publik. När kommunen ålägger bestraffning på att åka och tex se live-sport stannar många hemma vid TVn och drar till lättillgängliga shopping-centret o köper käk istället för restaurang i stan. Mao precis så som kommunen vill ha det.

  1. gör som jag, flytta från stan. Det satsas ju enorma resurser på tex p-vakter i form av att sälja ut folkets parkeringar till utländska bolag. Vem vill bo där?

 4. Tyvärr är det väl så att allt har decentraliserats, ¨dvs bort från mitten”. På den gamla goda tiden när hela arean inte bara klappade utan även ropade ville alla sitta på sektion R och dom biljetterna såldes först. Sen kom segregationen och en klack som krävde ståplats och helt plötsligt var dom ”bästa platserna ” bakom mål!
  När Scandinavium byggdes fanns det ståplats på sektionerna S och P, mitt i arenan fast högst upp. Dom försvann ganska snart och även om biljettpriset var lite billigare där så var det för övrigt lika var helst du satt i arenan och när en match gällde det något fick du finna dig i att köa utanför Scandinavium när biljetterna släpptes, Köerna var ofta långa och ingen stod där för att köpa en biljett på sektion A eller B för det var dom sämsta platserna och dom gick till eftersläntrarna.
  Sitter säkert en del seriebiljettsinnehavare på sektion R även idag men för ”vanligt” folk tyvärr inte tillgänglig längre. Förr kunde man ta familjen med sig på en match o sitta i mitten men det är ju med dagens priser inte bara omöjligt, där gäller inte ungdoms, student eller pensionärsrabatt det kan man bara få i kurvorna, priserna är även avskräckande höga..
  Går dock fortfarande hellre och ser ”Live” men mittplatsen är tyvärr närmare på Cmore!! Man slipper dessutom titta genom ett nät! Kan därför även om jag tycker det är mycket tråkigt förstå den mycket dåliga publiksiffran.
  Min biljett till på måndag är köpt sen dom släpptes och hade ju naturligtvis önskat att även den kostat bara 40 spänn men då skulle det vart på sektion R för det är där vi vill sitta. Många platser var lediga även där i torsdags!!
  Sektionerna K, L o M: På 80-talet när det spelades en division under elitserien var det där man satt då man inte kom i tid till kön då biljetterna släpptes 🙂

  1. 40 kr för att sitta på sektion R säger du… En enkel fråga till dig och alla andra som tycker det är för dyrt att gå på hockey ( även nu när Frölunda faktiskt försöker göra något). Hur tror ni att man kan bedriva en elitverksamhet om man inte kan ta betalt?

   Lek med tanken att biljetterna kostar 50 kr. Vilket blir runt 40kr i intäkt med tanke på moms. Säg att man säljer ut Scandinavium. 12000*40= 480 000. 480 000 kr. Sen ska hyran betalas, den ligger på 650000 per match. Där går man minus 170000 per match!! Man får inte en krona i intäkt av korv bärs eller burgare som sälja i Scandinavium. Sen ska alla spelare ha sina löner..

   Så återigen alla som gnäller över höga biljettpriser, vad tycker ni om kalkylen ovan? Låter det som något realistiskt?

   Stanna hemma snåljåpar, vi klarar oss utan er.

   1. ”Hur tror ni att man kan bedriva en elitverksamhet om man inte kan ta betalt? ”

    Vad sägs om att anpassa verksamheten efter intäkterna?

  2. Jag kan lätt räkna mig till vanligt folk OCH jag sitter på R. Köper mitt seriekort när biljetterna släpps. Jag har valt att använda mina surt förvärvade slantar till att se på hockey eftersom det är mitt stora intresse. Det gäller att prioritera bort andra saker som inte är lika viktiga för mig.
   Tyvärr får man nog ibland som förälder bestämma sig för om man vill sitta på de bästa platserna eller om man vill låta barnen följa med till Scandinavium.
   Sen är det ju trist att Göteborg inte vill att vi ska kunna parkera till humana priser. Parkeringsbiljetter och trängselavgifter är en stor utgift på mitt konto varje år, men det får jag ta för att ta mig till matchen…

 5. Det känns skönt att man subventionerar alla dessa snåla människor som gnäller över höga biljettpriser, betalar 270kr per säte och har haft dessa två platser i över 10 år. Bernt et al kan stanna hemma, ni förtjänar fan inte att se matcherna live.

  1. De är på sådana idioter som dig de lever på, som är beredda att betala vad som helst för en sittplats.
   Nu har drygt 30-35% signalerat att de tycker prisnivån är aningen för hög, vem har rätt, de idioter som betalar vad som helst eller de som stannar hemma och markerar?

   Om publiken inte sätter ned foten så kommer VF garanterat ogenerat justera prisnivån uppåt även nästa säsong, och det är slöfötter som du som gör det möjligt. Sug på den du.

   1. Svante du är både oförskämd och snål. Vem är du att kalla äkta frölundafans för idioter? Vill vi ha ett lag i toppen måste de ha intäkter. Håll dig borta från Scandinavium din snåla tråkiga gnällmåns.. Tack!

 6. Någon skrev gör inte hockeyn till gippo. Det är vad det är att gå på frölunda. Så fort det är uppehåll i matchen så skall det dunka ut skit musik från bert karlsson productions för full volym så man inte kan prata mrd den som sitter brevid. Chansen för publiken att dra igång något försvinner. Frölunda sålde sin själ när den sålde ut arenan till sponsorerna likt det son engelska fotbollsklubbar har gjort. Det var mycket bättre tryck och stämning på 90 talet. Motståndarna upplevde scandinavium som en skräck arena. Biljettpriset skulle ha sänkts redan från säsong starten.

  1. redan på -80 talet var det en skräckarena…….varmt å e jävla tryck,

   hämtade alltid bilj på pipcenter ljuset,andreasson,snatte,brorsan Å co…

  2. Instämmer till fullo med föregående talare. Sist jag var där gick det fanimej inte ens att prata med kompisen bredvid pga den höga muskien samt att det hämmar initiativ från publiken att dra igång något.

 7. Men tänk om det är så enkelt som ” att efter typ 55 matcher sedan september så känns Fröööööölunda typ så där ball å spännande bara” …..

 8. Hockey! Utsugar-lek. 56 omgångar för att vaska bort några lag – va e de? Serien betyder ingenting. Sen kommer slutspelet när våren står för dörren. Helt ointressant! En sport för övervintrande småstadsalkisar. Skapar ju inget engagemang längre. Gör serien viktig och betydelsefull. Då blir det fulla hus. Strunta i slutspelet. Och skriv inte upp förväntningarna i media. Nivån på antalet åskådare står väl i paritet till intresset för verksamheten.

  1. Vilken tur att du inte behöver bry dig. Men ibland måste man bara få vädra sitt missnöje.

   // Storstadsnykterist (om Göteborg räknas som en storstad)

 9. 40 kronor för en hockeymatch är ett för lågt belopp. Jag menar, om jag skulle få betalt 40 kronor för att gå och se på en hockeymatch skulle det inte vara värt pengarna. Vuxna män som jagar en gummitrissa i två timmar??? Väx upp!

  1. Instämmer helt Sara, vaken tid skall ägnas åt värdeskapande arbete som gagnar och stärker landet. Nöje, underhållning och umgänge borde minsann förbjudas… i alla fall sådant som inte jag tycker om. Eller så är vi bara olika, tänk om vi kunde respektera det 😉

  2. Är man inte intresserad av att se spelarna jaga puck i två timmar förstår jag inte varför man kommenterar i detta forum . Stanna hemma, var tyst och låt barnfamiljerna få biljetterna.

  3. Sara och Peter, lustigt att ni över huvudtaget letat er in på den här bloggen.
   Väx upp!

 10. Jag går gärna på matchen, om någon vill hålla en novis som mig sällskap och guida mig genom matchen. 🙂
  Strongt gjort av sponsorerna så att fler har möjlighet att gå.

  ”Alla till Scandinavium”

  1. Jag håller dig gärna sällskap på läktaren, och kan guida så mycket det går 🙂

 11. Va på hockey med min 7 åriga son innan slutspel.
  Valde 1 vuxen fullpris samt ett barn pris.
  Var hamnar man.
  Längst upp mot taket med möjlighet att gå ut mot ett håll trots tomma läktare.
  Inte konstigt att publiken sviker
  Tyvärr ingen folk sport längre.
  Hälsningar en som gått väldigt ofta på hockey

 12. Jättebra med låga priser. Jag vill se två matcher till priset av en. Varför inte en J20 eller dammatch innan Joel & CO. Snart bara Frölunda som saknar damlag I HELA SVERIGE. Är det på gång?

 13. Vad bjuder Frölunda sin publik på..ingenting. Visst man paniksänker priserna men var är draget runt matcherna.? Hur marknadsför man sin produkt?
  Kollar på Växjö -Örebro. Där ger man alla en orange T-shirt säkert sponsrad av Vida Skog men ändå. Häftig uppstart men live band och trapets uppvisning. Annorlunda men säkert häftigt för publiken.
  När det är slutspel skall det synas och kännas. Frölunda förutsätter att alla skall vallfärda men ger inget tillbaka.

  1. Hockey ska inte vara något jävla jippo som i Växjö. Det ska spelas en match och stämningen ska publiken ta tag i. Inte klubben. Blir bara pinsamt då.

  1. Koba: Frölunda spelar verkligen inte någon ”smutshockey”. Minst av alla lag i SHL.

 14. Vad säger man, den som gapar efter mycket….
  Frölunda, det hade varit roligt att följa slutspelet på plats, men med era rövarpriser så har man planerat in annat eller om vi säger så här, prissänkningen kom försent.
  Så där kan ni stå med tomma läktare. Kan man hoppas på en annan prismodell nästa säsong?

  1. Säger en äkta supporter.. Bitterhet är inte attraktivt.
   Finns bra alternativ för 250-300kr. Det är inget överpris i en SHL match.
   Barn, pensionärer och studenter går för halva priset.

   1. Om priset inte är/var för högt, då borde väl Scandinavium har varit utsålt eller nästintill ustålt…eller tänker jag fel!??
    Eller om fanatikerna kan hålla hela klubben under armarna, då kan väl vi vanliga dödliga stanna hemma för alltid!
    Det betyder väl ett biljettpris på ungefär 4000-7000:-/match, men det har ni väl råd med ni fanatiker som tycker att medelsvenssons inte har på arenan att göra!?

  2. Förundrad över hur mycket snåla människor det finns. Du är en av dom, verkar ha noll hjärta för klubben så det gör inget om du stannar hemma!

 15. Jättebra initiativ
  Men vi som redan köpt för 215 spänn å e mer trogna supportrar? Märkligt att de mest trogna alltid ska betala mer

  1. Jag kan förstå att det känns surt.
   Men som jag skrev nedanför.
   Å andra sidan. Man måste förstå att Frölunda gör detta för lagets bästa!
   Inget annat.
   Och detta beslut kan bära frukt för resten av slutspelet.
   Allt som gynnar laget, är positivt!

 16. Kanon bra! Vi som har seriebiljett får vi billigare biljetter till nästa säsong? Eller varför inte som förr om åren när vi fick kompis biljetter. Tio biljetter vore väl en kul idé?

  1. Eller så förstår man att Frölunda gör detta för lagets bästa. Och stöttar detta beslut.

 17. Göteborgare! Kom till Scandinavium nu när det är billigt och visa hockeysverige att vi kan fylla häärligheten!! Laget behöver sin sjätte spelare!

  1. Eller håll en prisnivå så alla kan gå, hela tiden, på alla matcher oavsett social status!

 18. Äntligen! Lågprishockey! Detta gynnar oss vanliga medborgare som inte har en rimlig chans att ta med hela familjen.

 19. Skoja inte.
  Om folk klagar på priset nu. Då vill jag inte ens se dem i Scandinavium.
  Mycket bra av sponsorerna att ställa upp så här.
  Men folket som sitter hemma på sina feta arslen. Borde kanske fundera på var dem gör mest nytta för laget.

  1. Vad bra att just du kan avgöra vem du vill se i Scandinavium!
   Vad bra att vi andra själva kan bestämma vad vi är beredda att betala för lite isdribbel!
   Du kan inte räkna med att alla religiösa är fanatiker utan du förmodligen tillhör en minoritet i Scandinavium. Hur många är ni på kortändan? 2500-4000 personer?

Kommenteringen är stängd.