DUCHENE: ”Bara svenska experter som trodde vi hade semester …”

IMG_1245.JPG

Visst minns ni den här killen? Matt Duchene från Colorado Avalanche spelade i Frölunda under senaste lockoutperioden och hann bli en riktigt stor favorit i Scandinavium. Särskilt eftersom han alltid sa vad han tyckte och inte bara höll igen – oavsett om det fanns kritik i citaten.
En del svenska experter har ansett att Kanada var i VM på Europasemester – och bilder när spelarna satt och åt hamburgare och drack öl i solgasset publicerades till och med i pressen.
Så, Matt … vad säger du om din semester i Prag?
”Haha. Det är bara svenska experter och medier som trott att vi hade semester. Vi var här på ett uppdrag”, säger Duchene.
Sist vi sågs stod han i Sotji med en guldmedalj runt halsen.

Dags igen, alltså.
”Det här är en bra tradition! Vi får fortsätta att ses så här!”
Kanada går ut ur VM-turneringen med tio raka vinster – och under finalrundan 17-1 i målskillnad.
”Vi är så upphetsade! Det här var en dominerande uppvisning. Om du tittar på Sotji i fjol, junior-VM i år och så VM här. Vi är verkligen på toppen av världen. Vi utger oss för att vara världens bästa hockeynation – och bevisar det verkligen nu!”

Duchene är inte kaxig på nåt sätt när han säger det, utan mer konstaterande efter uppvisningen i Prag.

”Kanadensare är ett ödmjukt folk, vi jobbar hårt om vi vill ha nåt – och sätter en stor stolthet i det. Det var inget annorlunda  den här gången.”

Ni fick era stora stjärnor att ställa upp – i motsats till Sverige, där många NHL-spelare sa nej. Vad tror du var avgörande för att namn som Crosby, Giroux och Spezza kom till VM?

”Det är en speciell grupp. Vi har fyra förstakedjor. Tre förstabackpar. Två förstamålvakter. Ju fler toppnamn som tackade ja, desto fler kom med. Det var som en snöbollseffekt.”

Tror du att alla tillgängliga storspelare tackar ja till VM i Ryssland också?

”Det är förstås ett annat lag den gången – men jag tror att många spelare där hemma har sett vad vi har åstadkommit här i år. Och vill vara med nästa gång …”

4 kommentarer om “DUCHENE: ”Bara svenska experter som trodde vi hade semester …”

  1. Det faktum att många av matcherna spelas inför fullsatt arena och hela hockeyfebern runt VM i år tror jag kan locka fler stjärnor.

  2. Kanada har sina storstjärnor, liksom Ryssland och Tjeckien. Våra fina stjärnor skiter fullständigt i landslaget. Det tycker jag är riktigt uselt. Z, Sedins, Kronvall mfl borde få betydligt mer kritik för att de inte bryr sig om svensk hockeys framtid.

    1. Så Z:s ryggproblem och diskbråck ska sopas under mattan för att han ska spela vm?
      Det är dessutom inte Z, Sedins eller Kronvall som är framtiden, det är Mika Zibanejad, Erik Karlsson, Jakob Silfverberg mfl.

      1. Framtid eller inte. De bästa spelarna borde ställa upp. Svensk hockey har gett dem allt de har. Utan svensk hockey skulle de kanske stå på fabriksgolvet. Tacksamhet och stolthet borde få dem att ställa upp. Tycker jag. Sen kan ju vissa vara skadade och inte kunna spela.

Kommenteringen är stängd.