Porseland ersätter Wikstrand?

För några veckor sedan presenterade jag en lista på tio spelare som Frölunda planerar att plocka hem – i en del av den guldvision som klubben har för framtiden.

Där fanns backen Mathias Porseland, 28 år, med. Men då var inte KHL-backen från Vityaz Podolsk aktuell till nästa säsong.

Det är han helt plötsligt – när först Mikael Wikstrand försvunnit till Färjestad och den ryska klubben sagt att Porseland inte tillhör framtiden.

Den Frölundafostrade backen är öppen för förslag att komma hem – och här kommer general manager Christian Lechtaler att agera.

Frölunda planerar också en presskonferens á la ljusshow och rök, med tröjor som dras på. Det är bara vissa bitar som ska falla på plats.

Nästa vecka, månntro?

17 kommentarer om “Porseland ersätter Wikstrand?

 1. Viktigast är att vi satsar på egna spelare ihop med spetskompetens. Det gav framgångar 2001-2006, det ger bra resultat nu. Porseland eller annan, låt de som kan besluta. Satsningen på Campus skulle ge unga talanger till A- laget, värva inte så det blir stopp därifrån. Istället för att gnälla på historien kan vi lära av den och blicka framåt.

 2. Vi behöver stygga backar typ Rahimi, Oduya! Är så trött på hemvävt snacket, Ta hit BRA spelare o skit om dom så kommer från Kongo eller Maldiverna!Se på Växjö!Publiken vill se stjärnor! Varför massa 19-22 åringar som drar över pölen efter1-2 år det ger ju ingen kontinutet! Hur många har vi tappat hitills? 7-8 gubbar! Nytt lag varje år är sådär tycker jag, Det blir inga spelare som vi fans kan förlika oss med!satsa på ett par killar runt 28-29 som iNTE drar vidare! Ta hem freddan o Dicken o Kallio så blir dte BRA!

  1. Steffo: Nu har ju Frölundas strategi fungerat bra de sista 2 åren.
   Att använda och utbilda unga spelare ger Frölunda också frukt i långa loppet.

   Förstår att du vill ha snabba resultat.
   Men dem är på gång.

  2. Håller med till viss del, tror inte på alla dessa unga spelare som ser oss som trampolin till vidare äventyr. Se på Wikstrand som skiter fullständigt i Frölunda och spelarna i laget. Visst kan det vara kul med egna unga men vi måste ha BRA spelare. Se på våra tre största de senaste 10 åren, dvs Kallio, Niklas, Johnsson. En egen och två köpta och fansen älskar dem ohämmat.

 3. Hej på er alla i silly sesong eller va de nu heter.

  Att wikstrand vill hem säger lite om hur han mår som människa.
  han kan ju inte drömma om att få spela i NHL eller KHL för det är ju bra mycket längre bort än GBG å Frölunda så att han flytta till kaffegänget e la bara å skita i å önska han lycka till. Eller så en kan säga är det tömt är det glömt.

  En lirare som är de 28 kan ej se att han skulle vara på väg ner.
  utan han har en hel del att tillföra å under piskan med rönnberg så kan ni glömma om att han får stå å fippla på isen. å at tden där sivc eller va han nu heter han vill då inte jag se i frölunda han är ju Växjös rundningsmärke nr 1. se sedan det så här de spelare som kommer in i Frölundas A lag de är där för att spel efter deras kunskaper och Rönnbergs piska å han vet vad som gäller å gör ett kanon jobb att sedan det finns spelare som blir lite byxis när det väl gäller beror på okunskap men det kommer med åren så ha tålamod det kommer att ge ett bra resultat.
  Attt de sedan gick å losa mot växjö ja det var inget att göra åt för spelar man mot gubbs som har slutspel å kuppspel i blodet blir det som svårt när man är de 20år. Säger bara så här Frölunda ni har gjort en kanon säsong .
  Nya tag till nästa år. å ett litet tips till er som lirar i Frölunda om någon av er läser detta inköp Gummiband som man tränar med för benen.
  sätt ett sådant gummiband längst ner på klubban och den andra ändan fast i sargen spänn sedan så att det är spänt där efter är det bara att kör 500 handleds skott och svepskott och backhands skott varje dag totalt 1500 skott gör detta under en månad och sedan vad som händer när ni avlossar utan gummiband längst ner på klubban. Det blir mycket jobbigt för målvakterna till vinter om ni gör detta. hehe jag gjorde detta själv i min ungdom och de han ej med att reagera när man sköt. ta nu detta som ni vill men det blir flera mål. samt i början så blir det mjölk syra utan dess like med skit i det kör på så blir det poäng till den som provar. Jag kommer att se om någon har testat detta när ni lirar nästa säsong.

 4. Ursäkta att jag byter ämne men kommer Fredrik Pettersson och vikor stålberg till frölunda?

   1. Men tyvärr försent. Här är en stor skillnad mellan Freddan m.fl. och Johnson-kedjan. När Kallio, Johnson och Andersson spelade i Frölunda var de som bäst. Dagens spelare väljer andra alternativ när de är som bäst.

 5. Porseland är 28 och Sevc är 33. Varför skulle en fem år äldre spelare från färjestad/skellefte lyckas bättre än honom?

 6. Vänta, va?

  Jacob Larsson ska alltså inleda säsongen som nionde back? Känns inte helt optimalt.

 7. Porseland har förmodligen något som Swikstrand saknar. Klubbkänsla och lojalitet!

  1. Det var verkligen vitsigt med ”Swikstrand” !
   Kan inte låta bli att erkänna att det kändes direkt som en ”Judas-kyss” i mitt Frölunda-hjärta när det plötsligt stod klart med hans övergång till Färjestad.

  1. Är ju inte min favorit. En back på nedgång är inte vad Frölunda behöver. Hemvändare brukar vara på nedgång. Har ju inte haft så lyckad vistelse i Vityaz Podolsk (KHL) -4 tillsammans med Mario Kempe.Martin Sevics kontrakt går ju ut nu och det vore en bra ersättare för Wikstrand.

Kommenteringen är stängd.