GÖR RÄTT, FRÖLUNDA – HISSA KALLIOS TRÖJA!

  Mycket av det Frölunda gör nuförtiden känns rätt, men det finns en sak som stör mig. Som gnager. Som skaver.

Behandlingen av Tomi Kallio.

Att ge honom ett nytt kontrakt, som många fans fortfarande (!) kräver, är förstås uteslutet. Tiden har sprungit förbi den 38-årige finländaren, som inte blir snabbare – även om kroppen fortfarande är fräsch och skadefri.

Men jag har funderat – och det finns ett tänkbart sätt för Frölunda att ställa allt till rätta.

Hissa Kallios nummer 71 för all framtid i Scandinaviums tak. Visst, det krävs tio säsonger enligt klubbens regler – men strunt i det, gör ett undantag. Kallio har 433 grundseriematcher för klubben – och var direkt bidragande orsak till att det blev guld 2003.

Det blev också guld 2005 – och i samma veva en odödlig status bland fansen. Det finns meriter från VM (78 matcher) och NHL (140 matcher) likaså – så jag tror inte att någon ens skulle komma på tanken att protestera.

Så skippa prestigen, ordförande Mats Grauers – ställ allt till rätta mellan Tomi Kallio och Frölunda. Låt honom stå där med tårar i ögonen, med familjen intill. Kameror. Tv. Blixtar. Medier. Hyllningar.

Låt honom få känna kärleken från Scandinavium en allra sista gång.

Gör honom odödlig för all framtid.

Det är bara win-win, Frölunda.

 

 

27 kommentarer om “GÖR RÄTT, FRÖLUNDA – HISSA KALLIOS TRÖJA!

 1. Klart 23 & 71 ska upp i taket. Två viktiga spelare med helt olika uppgifter i laget !! Men båda med STORA Frölunda hjärtan !!!

 2. Sundin måste upp först, kolla hans meritlista,antal säsonger etc, sen kan man hissa andra.

 3. Alla har visst glömt att Kallio hade sämst +/- statistik i hela Elitserien ett par säsonger.
  Men, men man glömmer det dåliga……

  Först ska tröja 23 och 24 upp i taket…..sen kanske

  1. Sämst + /- ok och ? Vem bryr sig! Hjärta för laget för klubben! Glöm inte att han är o var en offensiv spelare till 100 % fansen profil 6-7 år i rad! 23 o 234 i all ära men 71 är större inget snack!

  2. Då var hela laget en katastrof.
   Kallio är en legend lika mycket som Sundin och Andersson.

 4. Ja visst skall Kallios tröja upp i taket!
  Men dessvärre kommer det aldrig ske då man har en märklig regel på att de som skall upp där ska ha spelat mins 10 säsonger i Frölunda! Tomi spelade 9 men det borde varit 13 Säsonger! Jag har personligen pratat med Mats Ahdrian i ämnet och jag vet att beslutet var till 99,9 % Kentas!
  Vad gjorde Kenta för Frölunda mer än att stå o klia sig på hakan? Jag mår illa då jag ser den snubben, Han var Kallios bödel o det förlåter vi honom aldrig för! Någon här skriver att Nicklas o Ronny skall upp före Kallio, Löjligt(sorry till 2 ikoner i klubben) Men ni blir aldrig lika stora som Kallio pga han sätt att vara o hjärta för Indianen! Frölunda borde skämmas än idag för behandlingen av den störste i klubbens historia! Gör om gör rätt hissa 71 PUNKT SLUT! Varför inte ge honom ett 1 års kontrakt.Det drar 1000 pers extra per match lätt. GUD som vissa av oss kallar honom behövs i sitt Tempel Kållesum! GUD e STOR Kallio är STÖRRE! ugh!!!
  GUD E STOR KALLIO ÄR STÖRRE UGH!

 5. Självklart ska Kallio´s tröja 71 upp i taket!! Han är den störste och mest älskade av alla fina oförgömliga VF-spelare! Heja Tomi!!

 6. Verkar otroligt naivt att tro att man kan hissa Kalios tröja. Om jag förstått det rätt fick han inte ens något erbjudan om nytt kontrakt. Kalios hockeykunskaper kan man ju inte ifrågasätta så varför fick han inget erbjudande.

  1. Nä han fick inget nytt erbjudande! Vad menar du med naivt? Följer du inte med alls,Detta är den spelare över tid som betytt mest för klubben o fansen över tid i hop med Nicklas Andersson. Han tackade mnej till Alplandet -KHL med mera för att han VILLE spela i sitt älskade Frölunda, Åsså pissade man på honom rakt av trots att han var bered att gå ned i lön mm. Nä läs på innan du uttalar dig i frågan . man blir arg o ledsen bara man tänker på Kallio gate, det uurör o engagerar även nu 4 år senare!

 7. Tack Johan, håller helt med. Det vore härligt om Kallio kunde få denna upprättelse från Frölunda och ett fint avslut från tiden i Sverige.

 8. Det här med Kallio hit och Kallio dit börjar bli lite tröttsamt. Han var en härlig komponent i firma Andersson – Johnsson, men enligt min bedömning står dessa två herrar klart före i kön när det gäller textilier i taket.

  1. Du skojjar va. Visst ska Nicklas upp i taket han med men inte Johnsson! Möjligtvis Sundin. Åsså 71 då inte tu tal om annat! 🙂

 9. Kom igen nu allihopa och skriv fler inlägg! Så Frölundaledningen fattar det rätta beslutet. Tomi är kung av Göteborg!

 10. Du har rätt Johan, vem skulle inte uppskatta 71 i taket. Inget ont om Stefan Larsson, men vem har bidragit mest och varit mest älskad i VF? Förutom Henke finns det ingen i modern tid som varit mer älskad i frölunda tröjan. Börja planera för en oförglömlig sista Kallio kväll!!!

 11. Hur många år i rad röstades Kallio fram som fansens profil i sista hemmamatchen? 4? 5? Varje år? Hissa kungens tröja! Frölundas störste genom alla tider – publiksnittet rasade rejält när han lämnade.

 12. Tomi är vår störste i modern tid.
  Släpp prestigen visa mod och hjärta och upp med #71 i taket bara !!!
  Rukku

 13. Nummer 71 skall helt klart hängas upp i Scandinavium! Hoppas klubben gör det rätta!

 14. Tack för fin artikel om vår störste hjälte genom tiderna. Och lysande förslag om att hissa hans tröja! Som sagt, Frölunda måste reparera skadan och hylla dennes ikon. Göran

 15. Bra artikel men det gör ont i hjärtat att läsa. Fruktansvärt hur klubben behandlade Kallio.
  Kommer ihåg många artiklar där även konkurrent klubbar ifrågasatte beslutet, hur man behandlade en klubbikon men stort hjärta.
  Låt honom komma tillbaka och spela sitt sista år i klubben !! Ge honom den revanschen Frölunda!

  För övrigt så var Lill-Kenta en katastrof för klubben, dödade nästa mitt hockey intresse!!

 16. Lill-Kenta stod och sov i Frölundas bås med armarna i kors! Time out tecknet visste han inte överhuvudtaget hur man använde i en match när det så väl behövdes.

  Jag har sagt det förut ta hem Kallio nu !!!! Det är dags att ge honom det erkännande som han är berättigad i Frölunda. Misstag går att reparera.

  Lill- Kenta ! Vi fans glömmer inte att du tog bort Kallio från oss. Du kommer inte ens i närheten av Kallios status hos oss fans. Synd bara att du lyckades att ta bort en ikon från Frölunda.

  Kallios tröja ska upp i taket!

 17. Helt rätt och pricken över i:et!
  Jag tog mig till Växjö då Frölundas säsong tog slut för iår. 71:an var rappare än de flesta vit-klädda och precis som Rylander skriver så stör historien om Kallio mitt inre.

  VF ser ut att börja bygga något stort men låt oss inte gå vidare utan att reparera den skada som någon/några idioter skapat då Kallio lämnades. Släpp alla krav o måsten, låt oss hedra och hylla Kallio så att Frölunda-historien ser bättre ut även om den har ett plåster på sig.

  Jag stod och applåderade i full Frölunda-mundering senast i Växjö efter slutsignal…..för Kallio….för jag hade det på känn redan innan match-serien började. -”Nu får Kallio sin revansch….” sa jag till mina kollegor när det stod klart att Växjö stod på tur efter Luleå.

  Kallio, ro hem detta nu!
  Mats Grauers, hoppas du förstår att vårt hockeytempel kan koka som aldrig förr om rätt beslut tas…..

  Ses till hösten, o Frölunda……bra jobbat i år!! //Jonas

  1. Jag var nere i vida förra året. Samma då Frölunda fansen hyllade Kallio när han presenterades. Säger allt om hans ikonstatus.

Kommenteringen är stängd.