Lasses slutspelsförvandling

 Lasse Johansson har vuxit oerhört i slutspelet – och de fyra senaste matcherna har Frölundas förstemålvakt verkligen agerat som en matchvinnare.

En del av förklaringen: Självförtroendet som kom genom förtroendet, förstås.

”Det är en självklart en skön känsla att veta att jag får fortsätta att stå. Det innebär kanske att jag blir lite tryggare i de små detaljerna. På nåt sätt kan jag slappna av lite mer och koncentrera mig mer på att rädda puckar – än att fundera på om jag är tillräckligt duktig för att få stå nästa match.”

Statistiken visar också att Lasse Johansson är bäst i SHL för tillfället – han släpper bara 1.76 mål per match. Räddningsprocenten på 93,17 är till och med högre än Joel Lassinanttis i Luleå.

”Det är lätt hänt att du jämför dig med den andra målvakten – och det är så jävla dumt. Det är inte samma avslut – och det är så lätt att bli frustererad. Varför kan vi inte göra mål på honom, liksom? Det bästa är att koncentrera sig på sitt. Det gör jag.”

 

 

4 kommentarer om “Lasses slutspelsförvandling

  1. Du nämner i artikeln idag Varakas slasching mot Blidh, men ingenting om Fälts
    klubba mellan benen på Reddox framför mål? Minst lika fult. Enögd?

    Lasse har varit grym så här långt, hoppas det fortsätter!

  2. Ja tusan vad Lasse har vuxit i slutspelet. Han räddade ju oss mot Växjö . Hoppas att han tar oss till final. Det krävs att målis är på tårna.

Kommenteringen är stängd.