NYTT: Patrik Nemeth i träning hos Frölunda

Frölunda letar en back – och en finns redan under träning i Frölundaborg.

Patrik Nemeth, 23, från Dallas Stars. Den förre AIK:aren är en bjässe – 192 centimeter lång och 104 kilo – och har ett kontrakt som precis går ut med NHL-klubben.

Det har blivit 30 matcher i världens bästa liga under de tre senaste säsongerna, varav 22 allra senast. Tre mål och tre assists …

”Patriks ambition är att spela i NHL. Men får han inte kontrakt så tar vi diskussionen. Jag hade gärna sett att allt var klart redan nu”, säger Christian Lechtaler, Frölundas general manager.

Han och tränare Roger Rönnberg vet att Frölunda behöver få in spets i sin trupp. En back, en center, en forward.

”Truppen är klar till 85 procent – och det får gärna ta lite tid”, säger Lechtaler.

Rönnberg fyller i:

” Jag och Lechtaler snittar fem-tio samtal med varandra per dag – utöver de åtta timmar vi jobbar tillsammans. Så visst händer det saker. Hela tiden.”

Dessutom jobbar Frölunda med en tightare budget än flera av konkurrenterna – och kan därför inte prata om namn som klubben jagar.

”Jag hoppas att fansen förstår det. Vi måste ha en annan uthållighet, gå en annan väg. Vi kan inte göra det som Luleå gör – och köpa allt som finns synligt och ute på marknaden. De har fått in ett antal färska miljoner på kontot”, konstaterar Rönnberg.

Däremot ser han också gärna att Frölundatruppen fylls på strax.

” Vi är kräsna – och då tar det tid. Det ska vara prisvärt och ändå vara kvalitet på den spelare som kommer. Plus att han ska passa in. De bästa värvningar vi gjorde förra säsongen var de spelare som vi tackade nej till – och som kickades av andra lag efter halva säsongen. ”

Och Johan Larsson från Buffalo Sabres har du också träffat?

”Jag har inte haft ett officiellt möte med Johan. Det är en spelare som borde spela i NHL. Jag har en nära kontakt med spelare som jag coachat tidigare – och dit räknas Johan. Jag träffade också Dick Axelsson i dag, men det betyder inte att jag kan värva honom. Eller vill”, säger Rönnberg.

 

5 kommentarer om “NYTT: Patrik Nemeth i träning hos Frölunda

  1. Äntligen är han igång igen! Som vi har väntat på inlägg som dessa. :]

  2. Hur ser Patrik ut? Skulle han gå in i första eller andrq backpar och vara en stjärna i Frölunda?

    1. Stjärna tror jag inte.
      Men stabil defensiv pjäs på 192cm 104kg. Det behöver Frölunda!!

Kommenteringen är stängd.