Kahnberg: ”Målet är att bli frisk – och klara vardagen”

Magnus Kahnbergs karriär i Frölunda är över.…
– Målet är att bli frisk och att klara vardagen … 

Det kommer inte som någon överraskning, men Magnus Kahnberg kommer inte dra på sig Frölundas tröja någon fler gång i elitkarriären.
”Nä, det är slut här. Jag har precis pratat med Christian Lechtaler (general manager), berättar ikonen som spelat 587 SHL-matcher för klubben.
Den sista smällen mot huvudet, den som inte såg så farlig ut vid första blicken, har blivit den värsta – och frågan är om Kahnberg någonsin kommer tillbaka till en ishockeyrink.
”Jag vill inte ta nåt beslut innan jag själv känner att jag är frisk. När jag är det och hunnit träna några månader och kroppen känns bra igen, så vill jag känna känslan … jag kanske är skitsugen att spela igen då!”
Fast i ärlighetens namn …
– … så är det låååångt dit. Jag har dippar som jag inte kan styra över. I lördags tog vi vagnen in på bio med barnen och det kändes okej. Sedan skulle jag spela landhockey med barnen och tittade ner. Allt bara snurrade …”
Magnus blev liggande i tre dagar. Känslig för ljud, för omgivningen … och väldigt illamående.
”Målet är att bli frisk, att klara vardagen, att kunna träna … det saknar jag mycket – och det mår jag också dåligt av”, säger Kahnberg.
Smällen han fick 2011 av Sebastian Karlsson har också blivit ett slags negativ måttstock.
”Den gången var jag borta från hockeyn i tio veckor – men hela den processen tog lång tid, som människa. Jag var rejält dålig i ett år. Personlighetsförändrad, med ett kort tålamod. Jag kände inte igen mig själv – och det tar tid att bearbeta. ”
Han gillar heller inte att tiden i Frölunda avslutades från läktaren – eller från soffan, till och med.
”Det var fruktansvärt att se slutspelet från sidan. Jag trodde att jag skulle ta det lite lättare när jag inte var med på isen, men det var samma tomma och jävliga känsla att se det från soffan.”
Kan det inte bara vara läge att kliva av – för risken om du får en ny smäll mot skallen måste ju vara … otäck?
”I dagsläget hade det varit livsfarligt. Vi får se. Det är så svårt att veta. Du behöver mer tid, säger neurologen som jag går hos. Jag har fått så många smällar mot huvudet under en kort tid. Men jag skulle ljuga om jag säger att jag inte funderat eller bearbetat vetskapen att det kan vara slut.”
Ditt förhandlingsläge med en ny klubb är i alla fall uselt.
”Haha, ja – verkligen. Jag skulle få ljuga i så fall …”

12 kommentarer om “Kahnberg: ”Målet är att bli frisk – och klara vardagen”

 1. Bedrövligt att detta aldrig tar slut inom hockeyn. Det finns bara ett sätt att komma tillrätta med detta beteende att medvetet skada andra. Lika lång avstängning som den skadade spelaren är borta från spel plus halverad lön.
  tack

 2. Tack för allt Kahnberg!
  Önskar du fick en sista match i tröjan så man kunde gett dig ovationer!
  Lycka till!

 3. Tack, Kahna … för alla fina upplevelser som du gett oss genom åren i Scandinavium! Frölunda borde knyta till sig dina kunskaper på nåt sätt i framtiden!

 4. hjärnskakning är inte att leka med och det är svårt att på förhand avgöra när det är en smäll som går över och när det är en smäll som leder till kroniska problem.

  Det finns spännande kommentarer från amerikanska experter omhjärnskakning under fliken Facts.

  http://www.globalconcussions.org/

 5. Tack för allt Kahna, du är en hjälte och kommer alltid minnas dagis (drag)kedjan. Tack för underbara stunder i Scandinavium och krya på dig nu, hoppas du blir bra snarast!!

 6. Tack för allt du gjort för Frölunda. Du är en av dom största spelarna i Frölunda genom tiderna. Din tröja skall helt klart upp i taket Magnus.

 7. Magnus, kanon fin representant för Frölunda. Lycka till Magnus i fortsättningen. Scandinavium finns kvar även om du inte spelar. Vi ses där Magnus!!

 8. Magnus, trist att det blev så här men se till att bli frisk och ta hand om dig och din familj i första hand.
  Jag håller alla tummar att det går bra för dig.
  Krya
  //Tobbe (spelat ihop med din pappa i Mölndal)

 9. Hoppas han kommer tillbaka. På alla plan.
  Kahna är en hedersman, finns för få av dem i SHL och samhället.

 10. Det finns viktigare saker i livet än hockey.
  Det blev ett trist avsked, men tack Magnus för dina fina insatser under alla år i Frölunda!

Kommenteringen är stängd.