RYSSLAND: Ovetjkins hjärta säger ”da, da, da”


Tänk dig att precis blivit utslagen ur kampen om Stanley Cup i en sjunde och avgörande match. Tänk dig att det dessutom sker efter sudden – och du själv är i alldeles strålande form.
Spela VM för Tre Kronor?
Nej tack, brukar det låta för det mesta.
Men vi byter frågan:
Spela VM för Mother Russia, Alexander Ovetjkin?
”Da, da, da! Jag kommer.”
Så även om Ryssland inte ens gått vidare till semifinal sitter en av världens allra bästa hockeyspelare på ett plan på väg mot Prag.
Går Ryssland vidare ska han minsann spela – för sitt land, troligen mot USA.

Jag tycker att det är fint. Imponeras av hjärtat som säger ja till sitt land. Sedan är det ju inte ens säkert att han har ett lag att spela med vid 22-tiden i kväll.

Då kan Tre Kronor skickat ut Ryssland ur turneringen … precis som Henrik Lundqvist och New York Rangers gjorde med Ovetjkins Washington Capitals i natt, alltså.

Mötet efteråt mellan lagens två största stjärnor är vackert, fyllt av respekt och beundran för varandra.

 
MÖTET MELLAN OVETJKIN OCH LUNDQVIST

2 kommentarer om “RYSSLAND: Ovetjkins hjärta säger ”da, da, da”

  1. Den störste av dem alla – Jaromir Jagr – har gång efter gång visat att man har en skyldighet att ställa upp för sitt land. Han är värd allt beröm.
    Men vår förlust mot Ryssland grundlades när Mårts & Co lade defensiven åt sidan redan från första nedsläpp. Det straffade sig igår när backarna for omkring som yra höns i en och en halv period. Jag saknade Niklas Kronwall från Detroit mer än Henke i målet. Att lagkaptenen Staffan Kronwall inte spelade var också trist.

Kommenteringen är stängd.