KRÖNIKAN: Närodlat slår importerat

  Jag är ledsen, Mathis Olimb. Du får dras med ditt skägg några veckor till. För Frölunda slår ut Växjö.

Någon i Scandinaviums sekretariat har haft skoj när den de allra sista förberedelserna fixats inför den första semifinalen. På jumbotronen lyser de röda siffrorna 14–0 efter två spelade perioder – och det är förstås den glädjen som Frölundas spelare vill sprida.
Poängkungen Mathis Olimb frågas ut i radion – och reportern undrar hur spelaren kunde gå mållös från ”heeeela” kvartsfinalserien. Ett stort leende blir svaret – för alla som nånsin sett norrmannen spela vet att göra mål inte riktigt är hans grej.
Men passningsletande Olimb är på strålande humör, hälsar på fansen som tagit sig dit – och frågar om han är snygg i de små fjun som han kallar för ”slutspelsskägg”.
”Näääe” – blir det ärliga svaret.
”Då får vi vinna snabbt, så jag kan raka av mig skiten”, säger Mathis med ett skratt.
Frölunda har precis målat över fiaskostämpeln – den som en förlust mot Luleå i kvarten hade tryckt i pannan på alla spelare. Nu är allt förstås som en oväntat fet skatteåterbäring och då pratar jag inte enbart publikintäkter – även om Frölunda gör miljonvinst i varje match under slutspelet.
De pengarna kan för övrigt behövas, för att värva en riktigt vass ersättare till exempelvis Olimb, eller Max Görtz eller Mattias Janmark. Det är spelare som lär försvinna – och samtidigt lämnar djupa hål efter sig i poängberget som Frölunda byggt upp under säsongen.
Motståndet från Småland har inte snålat med lönerna – och har en budget som är 25 procent högre än Frölundas. Det innebär ett antal miljoner kronor spetskvalitet som Frölunda ska slåss emot.
Det ska vi inte glömma när pucken släpps – och Kungälvsfostrade Pontus Widerström ställs mot NHL-meriterade Josh Hennessy. Ungefär som närodlad produkt mot dollarmanipulerad importvara – och det kan vara nog så svårt att mäta sig emot, även om närodlat att slår importerat i mina ögon.

 
NÄSTAN 10 000 HAR köpt biljett ett dygn före nedsläpp – och det kan banne mig sluta med fullt hus, för andra matchen i rad.

 

FÖRRESTEN: Modo Hockey har den här säsongen en riktigt bra årgång av juniorer – men tack vare Hugo Reinhardts suddenmål i tredje och avgörande kvartsfinalen är Frölundas J20 vidare till semifinal. Kanske belönas den insatsen med en chans i A-laget?
Om inte Anton Karlsson, Pierre Engvall eller Kevin Elgestål får ett försök, förstås.

 

TILL SIST: Det lär inte vara många gånger som Tomi Kallio besöker Scandinavium igen, så ta emot honom som den hjälte han varit i den här stan. Det är han värd.
Vem som vinner? Jag säger Frölunda, med 4–2 i matcher.

4 kommentarer om “KRÖNIKAN: Närodlat slår importerat

  1. Kallio förjänar en hyllning modell större! Hade varit oerhört fint att ge honom en stående ovation när tillfället är det rätta.

    #hyllakalliosomsalming

  2. Kallio förblir en indian i våra hjärtan!❤️ som någon sa:” Gud är stor , Kallio är större ”
    Aldrig glömmer vi sjätte perioden och hans avgörande mål för SM guldet 2003!!!
    Respekt!

  3. Tycker som du Johan! Vi ska banne mig hylla Kallio när han kommer. Har sagt det förut att jag har fortfarande svårt att smälta när man sparkade Kallio. Lillkenta,Adrian låg väl bakom det? Hade kontakt med Adrian som påstod att Kallio inte nöjde sig med att spela i en andra,tredje kedja. Tror att det var struntprat från Adrians sida. Surt sa räven när herrarna själva fick stiga av tåget!! Kul att Kallio i dag har kaptensbindeln i Växjö det är han värd. Fast det hade varit kul om det varit i Frölunda.

Kommenteringen är stängd.