BOMBEN: Wikstrand lämnar – för Färjestad!

I slutspelet har Mikael Wikstrand varit Frölundas bäste back. Men när klubben i kväll har lagmiddag har den Ottawa Senators-utlånade spelaren åkt hem till Mora.

Orsaken?

Han lämnar Frölunda – för rivalen Färjestad.

”Det vill jag inte kommentera. Ta det med min agent”, säger Wikstrand till GP.

FBK storsatsar inför kommande säsong – och har på något sätt lyckats locka över Wikstrand, som har ett år kvar på kontraktet med Frölunda i Sverige.

Kanske är det kärleken till familjen i Dalarna som lockar megatalangen hemåt. Minns när Wikstrand skulle flytta till Göteborg – och väntade i det längsta på att komma.

17 kommentarer om “BOMBEN: Wikstrand lämnar – för Färjestad!

 1. Om han tycker det är jobbigt att spela i Göteborg med hemlängtan…hur kommer då hans chanser va att lyckas i NHL/Ottawa+ Känns väldigt underligt. Och kommer hjärtat vara med på plats i Karlstad? Även lite fundersam på om Wikstrands spelstil passar i FBK’s gröthockey.

 2. Känns som Wikstrand är en svikare. Men man förstår ju om han vill spela med blivande NHL backarna Tollefsen och Skogs eller inte 😉

 3. Bör ställa frågan varför han lämnar Frölunda som kommer att slåss om titeln nästa säsong? Osämja med föreningen,trivs inte i staden? Hur som helst mkt märkligt agerande! Kontrakt med Frölunda ett år till. Hur mkt är Färjestad beredd att betala för kalaset? Dels till Frölunda samt till Wikstrand.

 4. Tycker Frölunda skall satsa på egna juniorer med hjärta för klubben. Nu dammsuger man Sverige på de bästa yngre spelarna som ser sin chans att få gedigen utbildning för att sedan dra vidare .

 5. Om han har ett år kvar på kontraktet med Frölunda, kan han bara lämna för Färjestad då, betyder inte kontraktet något?

  1. L$$ben öppnar plånboken. Det blir naturligtvis en slant som FBK kommer få betala till VF.

 6. Mikael Wikstrand hade inte åkt hem till Mora. Jag såg honom i Mölnlyckes innebandyhall wallenstamhallen där han såg Pixbo – Mora i innebandy.

 7. Kanske är inte Göteborg Paradiset på jorden. Hur mycket än göteborgarna tycker det, så kanske vi som kommer från andra platser inte tycker det.

  1. Är också inflyttad efter att ha bott i flertal städer och du har säkert rätt i att Göteborg är inte paradiset på jorden men det är en mycket trevligare stad än alla andra jag bott i. Och, med ett härligt hockeylag och en underbar stämning i arenan på match. Vad kan vara bättre :-)?

 8. Pöjken är ju född i Karlstad så det är väl det undermedvetna som drar honom hem.

 9. Eller så tror han helt enkelt inte på att det går att bygga upp ett nästan helt nytt lag år efter år.

  1. Jag såg just bomben om Vikstrand.Han hoppar av Nhl drömmen ? och blåser
   Frölunda på eventuella bonusar vid en övergång till Nhl. Undrar vad Färjestad har erbjudet i signing bonus då dom får en toppback gratis
   med ett år kvar om han stannat hos Frölunda.

   En ny Judas kommer att dyka upp i Scandinavium till hösten,den första
   var Alexander Steen som gick till Modo för dom som mins.

   Robban

 10. Tråkigt, att han lämnar. Känns inte bättre att han lämnar för FBK heller. Hade kännt bättre om han hade lämnat för NHL.

Kommenteringen är stängd.