KRÖNIKAN: Skjut högt – så ses vi på tisdag!

Tidig golfsäsong – eller sjunde match inför 12 044 galna fans? Gissa vad Frölundas spelare väljer.

 
Det gör ont att spela hockey, det gör det. Och i ett slutspel finns det oftast inget utrymme att vila små skavanker, eller ens rena skador.
Ingen gnäller i första taget, ingen känner efter.
Det är därför som exempelvis Robin Figren spelar, trots att hans fot inte är hundra än.
Det finns ju en hel sommar, en ocean av tid, att läka på. Blir det inte vinst i Coop Arena är säsongen över – och den vetskapen både skrämmer och fascinerar.
Frölundas spelare kör på, biter ihop. Knaprar en voltaren eller två – och hoppas att det räcker för att göra skillnad. Mathis Olimb vilar från träningen för att hans tacklade kropp ska hinna återhämta sig, andra väljer att se fotboll mellan stadens allsvenska lag på Gamla Ullevi för att rensa tankarna från is och svart gummibit.

PÅ SOCIALA MEDIER är Luleås fans övertygade om att deras hjältar valde att bjuda på ett avgörande på hemmaplan, men det är förstås bara fantasier och önsketänkande.
Visserligen vilades både Jonathan Sigalet (ljumskar?) och Cam Abbott (bruten näsa) i senaste matchen, men i mina ögon såg Luleå faktiskt tröttkört ut. Många spelare hade fullt sjå att åka fram och tillbaka mellan isen och båset för att få luft.
Tesen bekräftades av de norrbottniska journalisterna på plats i Scandinavium – och att åka på ett sudden death-mål efter bara nio sekunder kan nog spöka till massor i skallen på en motståndare.
Det är Luleå som kaxat och pratat om semifinal.
Det är Luleå som är favoriten – även om det fortfarande gäller att ta sig först till fyra segrar. Minns bara hur Frölunda skulle avgöra enkelt mot Linköping i fjolårets kvartsfinalserie – men missade ”matchbollarna”.
Dessutom brukar en del spelare slappna av när andra stjärnor kommer tillbaka – och tappar Luleå bara några procent i styrka är mycket vunnet för Frölunda.
Griper jag efter halmstrån?
Absolut inte.
Jag tror banne mig att Frölunda har hittat ett sätt att slå Luleå. Att Pontus Widerström ”kroppar” in ett mål i förra matchen är bara ytterligare ett bevis på det. Det är så målen måste göras mot Luleå – för om Joel Lassinantti alltid ser skotten är han SHL:s vassaste målvakt.
In och skym, pressa in den lille målvakten djupt in i målet. Och skjut därefter högt.
Då kan vi få fortsätta att njuta av 031-hockey ett tag till.

 

DET TAR FÖRRESTEN 100 män innan första kvinnan tar plats i svensk hockeys Hall of fame. Grattis, Erika Holst!

TILL SIST: Vi ses med andra ord på tisdag. Då räknar jag med att det finns 12 043 andra partysugna som håller mig sällskap.
Är det en deal?

7 kommentarer om “KRÖNIKAN: Skjut högt – så ses vi på tisdag!

 1. -”PÅ SOCIALA MEDIER är Luleås fans övertygade om att deras hjältar valde att bjuda på ett avgörande på hemmaplan, men det är förstås bara fantasier och önsketänkande.”
  Kan inte påstå att jag sett särdeles många ”övertygade fans”, skriva något sådant. Inte LHF-fans i alla fall. Däremot, har jag sett ett antal kommentarer från VF-fans, vilka jublat över att få LHF i kvarten, eftersom det ju skulle bli en promenadseger vidare till semi-final, och allt annat än fyra raka segrar, skulle vara att betrakta som ett misslyckande. Det gick ju……sådär, kan man väl säga. 😉
  Sedan var det, det där, med kaxighet. Kaxighet har en förmåga att sätta sig som en klump i halsen. De flesta av mina FB-vänner, som är VF-fans, hade en,….hur skall vi säga,……mer än lovligt hög svansföring, inför dessa 7 matcher (som ju faktiskt bara skulle bli 4).
  Efter match #3, har det varit väldigt tyst och stilla. I alla fall när det gäller hockey. 😉
  Nåväl,….vi får se hur det går.
  En sak är då säker: Det räcker inte med att ställa ut skridskorna på rinken ikväll. Det lag, som inte är ”på tårna”, förlorar.
  Mycket står på spel.
  Vinner VF ikväll, blir det mest troligt dem som går vidare. Vinner LHF, är säsongen över för VF.
  Någon vinner. En annan förlorar, och får slicka såren över sommaren. Enkelt!
  Men,…det är fortfarande bara idrott. Ett spel, som ibland får överdrivet mycket uppmärksamhet och engagemang, och som kan få (normalt sansade) människor, att gå i taket över minsta tjuvnyp på planen. 🙂
  Oavsett hur det går, är och förblir jag en göteborgare med hjärtat i Luleå Hockey, och jag är stolt över hur LHF har repat mod, efter sin haltande säsong!
  Hur är det, det står på banderollen i Scandinavium..? Aldrig hata. Bara älska.
  Det är en bra devis, som jag önskar kunde sprida sig till fler arenor. Coop Arena inkluderat.
  Må bästa lag vinna!!,.. oavsett tur/otur/sned-studsar/domherrar. Man måste ha tur, om man skall vinna, hur-som-helst….
  Det känns ändå som om vi spelar om 2:a-platsen, eftersom guldet tycks vara bofast i Skellefteå! 😉

 2. Joel har rutin när det gäller. Bäst hitils, men nu vill jag se fler spelare som höjer sig. Vore fantastiskt om vi vänder borta mot Luleå vi är det bättre laget. Blir det en sjunde match hemma går vi vidare. 12044 till Scandinavium! Det pallar inget lag i shl!!

 3. Wishful thinking!
  Finns inga sakskäl till att Frölunda skulle spela semi. Luleå avgör enkelt hemma

  1. Sakskäl?
   Så vitt jag vet har varje match varit oerhört jämnt. Och i vissa fall har Luleå fått det lilla extra flytet.
   Kanske Frölundas tur de två sista.

 4. Om Frölunda vinner game 6.
  Då kommer jag tillsammans med cirka 6 hockey tokiga grabbar!
  Och vi kommer att vara väldigt motiverade.
  Om Frölunda mot all förmodan lyckas vända detta och gå till Semi.
  Få är jag mer en nöjd. Och det skulle vara första gången på länge.
  SM guld är en dröm. Men inte nödvändigt.
  Jag vill se Frölunda göra framsteg som organisation. Framgång kommer!

 5. Vi har en deal! Backa upp Joel i offensiven för han är fanbärare för laget. Nu skall Lasse bara sluta släppa skitmål och göra dem avgörande räddningarna så är vi i fas igen.

Kommenteringen är stängd.