FRÖLUNDA OM ATT HISSA KALLIO: ”ALDRIG!”

Oj, vilka reaktioner det blev på artikeln om Tomi Kallio – och min idé om att hissa hans tröja, nummer 71.

Tv-stjärnan Lasse Kronér hörde till och med av sig och ville att Frölunda ska signa Kallio för ett sista år.

”Jag står för första månadslönen”, säger Kronér.

Men Frölunda är förstås iskallt till den idén. 

”Vi kan inte lägga miljoner på att rätta till misstag som andra har gjort”, säger ordförande Mats Grauers.

Men ni skulle kunna komma undan snyggt – med att hissa nummer 71 i taket?

”Aldrig. Det sker aldrig. Vi har vissa kriterier som ska uppfyllas – och de kan vi inte gå ifrån”, säger Grauers bestämt.

I dessa kriterier finns bland annat tio säsonger i Frölunda – och Kallio har nio.

Ett undantag?

”Nä, vi kan inte hålla på och göra undantag. Det kommer att vara många spelare är fansens favorit och som hamnar precis på fel sida gränsen – och vi kan inte ha hela taket fullt av tröjor.”

Men ta Stefan Larsson som annat exempel. Han hänger i taket – men vann inte två SM-guld och spelade ungefär lika många matcher som Kallio?

”På den tiden hade vi inte kriterierna”, svarar Mats Grauers diplomatiskt.

45 kommentarer om “FRÖLUNDA OM ATT HISSA KALLIO: ”ALDRIG!”

 1. Finns en ny Facebook ”Vi som vill se Tomi Kallio i Frölunda”. Gör era röster hörda. Kallio säljer ut Scandinavium.
  Gilla, dela, kommentera osv.

  #71<3

 2. Är det bara jag som kommer ihåg att klubben redan hyllat Kallio på ett fint sätt? I scandinaviums foajé finns ett antal pelare, och där har Kallio sin egen pelare utanför sektion N! Övriga spelare som har sina egna pelare är Niklas Andersson, Daniel Alfredsson och Henrik Lundqvist!

 3. Hissa Kallio! Att regler ska sätta käppar i hjulet känns surt. Att falla tillbaka på dem är än mer löjligt. Bättre och säga som det är. ” vi tycker inte Han förtjänar det inte.” Hissningar ska väl komma lite spontant…att blanda in tre kronor känns ju absurt. Men som sagt. Han är en förbild med en proffsig attityd …hissad eller ohissad. Go Kallio!

 4. Tomi fick ju avtackning av Grauers när han slutade. Delar av hans styrelse var med när Tomi avslutades. (Carlsson och Johnstone)
  Alla skattebetalare i Partille fick betala för Grauers misstag i det kommunala bostadsbolaget. Gör om, alla kan hamna i taket om medlemmarna vill, styrelsen kan föreslå det till årsmötet. 24,30 o 71.

 5. Om man ger Kallio en liknande avslutning som Alfredsson fick i Ottawa med kontrakt på en match så kan han ju få avsluta karriären i frölunda.

  Dessutom kan man ju då med lite välvilja räkna in en säsong till så att det blir 10st i Frölunda.

 6. Grauers en sann entreprenör.
  Vad var det som gick snett ge folket vad de vill ha.

 7. Angående om en tröja skall hissas eller ej, kanske dags att ge denna snubben den respekt som han så välförkänt spelat till sig:

  KUNG ”Ronnie Sundin, född 3 oktober 1970 i Ludvika i Sverige, är en svensk före detta ishockeyspelare (back). Under 2008/2009 spelade Sundin sin 16:e säsong för Frölunda HC och han är även den spelare i Frölunda som spelat flest matcher genom tiderna. I den andra SM-finalen mot Färjestads BK den 11 april 2006 spelade han sin 685:e match och tog då rekordet från Stefan Larsson och den 700:e matchen spelades då laget mötte Skellefteå AIK den 26 september 2006. Sammanlagt spelade Ronnie Sundin 891 tävlingsmatcher för Frölunda.

  Sundin har spelat i det svenska ishockeylandslaget i många år och har spelat 137 matcher i landslaget. Han har representerat Sverige sju gånger i VM och deltog även vid de olympiska vinterspelen 2006 då Sverige vann guld. Tillsammans med Henrik Zetterberg, Mikael Samuelsson, Jörgen Jönsson, Kenny Jönsson, Niklas Kronwall, Mika Hannula och Stefan Liv blev Ronnie Sundin de första spelarna att vinna OS-guld och VM-guld samma säsong (2006).”
  Källa:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Ronnie_Sundin

   1. HaGu69
    Jo visst skalll Ronnie Sundin upp.Men det är ju inte honom vi snackar om här!Kan aldrig jämföras med Kallio det är 2 skillda saker. Personligen skiter jag i om spelaren tagit 15 OS guld 32 WM Guld o gjort 66 matcher i TRE KRONOR)Det är väl ingen merit att vara med i TRE KRONOR det får ju de flesta då Mårts tar ut allt o alla)
    Här handlar det om vad spelaren gjort i o för Frölunda inget annat!

 8. Men det står på stadgar att ”majoriteten av nedanstående kriterier skall vara uppfyllda för att en tröja skall kunna pensioneras”. Han uppfyller ju andra kriterier.

 9. Intressant läsning om Kallio de senaste dagarna och jag håller med om att han har betytt mycket för klubben. Men historien har gett oss många potentiella nummer från forna spelare att hänga upp i taket. Att Stefan Larsson fick sin upphängd säsongen efter han lagt skridskorna på hyllan är konstigt, det löstes på en pisskvart.
  Att Carnbäck fick sin tröja hissad är också märkligt. Varför? Jo, för Ronnie Sundins nummer 23 är den tröjan som borde hänga där. Innan diskussionerna om Kallios tröja fortsätter borde @rylanderjohan lyfta upp frågan om varför nummer 23 inte hänger där.

 10. Tomi Kallio, vilken kung du för alltid kommer vara! All den glädje du skänkt oss Frölunda fans går nog knappt förklara, det var ett rött hjärta om något. Är de någon tröja som bör ha alla kriterier för att hänga där så är det den killens, för en så stor publikfavorit vet i sjutton när de kommer igen. #71, för oss är du alltid, kung Kallio!

 11. Löjligt resonemang av ordföranden. Hoppas av medlemmarna göra uppror och ser till så att han inte får behålla den posten så länge till. Ge Kallio den respekt han förtjänar!

 12. Jag håller på VLH och vi tackar för Kallio, att hissa hans tröja i Scandinavium är inte bara ett måste det är en självklarhet. Kallio är och kommer alltid att vara kung av Scandinavium, han må vara orange idag men jag är rätt säker på att publikens reaktion vid första matchen i Göteborg värmer hans röda hjärta mer än ett SM tecken i orangeblått.

 13. Bara en stackare som inte håller med, säger väl allt. Det kan vara vilket skäl som helst till varför han fick lämna men man kan väl respektera vad han gjort för oss. Och hur många får den publikhyllningen i Scandinavium (och är i motståndarlaget) han får. Upp med 71:an, enda rätta

 14. Dags att lägga ner Frölundas matcher när en ordförande dissar sina fans totalt. Hoppas Grauers få stå till svars för sin nonchalans .

 15. Har inte kollat hockey sen Kallio-Andersson-Jonsson spelade skiten ur alla. joel o Kahnberg i all ära men det känns som själen gått förlorad men sån är väl idrotten idag. Man köper o säljer o glömmer vad som är viktigt. Ett hjärta och en själ. Hade hellre fallit från toppen med mindre begåvade spelare som hade offrat sin sista tand för att täcka ett slagskott.

 16. Kul att se alla reaktioner Kallio fortfarande får. Han läser dem, det är jag tämligen säker på.

  Meeen allvarligt talat. Åsikter såsom att Kallio skulle vara störst i klubben genom tiderna ÄR en smula överdrivna. En tröjhissning nu hade dessutom inneburit att klubben får vika sig för fansen, snyggt givetvis men det hade också fått ledningen att framstå i något dunkel dager med stukad stolthet. Enda rimliga chansen vore att teckna Kallio för en halv säsong (fem månaders lön, bra jobbat och tack Kronér!) OM man sedan har en ledarroll klar för honom efter utfört arbete. Att ta ”hem” en 38-åring för att spela någon sorts avskedssäsong för dyra pengar är såklart dumt.
  Däremot kan nog reglerna ses över vad gäller tröjor, tak och tack? Uppenbarligen är det fullt möjligt att bli en mycket folkkär del av ett hockeylag i Göteborg efter ”bara” nio säsonger!

  Förmodligen kommer inte Frölunda göra avbön och Tomi Kallios tröja stannar på Tomi Kallio. Synd kan tyckas för en spelare som bidragit med mycket både på och utanför rinken. Det som är viktigast är dock att det här är åskådarnas åsikter – och det tordes värma något alldeles extra i ett starkt bröst från Åbo.

  Hur ofta hissar Frölunda tröjor? Kan man diskutera någon sorts ”Fansens val”? Eller blir det bara populistiskt?

  1. Andreas!
   Varför är det överdrivet att Kallio skulle vara den störste i Klubbens historia! Ser du inte vilka reaktioner det blir här o vilket ramaskri det blev då han fick gå! Vilken publik hyllar en motståndare som Kallio hyllas!
   Tomi är kanske inte DEN BÄSTA spelaren i Frölundas historia(det är nog nr 24Nicklas Andersson) Men Tomi är det odiskutabelt populäraste bland fansen inte snack om annat just pga sitt stora hjärta o sitt sätt att vara på och utanför isen!

 17. Att en ordförande får uttala sig som Grauers gör är skandal. Det bevisar återigen att Frölunda struntar i sina fans och att man underskattar Kallios betydelse.

  Sen det här snacket om miljoner, en dålig ursäkt .

 18. Går det inte att ordna ett upprop och namnteckningar från frölundaiter så att Grauer baxnar? Make till okänslig karl som inte fattar vad åskådarna vill får man leta efter!

 19. Sorgligt att höra Grauers attityd. Där kan man snacka om brist på fingertoppskänsla. Jag hoppas det blir storm kring det här så Grauers rättar till sitt eget misstag istället för att förvärra situationen. Ge Tomi den plats han förtjänar!

 20. Jag har gått på alla matcher sedan 1996 och aldrig upplevt att det har pratats så mycket positivt om en spelare som det har gjorts om Kallio. Självklart kan man göra undantag, men det slutar givetvis precis så som Grauers tycker.
  Dock har Kallio lämnat enorma avtryck i föreningen, medan Grauers bara kommer vara en fotnot, saknad av få när man ser tillbaka.

 21. Förstår ärligt talat inte vad nuvarande ordföranden menar med att han inte vill rätta
  till fel som andra tidigare begått. Att de sparkade ut Kallio när han betydde som mest för föreningen i stort.
  Är det inte förändringsarbete ordföranden håller på med nu ?
  Att Frölunda äntligen försöker bygga upp en ungdomsverksamhet värd namnet.
  Och därmed på längre sikt lotsa en egna talanger i A-laget för att skapa mer intresse hos göteborgarna för ishockey.
  Kallio kan bidra med mycket kompetens i det arbetet.
  Och det är väl det TPS Åbo hoppas på.
  Där behövs också ett förändringsarbete.
  Klubben har haft en dyster säsong i finska ligan.

  1. Tror folk verkligen Kallio fick gå utan anledning? Kallio utmålar sig som offret och alla köper det. Frölunda sköter det snyggt och undviker kasta skit.

   1. Kallio har alltid varit ärlig.
    Och är förmodligen den siste som rullar över och spelar offer.
    Men intressant teori, NOT!

 22. För dåligt Grauers.
  Här saknar Frölunda helt och hållet en slags fingertoppskänsla.
  Gör om reglerna då?!
  Kallio är som Detroits Steve Yzerman eller Colorados Peter Forsberg.
  #71 har gett Frölunda så jä*la mycket framgång!
  Snälla Johan, be dem tänka om.
  Vissa någon slags storhet.
  För vilka ramar och regler dem än följer..
  Så gör dem fel.

 23. Uselt av ordförande att gå ut och säga aldrig. Jag har skrivit till sportchefen angående frågan om Kallio. Förväntar mig ett svar!!! Tycker att Frölunda ska passa sig att inte lyssna på sina fans. Det kan kosta mer än vad ni tror. Kanske dags att klargöra att vi struntar att gå på matcherna !! Ge vad fansen vad vi tycker i frågan om Kallio. Gör inte om erat misstag!! Kanske dags att vi på sociala medier låter Frölunda spela utan oss trogna fans, låt säga tio,femton matcher till att börja med. Skärp er ordförande samt övriga i Frölundas styrelse!!!

  1. Ja Frölunda borde lyssna. Kan bara hoppas att ansvariga läser här! man gjorde någon halvdan Hyllning i Campus till Kallio i Augusti det året han fick gå , under en träningmatch! bakom den hyllnigen låg garanterat Peter Gyllander som åxå försvunnit plötsligt och utan kommentarer,DEn mycket bra repensentant för Frölunda o han var bra mot oss fans! Mycket konstigt händer i Frölunda. Även Martin Pluss som var en favorit hos många fick gå helt oväntat! Vi får väl starta ett upprop på fejjan o skicka till Frölunda från oss fans, Många vill ha upp Kallios tröja o det borde dom lyssna på, Vi fans ÄR Frölunda det glömmer dom ofta! Även om det blivit bättre!

 24. Kanske skulle man hissa upp KENTA JOHANSSON i taket då det var han som såg till att Kallio försvann! Det där med 10 år är löjligt samt att man skall ha gjort o vunnit något med TRE KRONOR! Det har väl inte med Frölunda att göra! Såg att i några arenor har man 10 talet tröjor hissade bla Gävle tror jag!
  Jag äskar Frölunda men det man gjorde mot Tomi är det största sveket i klubbens hiostoria.Att fo9lk reagerar än idag på Rylanders kanon repotage bevisar än en gång Kallios storhet o vad han betytt för Frölunda o fans!
  Frölunda lär inte vika sig i frågan precis som na inte vek sig när Kallio fick gå trots massiva protester av oss som sitter i arenan år efter år!

 25. Att man inte vill hylla sin absolut största publikdragare är bara att beklaga.
  När det gäller publikfavorit, det fanns ytterligare en Martin Pluss men honom dumpade man också.
  Men det är klubben i ett nötskal, höj priserna , gör ingenting för publiken.

 26. Tycker hela historien är tragisk, tycker till och med att det är så trist att jag inte gillar att gå på matcherna mer slutade förra säsongen och kommer inte att gå på fler matcher.

 27. Och förresten bra att inte stan satsar på en galen arena som bara går med förlust= skattepengar!
  Jag tror att en ombyggd scandinavium blir jättefint!

 28. Kanske det är dags att förändra? Bara för att det var för behöver man inte fortsätta som förr.

 29. Att man, som Mats säger, inte kan lägga miljoner på att rätta till gamla misstag kan ju helt klart köpas. Däremot tramset om det där med 10 säsonger osv är ju bara löjligt. Inte skulle taket i Scandinavium krylla av tröjor bara för att man gör ett undantag och hyllar Kallio. Det är få som tar en så stor plats i Frölundahjärtat hos folk som Kallio gjorde.
  Jag är helt övertygad om att de allra flesta inte skulle se det som en ”kompensation” eller så utan faktiskt som den rätta symbolhandlingen en ”tröjhissning” är.
  Kallio är och kommer att förbli en av de största, som burit Frölundatröjan!

 30. Jag tycker det är dags för Frölunda att göra snygga avslut med spelare som inte platsar eller av någon annan anledning inte ska va kvar i Frölunda.
  Det är aldrig ens fel för att två träter.
  Det är en människa bakom varje tröjnummer.

  //Micke

Kommenteringen är stängd.