NYTT: Frölunda jagar stortalangen Kovács

Allra som såg juniorturneringen för U19-nationer i Frölundaborg tidigare under säsongen nickade gillande när AIK:s odraftade megatalang Robin Kovács stänkte dit mål efter mål.

Även Frölundas värvningsansvariga.

Nu visar det sig att Kovács plus hans agent Michael Rosell har besökt Frölundaborg för att träffa general manager Christian Lechtaler.

Frölunda är oerhört intressant – och det finns en bra dialog mellan parterna. Den vänsterskjutande forwardens kontrakt med AIK har gått ut för en dag sedan – och nu jagar Frölunda en ny Stockholmstalang att förädla.

Minns bara hur det gått för Alexander Wennberg och Erik Gustafsson, som snabbt tog sig från debut i SHL till att skriva kontrakt i NHL.  Wennberg har till och med redan etablerat sig i världens bästa liga …

En hel del talar för att Kovács kan vara näste talang som Roger Rönnbergs team tar sig an.

19 kommentarer om “NYTT: Frölunda jagar stortalangen Kovács

 1. Rylander, det här är verkligen inte ”nytt”.
  Det har skrivits om Kovacs till Frölunda sedan slutspelet då Robin och hans agent var på plats under en av matcherna i Scandinavium.

 2. Varken Wennberg eller Gustafsson debuterade i SHL med Frölunda. Gustafsson gjorde nästan en hel säsong i Djurgården i SHL och Wennberg hann debutera i SHL samma säsong som DIF åkte ur.

  Samtidgt är det självklart bra att plocka stora talanger till klubben, jag kan dock tycka att man inte bör slå sig själv på bröstet alltför mycket.

 3. Hur mycket nytta får frölunda av en sån här spelare. Han kommer ju vara i NHL innan han gör någon skillnad i Frölunda. Och när han sen kommer vända tillbaka så är ju risken stor att det blir ett sthlm lag ?

  1. De talanger som varit här nu kort tid tex janmark, wennberg etc har ju gjort frölunda till topplag. 2 2 :a platser i serien har de bidragit med. De måste ju prestera för att få chansen i nhl. De kommer ju inte hit och sover sig till nhl.så ju bättre talanger och spelare ju bättre för frölunda

 4. Lite skämmit att man ena stunden pratar skit om Stockholm(are). Men i nästa stund gärna köper spelare därifrån.

 5. Om man skall värva spets skall man värva en etablerad spelare med rutin från slutspel och som lockar publik.
  Hur många egna målvaktstalanger till exempel har man släppt upp sen Lundqvist?

  1. Lundqvist är ingen egen talang. Bröderna kommer ifrån Östersund INTE Västra Götaland! Det har skapats myter om Lundqvist osv han har spelat i Frölunda men han kommer inte ifrån därifrån så släpp det.

   1. Fast med den logiken är det väl bara spelare som kommer från Västra Frölunda, eller egentligen från området kring Frölundaborg, som räknas som egna produkter. Det har väl snarare att göra med antal år som en spelare befunnit sig i juniorlagen snarare än ursprungsort.

   2. Så vad du menar är att bröderna Lundqvist egentligen kunde ha debuterat i Elitserien redan när de flyttade från Åre som 15-åringar? Någon del i deras utveckling verkar du ju inte vilja tillskriva de juniorår de spelade i Frölunda.

    Med ett sådant resonemang är det ju väldigt märkligt att det endast är ett fåtal spelare som debuterar och spelar regelbundet på högsta nivå i seniorhockeyn innan sin 18-årsdag.

 6. Vad sänder det för signaler till klubbens egna juniorer? Ni är inte tillräckligt bra så vi värvar in utifrån ?

  1. Det sänder signaler att om man går till Frölunda har man god chans att ta sig vidare dit man vill.

   Med tanke på hur många spelare Frölunda tappar varje vår så har de egna juniorerna goda chanser att få speltid.

 7. Ser hellre att Frölunda satsar på de egna i SHL än att agerar språngbräda för en tredjelinaspelare från Sthlm under en säsong.

  1. Detta vore en kanon värvning. Frölundas egna juniorer får chansen ändå. Ju bättre spelare man tar in ju bättre blir laget. Frölunda är ju en av få klubbar som klara av denna balans. Så detta gnäll är bara löjligt

  2. Dom flesta spelarna i Frölunda är ju Norrmän, Stockholmare eller Norrlänningar. Få är egna produkter.

   1. Släpp sargen och kom in i matchen Kolle.
    1st spelare i A-truppen är från Norge (Rosseli), en kan med god vilja kallas som norrlänning. 15st har spelat juniorhockey i Frölunda. Så lite bättre fantasi än så måste du ha.

   2. Jaha. Då har du sovit de senaste säsongerna. Inte alls sett alla talanger frölunda låtit spela a-lags matcher.

Kommenteringen är stängd.