KRÖNIKAN: Sluta sänk er till sandlådenivån, Frölunda

Hotande fans. Grus i spelargången. Ett galet slagsmål. Och ett till. Mötet mellan Frölunda och Luleå är riktigt fult – och det vinner inte Roger Rönnbergs killar på.

 
Det startar direkt på tekning, innan domaren ens släppt pucken. Chris Abbott gruffar med Joel Lundqvist, försöker få Frölundas kapten ur balans. Det finns en tydlig plan från Joakim Fagervalls Luleå.
För gång efter gång är det spelare framme hos nummer 20 i Frölunda för att starta bråk.
Frölunda går också i fällan – och försöker spela Luleås spel.
Ni vet, det fysiska.
Det är förstås bara idioti. Frölunda har inte spelare som kan matcha Luleås styrka och fysik. Eller grisiga spel. Det är bara att ställa Ryan Lasch eller Mathis Olimb intill Jonathan Granström eller Emil Sylvegård för att inse det.
Nye backen Oscar Engsund försöker hänga med, men crosscheckar sig bara till utvisningsbåset. Tre gånger på rad får Frölundas spelare åka och sätta sig – och vid ett av tillfällena smäller det.
Ska Frölunda vinna mot Luleå krävs ett eget spel. Inte Luleås.
Det vet förstås spelarna med indian på bröstet om, men de dras ändå med i grisandet. Kanske blir de uppretade av grusattacken i spelargången, för när Frölunda sprintar in på isen har någon i Coop Arena kastat grus – och tre spelare tvingas slipa om skridskorna!
Är det fair play?
Är det så du vinner en match i slutspelet? Tja, Luleå vinner – och Pontus Widerström kommer att få en rejäl avstängning efter bänkinhoppet i ett slagsmål. Han vill skydda lagets stjärna Mathis Olimb, som är rejält ansatt den här matchen.

 

FÖRE MATCHSTART är det skrämmande att läsa sociala medier. Flera supportrar är rasande över att Frölundas back Erik Gustafsson bara får en match i avstängning efter tacklingen mot Cam Abbott.
”Kör en huvudtackling på Olimb som inte är ’meningen’ …”, skrivs det bland annat på twitter.
Det är bannemej skrämmande att de tankegångarna finns hos supportrar år 2015.
Kanadensaren Abbott är för övrigt nässkadad – och ser matchen i Coop Arena. Då kan inte skallen vara så illa däran – och det är riktigt skönt, då killen haft en historik av olika huvudskador.
Nu tycks det ”bara” vara ett brott i nästrakten.

 

FÖR ÖVRIGT: I nästa match räknar jag med spel från Robin Figren och just Erik Gustafsson. Dessutom har megatalangen Lukas Bengtsson troligen anlänt från Mora.
En högerskjutande back med grymt direktskott – i debut inför ett utreat och fullsatt Scandinavium?
Det vore nåt, det.
TILL SIST: Frölunda är ett bättre hockeylag. Men i MMA-buren vinns inget slutspel.
Inse det. Snabbt.

Sänk er inte till sandlådenivån.

65 kommentarer om “KRÖNIKAN: Sluta sänk er till sandlådenivån, Frölunda

 1. Frölunda beter sig som kycklingar. Med en av ligans största grisar i laget, Joel Lundqvist, är det rätt löjligt att anklaga andra för att grisa. Som sagt, matchstraffen visar ju ganska tydligt vilka som spelar tufft och vilka som spelar fult.

 2. Allt snack om att Frölunda är så skickliga kan man ju diskutera. Laget vann 6 fler matcher än LHF efter 55 omgångar. Och om skillnaden mellan lagen är just Olimb-kedjan så är det väl ganska självklart att Luleå försöker plocka bort den i kvartsfinalserien. Glöm inte bort att det var Frölunda som spelade mest regelvridigt senast i Coop (flest utvisningar). LFH.s ”griskedja” gjorde sitt jobb helt enkelt, och det genom att se till att stjärnkedjan inte kom till speciellt många farligheter. Jag hoppas att folk istället för att klaga och skälla och hata kan se det häftiga att i LHF och Frölunda möts i en spännande kvartsfinalserie. Det här är ju bästa tiden på hela året för oss hockeyälskare!
  p.s. jag tyckte domarna var bra, hoppas de fortsätter så d.s

 3. Luleå spelar fysisk ishockey och ska inte försöka slå Frölunda genom att spela den typ av hockey som Frölunda vill spela. Frölunda blir störda av den tuffa uppvaktningen som de får och reagerar med onödiga regelbrott, som de får utvisningar för. Media försöker skapa rubriker, vilket senare speglas på olika forum. Frölunda måste hålla sig kalla och undvika utvisningar. Får de spela sitt snabba spel vinner de. Får Luleå Frölunda att försöka spela Luleås spel vinner Luleå.

 4. Håller helt med Johan Rylander, Frölunda får inte gå i fällan att spela luleås lite grisiga, långsammare och gruffigare hockey.
  Inget snack om saken att FHC vinner om det handlar om att spela bra ishockey i 3*20 minuter per match likaväl som att LHF kommer vinna om det handlar om tufft fysiskt spel med mycket avbrott och gruff i 3*20.
  Hoppas att domarna kommer gå hårt på spelförstörande moment, efterslängar när det är avblåst mm framöver oavsett vilket lag som är skyldiga till förseelserna.

 5. Jo visst är det kanske så att alla Frölundas spelare inte alltid spelar snyggt men det har ju en anledning till det och det är för att Luleå spelar fulare och grisigare och igår så borde domarna haft en bättre bedömningsnivå och dömt fler utvisningar tidigare under matchen så hade det inte urartat som det gjorde i den tredje perioden och sen är det som så att vilket lag startade jätte-bråket i den tredje perioden jo det var såklart Luleå som hade sju man på plan när bråket var som störst och Frölunda hade bara sex man inne på plan så Frölunda borde fått spela fem mot fyra och sen fick inte heller Luleå någon 2+2 som dom borde haft för blodvite på olimb

  1. Frölunda stod för det fula spelet, Olimbs sving efter slutsignal är ett väl tydligt exempel på detta. Luleå spelar hårt och grisigt men gör inga större regelbrott.

 6. Har ni glömt behandlingen Omark fick för några år sen i den kvartsfinalserien? Hämnden är ljuv…..

 7. Den här diskussionen kommer aldrig någonsin att leda till konsensus. Ge upp alla personangrepp! Det är både korkat och fegt!

  Välkommen till slutspelet, Frölunda!

  Go Luleå Go!

 8. Luleå spelar en riktigt skithockey hoppas det straffar sig jag har aldrig sett så fult spel en hel match har haft seriebiljett sedan 99 roger f

 9. Fakta över allt annat tjafs på sidan är… 7 spelare är inne och slåss för Luleå och 6 spelare för Frölunda. Om man tillämpat reglerna så skulle Frölunda fått spela 5 mot 4 . I.o.m att alla spelare på isen borde utvisats. Men detta noterade tyvärr herrarna i svart/vitt inte. Allt detta tjafs hade varit en icke fråga om man skitit i att slåss! Allt detta tjafs hade haft en helt annan infallsvinkel om domarna verkligen hade noterat händelserna i slagsmålet och hur många som verkligen deltog.

  1. Frölunda har 9st spelare på isen. Finns film på allt på Facebook. Även där linjen motar tillbaka Frölunda spelare till båset.

 10. Härligt att Frölunda vågar stå upp och ta den fysiska fighten…så fort de har utvilade bänknötare och är 8 mot 5 på isen

 11. Frölunda spelar fult för att lileå spelar så hårt aty det gör int att se på. Frölunda försöker slå när Luleå retas. Frölunda har bara en talangfull kedja och det är inte så svårt att punktmarkera bort den. Luleå har också en talangfull kedja, men sen massor av rutinerade och ganska hårda spelare som inte lattjat runt och tror att de kan vinna på talang.
  Jag gissar på två matchers avstängning för attacken på Luleås #31.

   1. kan inte jag få drämma en klubba i ditt skreb snälla du får gätna ha susp å hockeybyxa på dig men jag vill så gärna testa

 12. När ni drar in Forsberg i båset! Sånt borde man kunna anmäla som misshandel. Dessutom öppna bås dörren! Luleå spelar tufft! Frölunda spelar fult!

  1. Fredde Luleå: Båsdörren var öppen, långt innan.
   Uppe i Norrland kanske ni har en väldigt skev bild av vad tuff är.
   Ronnie Sundin, ex Frölundaiten. Han var tuff.
   Tomas Holmström, ex Detroit Red Wings. Han var tuff.
   Peter Forsberg, Han var tuff.

   Era gubbar hoppar på våra bästa och minsta spelare. Ett sätt för er att besegra oss. Det begriper jag. Men det är patetiskt! Spela hockey tufft på riktigt.
   Eller ska Ledin och Granström jaga Johnson och Olimb hela nästa match också.
   Nagander, fick stryk av en 20 åring. Helt rätt var det!

   1. Olimb lär inte spela på ett tag. Klart era 2 bra spelare ska ha hårdare uppvaktning. Ni spelade fult. Vi spelade hårt. Vill inte Olimb och Johnsson har fysik närhet. Då har dom valt fel idrott. Be dom satsa på Curling ist

   2. Han ska väl för fasen inte bli ditknuffad av Janmark & Fätlth = solkaraste interferncen i mannaminne och sen klev dessutom Lasu på hans rygg med skridskorna som var oslipade av gruset OBS ironi!! och slog bort hjälmen med klubban på han är det sjysst hockey?Såg reprisen nyss på plats tyckte jag det inte var så fult men TV är bättre då såg jag alla tjuvknep Frölunda spelarna höll på med t.o.m smålirare som Olimb ville bråka

 13. Frölunda är feg laget nr ett i shl. När någon i Frölunda överfaller någon så är det filmningar. Joels crosschecking på Chris i huvudet och Olimb pung slag på Granström. Sånt hör inte ihop med Hockey. Båda dessa borde få 3-4 matcher på läktaren. Sen att Rönnberg klappar bänk spelare på axeln. Så dom hoppar in. Det gjorde Roger i luleå med. Sen sitta vara oskyldig. Det är bara fegt!

  1. Fredde Luleå: Du ser med ett öga. Och du pratar mest skit.
   Ska bli skönt när SHL:s tråkigaste förening är ute..

 14. Det utdömdes 133 utvisningsminuter i matchen. Av dessa stod Frölunda för 92 minuter. Rent objektivt – vilka spelade den fulaste hockeyn?

 15. Sanningen är att det här är slutspelshockey. Frölunda försöker stå upp men mot tre rutinerade grisspelare har juniorerna tyvärr ingen chans. I det så kallade stora slagsmålet åker Andreas Johnson ut för att han står still och låter Ledin dra hans tröja över huvudet tex. En spelare från VF hoppar in från båset och startar det mest spektakulära bråket men dessförinnan hade två Luleaå spelare gjort samma sak utan att synas!!
  Ledin, Granström o Sylvegård är tyvärr för rutinerade och VFs juniorer kan inte hantera detta och när dessutom Domarna faller för det återstår naturligtvis bara frustration.
  Dock, Granström!!!! så djävla ont som du fick vid slutsignalen existerar inte!! Usch o tvi , en så tuff gubbe som du!!! Hoppas du kan se din familj i ögonen vid frukostbordet eller är det det här du vill att dina barn skall lära sig? Fuska till sig förmåner?

 16. I NHL hade Frölunda haft fördelar mot Luleås spel. I SHL blir det tvärtom.
  Fel av Pontus W att hoppa in på plan. Men det var nästan ok. Med tanke på att Luleås ”bussar” beter sig som de största, fega råttor jag någonsin sett.

 17. Luleå vet inte vad fairplay är och domarna är ett skämt i SHL. Det får gärna vara tufft men att slänga sig och låtsas vara skadade är att flytta in fotbollens värsta avarter till SHL. Klart har man Osten som chef som skulle sälja sin Mor för en vinst kan man kanske förstå hur spelarna blir.

  1. Tyvärr är det flera spelare i Luleå som inte har alla hästar hemma.

 18. Har sett ännu en match mellan Luleå och Frölunda. Och det klagas återigen på Frölundas spelare. Men har man sett vad som händer på planen utan att favorisera någon. Så leder Luleås spelare grisspelet med råge. Granström och Ledin mm, kommer inte kunna se sina familjer i ögonen på flera månader utan att skämmas . Men har tydligen inga spärrar alls. Men synar någon tuffing dom typ wideström, Joel, så kryper dom på knäna och ber om nåd. Patetiskt att se något så fegt.
  Dom hade inte klarat en match och överlevt i en riktigt tuff sport som handboll. Där har dom ingen klubba att hugga med utan måste stå upp på riktigt.

  1. Undra hur det kommer sig att dom snälla Frölundaspelarna har mer än dubbelt så många utvisningsminuter som dom stygga Luleåspelarna.

 19. Hade riktiga domare dömt matchen så skulle det sett annorlunda ut. Luleås sämsta spelare ger sig på Frölundas bästa spelare efter varje avblåsning.
  Total brist på speluppfattning från domarhåll tyvärr.
  Som tur är kommer Luleå aldrig vinna i Göteborg, där är de som små tjejer med handväskor 😉

 20. Fattar inte att Frölunda är med från början. Glasklart att Luleå kommer ut för att störa Frölunda med ett aggressivt spel. Joel skulle inte gått på Abbots fint från första nedsläpp. Nej, spela ut Luleå med erat snabba spel så vet vi att Luleå inte hänger med. Sedan måste vi ha spelare som skyddar Olimb . Där ska vi ta fajten. I en serie på sju matcher med Frölundas skickliga spelare har inte Luleå en chans att vinna över oss. Visa Ledin,Granström att deras fula spel inte hjälper dom i jakten på en semi-final. Det är vi som ska dit. Vi är det bättre laget!

  1. ***Peter
   Va är skandalen med krönikan?

   Tips! Läs inte Gp om du inte inte gillade Frölunda.Läs Norrbottenblaskan.

 21. Göteborgare, ställ upp för ert lag och bua ut det här skitlaget från Luleå, allmänt kallade för ”HASAFÖTTERNA”, när dom kommer till Göteborg nästa gång, jag är Norrbottning men gillar det här laget från Luleå som en böld i de bakre regionerna, kom igen Frölunda!

  1. Hoppas att du sovit på saken och lugnat ner dig!
   Måste berömma dig för ett mycket konstruktivt inlägg, not!!!
   Luktar bara illa och dålig förlorare…

 22. Peter – ALLA på den här tidningen skriver för att hålla göteborgaren glad. Har du varit i Scandinavium? Hur många förstår sig på hockey i Göteborg? Det här är bara professionella skvallergubbar som har som jobb att hålla goa gubbar och övrigt kållebös nöjda.

  1. Luleå är sketlag..Ni andra som gnäller på Frölunda varför läser ni Gp era troll.

 23. Det ska bli intressant att få höra Olimbs förklaring till sin hantering av klubban efter slutsignalen. Kom Granström lågt mot honom? Minst sju matchers avstängning att vänta.

 24. Det som är skandal är denna krönika. Handlar bara om att Luleå gör en massa elaka saker. De som har spårat ur hittills har en indian på bröstet, men det räknas liksom inte!!!

 25. Lule’ spelade hårt och tufft. Det är också ett sätt att spela hockey på. Frölunda går i fällan och spelar fult – det är inte ett sätt att spela hockey på. Frölunda får utvisningar och för första gången på en månad gör Luleå mål i pp. Frölunda blir straffade för att de försöker spela ett spel de inte klarar av. Det blir nog minst två nya spelare avstängda för indianerna…

 26. Jag visste inte att de hade anammat förslaget om att spela utan domare …

  Hur in i h-vete kan det gå så långt att spelarna ”måste” ta tag i det själva … SKANDAL

 27. Nä grus i spelargången är inte fair play men det är väl ändå inte så att du Johan inbillar dig att det är ngn av Luleås funktionärer som har gjort det med ledningens goda minne. Det handlar så klart om ngt rötägg som inte fattar var gränsen går. Men när det ändå gnälls så kan man ju fråga sig hur fair play det är att det mer än en gång har varit tveksamheter kring tidtagningen i Göteborg. När det letar sig in i sekretariatet börjar det bli ganska så avancerat.

  Det som skrivs på sociala medier är tydligen ganska skrämmande för dig Johan. Att en spelare som inte har spelat en sekund hoppar in av en enda anledning, dvs att slåss, verkar inte röra dig i ryggen. Det som sägs på nätet är alltså värre än det som verkligen händer på isen. Sen kan ju Roger stå och ljuga alla rätt upp i ansiktet gnm att säga att det inte var sanktionerat från ledningen. Ingen hoppar in så från båset utan order.

  Jag förstår att du inte har ngn plikt att vara objektiv men ibland blir det bara för mycket. Då känns det som att GP skulle spara in lite slantar på att bara låta ngt fyllo från läktaren skriva av sig gratis…

  Hur som haver, VF har ett bra lag och en bra tränare som jag unnar framgång. Lycka till framöver!

  1. Nej, det var en av luleås spelare som gjorde det, inte ett dugg förvånande.
   Välkomna till scandinavium på Måndag

   1. Källa på det?

    Jo tack, vi syns på Scandinavium. Det blir 60 intressanta minuter. Eller vad det nu blir i tid om det skulle vara jämnt mot slutet…..

  2. Är du seriös? Luleå har ju för bövelen 7 spelare inne på isen när de ger sig på Frölundas stjärnor. Grisar!

   1. Om du frågar mig så är jag mycket seriös i mitt påstående att en frölundaspelare som inte har gjort en enda sekund i matchen ger sig in i fighten som uppstår i tredje perioden. Har jag fel?

    Jag är också seriös i mitt påstående att detta var ok för Roger R. En bänkad spelare gör helt enkelt inte så utan att få ett godkännande/en order från coachen.

  3. Fredrik! Håll dig till fakta. Tre Luleå spelare hoppade in på isen vid bråket. Hoppas detta granskas i efterhand. Det borde bli avstängningar för dessa spelare.

   1. Åke: Är det inte fakta att en frölundaspelare som inte hade spelat en sekund var inne på isen och slogs? Är det lögn? Har det inte hänt?

  4. Fredrik: jo,det är rätt. Men det är ju så att Luleå har spelare som hoppar ut från båset och deltar i bråket. Är det ok menar du? Dom ska straffas för sina tilltag. Handlar om rättvisa.

   1. Men nu var det ju så Åke att jag riktade mig mot Rylanders inlägg. Jag är medveten om att han inte har ngn objektivitetsplikt. Det jag vill säga med mitt första inlägg är att även om syftet är vad det är med Rylanders spalt så blir det ibland så enögt att det blir snudd på komiskt. Tog då som exempel den spelare som värmt bänk för att sedan slåss värst av alla. Det och allt annat från Frölunda-håll utelämnar Rylander i sin klagosång. Min avsikt var inte att kommentera matchen som sådan och allt som Luleå el Frölunda gjorde som var mindre vackert.

 28. Kanske dags för shl och domare basen. Att ta in oberoende domare i från en annan liga för att låta spelet avgöras på ett fair play. Dags att byta ut domarna med efter två matcher

 29. Du som känner hockeyns innersta krets. Kommer disciplinnämnden även att kolla på att Luleå var 7 spelare på plan under slagsmålet.

  1. Frölunda var 10 st spelare på Isen. Dessutom stoppade Linjedomaren flera från ansluta! Sånt är FAIPLAY ! Haha

 30. Frågan är när domarna ska börja blåsa för chris abotts crosscheckingar som sker i varje duell, för ryggsäcksåkningarna som är så fort en frölundait har puck. Allt spelförstörande som är det som borde tas utvisningar för! Ser hugg å slag med klubbor hela tiden, hakningar mm som hämmar spelet som ändå är centralt i sporten hockey. Det är uppenbart att Luleå inte skulle kunna vinna mot Frölunda utan tjuvnyp som balanserar på ok-gränsen. Ändå låter domarna det spelet löpa?! Förloraren är sporten hockey

  1. helt rätt uffe, men tror VF vinner i serien över 7 ……e ju trots allt bästa laget

  2. Hur tänkte du nu? Ska Luleå bara åka omkring och låta era bästa spelare vara ifred och inte röra dem???

   1. De (lapparna) hakar, tacklar efter avblåsningar, interfeerar etc etc .. det är helt OK, MEN de gubbarna i randiga dräkter som också får betalt gör inte sitt jobb …

  3. Hur tänker du nu, du kanske är starkt synskadad Köplunda har mer än dubbelt så många utvisnings minuter än Luleå.

   1. den va ju fin … är det din avdelning logik???

    Isf skulle de flesta i LHF sitta bakom galler … medvetet uppsåt är straffbart ..

Kommenteringen är stängd.