Ny huvudsponsor ”köper” sex Frölundaspelare

När IFK Göteborg förlorat sin största sponsor står företagen i kö för att komma in hos Frölunda. Nu har klubben fått en åttonde (!) huvudsponsor i byggföretaget Serneke – och klubben ser därmed ut att nå det interna målet på 50 miljoner kronor i sponsorpengar!

Serneke går in under tre år – och satsar på den nya så kallade Rookie-femman, där sex spelare ska ingå.

Målvakten Fredrik Bergvik får sällskap av John Nyberg, Jacob Larsson, Anton Karlsson, Christoffer Ehn och en ännu inte namngiven spelare, kallad Mister X. Alla dessa spelare ska få extra träning och chans till utveckling.

”Det känns extra inspirerande att öka vårt engagemang i Frölunda, speciellt då vi öronmärker pengar till den egna tillväxten. Frölunda har bevisat att deras verksamhet verkligen satsar på sina egna spelare från början – och det är något som vi högaktar. Att köpa spelare är mycket ’plånbok och tur’ – men att skapa egna talanger det är äkta föreningstänk”, säger Sernekes vd och grundare Ola Serneke.

Varje år ska en ny Rookie-femma från Frölundas Academy få en chans att satsa extra på hockeyn – och det ska fortsätta att generera spelare som tar sig till NHL.

”Det här är ett jättebra initiativ som ger mig motivation att jobba ännu hårdare”, säger Skara IK-fostrade Christoffer Ehn om satsningen.

Sedan 1981 har klubben utbildat 70 NHL-draftade spelare – och förra sommaren sattes ett nytt rekord när åtta spelare tingades i draften!

”Det känns riktigt kul att bli invald i Rookie-femman. Det är ett kvitto på att jag gjort nånting bra”, säger Fredrik Bergvik stolt.

Frölunda har med Serneke åtta huvudsponsorer. De sju övriga är Volvo Cars, Input Interiör, Bohus, Intersport, Cashbuddy, Ehrenborg och Bjurfors.

 

 

4 kommentarer om “Ny huvudsponsor ”köper” sex Frölundaspelare

  1. Tycker det är skamligt att ha CASH BUDDY på tröjorna.
    LÅNA AV MEJJJJJJJ. Ofattbart att en idrottsförening uppmuntrar att låna pengar till hutlösa räntor. Ingen mer som reagerar?

  2. Är det inte Nils ” Prioritet Finans” Wiberg som är huvudägare i det bolaget ?

  3. Byggföretaget Serneke blir ny sponsor. Härligt att höra VD:n säga ”att skapa egna talanger det är äkta föreningstänk”.

Kommenteringen är stängd.