KRÖNIKAN: Rönnberg måste sprida flammorna

Det räcker med en fråga för att tända Roger Rönnberg. Tänk om jag kan få ställa samma till hela Frölunda?

Nästan varje träning och värmning under hela slutspelet har supportern Dib funnits på plats för att kolla läget med sitt älskade Frölunda. Han hade med sig en megafon inför förra matchen – och den lånade tränaren Roger Rönnberg kvickt, för att nå ut med sitt budskap förstås.
Den här träningen har den goe gubben med sig stora trumman, ni vet den som älskas eller avskys i Scandinavium. För mig är den en del av hockeyn i Göteborg – och utan den skulle publiken aldrig klappa i takt.
Roger Rönnberg ser engagemanget, nickar gillande – och vet att hans spelare måste brinna på precis samma sätt om säsongen ska förlängas på annandagen.
Frölunda tränare flammar som en påskbrasa – och när jag ställer frågan om det är sista gången vi kör en inför-match-intervju den här säsongen blixtrar det till i hans ögon. De blå-grå-gröna blir svarta som en aprilsky över Scandinavium.
”Den tionde april blir det fest i Göteborg. För då slår vi ut Växjö”, fräser han.
Den tionde april spelas match sju i semifinalen – och det är alltså det scenariot som finns i skallen på norrbottningen.
Frågan är hur han skjuter in samma blixtar i skallen på Mathis Olimb, på Mattias Janmark, på Max Görtz?
Ni vet, spelarna som öste in poäng i grundserien – men inte gjort lika många i slutspelet. Janmark har sex pinnar och med det är han bäst. Jämför det med Skellefteås eller Linköpings poängplockare – och ni fattar att Frölunda har underpresterat målmässigt.
Görtz kliver av och kommer fram.
Rylle, var ska jag skjuta för att göra mål på Nihlstorp?”
Växjös målvakt har bevisligen ett hål mellan sig själv och stolpen vissa gånger – och det har Andreas Johnson hittat en gång.
Annars har alla nästan alla målvakter en svaghet mellan benen – på låga skott. Över höjden på klubbans blad, men knappt mer.
Skjut lågt, säger jag.

 

KAN FRÖLUNDA VINNA med hjälp av grymtande och fulspel? Nja, det är tveksamt – även om de fyra första matcherna faktiskt sett ut som allmänhetens åkning, utan minsta lilla kroppskontakt.
”Vi måste veta vår identitet. Vi har inte vunnit många hockeymatcher under de här två åren på att vi är elaka och tuffa. Vi måste spela på vår identitet – och göra det fullt ut …”
Räkna med full fart från start alltså.
Jag blir inte förvånad om det plötsligt lossnar för Mathis Olimb, som spelat in och klippt sönder sina nya handskar i ett par matcher nu.

 

TILL SIST: Fredrik Pettersson, 74 poäng på 55 matcher i Lugano under säsongen, vet vad som krävs för vinst.
”Ett par mål i powerplay. Fem mot fem är Frölunda lika bra som Växjö …”

Kommentarer om “KRÖNIKAN: Rönnberg måste sprida flammorna

  1. Kanske vi faller idag men då ska vi göra det med flaggan i topp. Allt annat känns som bonus nu om vi lyckas vända det här. Gött med sommar o bad !

    Förresten: alltid lika häftigt när hösten kommer då man ska handla in seriebiljetten. Jag förväntar mig en lika bra säsong som i år.

    Vi ger oss aldrig vi kommer igen fast vi är griniga på våra killar. Tack Frölunda !

Kommenteringen är stängd.