NYTT: Blidh lämnar – för tre år i Boston Bruins

  
Att Anton Blidh gjorde en bra säsong hos Frölunda är inget nytt – och nu kommer nästa steg:

Treårskontrakt med Boston Bruins!

Han lämnar Sverige redan i sommar:

”Ja, så är det. Jag kör med Frölunda till 26 juni – sedan sticker jag direkt. Jag ska försöka slå mig in”, säger Anton stolt. 

Kontraktet, ett tvåvägs, skrevs under nu i veckan.

”Jag är nöjd! Jag fick jävligt bra pröjs”, säger Anton – som dock framhåller att pengar naturligtvis inte är skälet att han åker. 

”Det är upp till mig att ta en plats – för de känns som de tror på mig!”

Han åker över ensam, utan flickvännen Sofia.

”I alla fall det första året. Då kan jag lägga all fokus på hockeyn. Jag vet att det kan bli AHL också, men jag är inställd på att kämpa för en plats i NHL.”

Det är ju din bästa gren, Anton.

”Haha, jag ska försöka”.

Lycka till! Hunnit med att köpa nåt fint till föräldrarna för sign on-bonusen?

”Tack! Nä, inte än. Men jag får lösa det …”

2 kommentarer om “NYTT: Blidh lämnar – för tre år i Boston Bruins

  1. Nu ska ytterligare en ung lovande, svensk hockeyspelare över tlll Nordamerika. Svenska klubbar, i detta fall Frölunda, utbildar och satsar på unga svenska spelare. Dom riskerar att förlora dessa spelare i ”förtur”, innan dom ens är färdigutvecklade i stort sett ”utan ersättning”. Klubbarna riskerar massor, mens spelarna sitter med ”feta” kontrakt och en hel massa ”klausuler”. I fotbollen finns inga avtal med andra ligor , där man kan ”sno” spelare, utan att betala ett marknadsmässigt pris. Jag förstår inte varför man har ett avtal med NHL, att dom kan ”tinga”, utbildade spelare från Sverige, innan ”examen”. Inte undra på att svensk ”elithockey”, blir sämre och sämre. Och nu ska ytterligare 2 lag in i denna liga!!
    Nej, följ fotbollen och marknadsätt priset på spelaren , så vi får behålla dom i Sverige, tills dom är ”flygfärdiga”.

    1. Nja, Per, tyvärr är då fallet att de skriver korta kontrakt i stället vilket gör att klubbarna får näst intill ingen ersättning. Det är en rävsax som svenska klubbar sitter i.

Kommenteringen är stängd.