NYTT: SJU MILJONER PLUS FÖR FRÖLUNDA!

Frölunda har fått ordning på ekonomin: 7,1 miljoner plus den senaste säsongen!

 

För andra året i rad visar alltså Frölunda HC positiva siffror i sitt bokslut. 80 000 kronor i fjol har blivit 7,1 miljoner i år – tack vare ökade intäkter med åtta procent, samtidigt som de ökade kostnaderna bara nådde upp till fyra procent …

Frölundas ordförande Mats Grauers jublar förstås.

”Det här är hårt jobb från många håll! Styrelsearbetet har präglats av engagemang, konsensus och framtidstro! Ett tålmodigt arbete baserat på Frölunda Hockey Clubs beslutade värdegrund och verksamhetsidé kommer, utifrån en uppnått god nivå, att utvecklas ytterligare kommande verksamhetsår. Föreningens likviditet är god”, säger han stolt.

Men även om föreningen går plus kommer inte Frölunda att rusa i väg och börja tokköpa spelare eller att höja lönerna.

Mats Grauers:

”Nä, vi kommer inte gå tillbaka till köp och släng-attityden. Vi kommer att fortsätta med återhållsamheten avseende föreningens kostnader. Det ligger ett fortsatt fokus på intäktsförstärkningar. Utökningen till 14 lag i SHL påverkar intäkterna negativt med cirka fem miljoner. Detta intäktsbortfall måste ersättas av andra intäkter …”

Plötsligt ska 14 lag dela på samma intäkter som tolv. Därtill får Frölunda bara 26 hemmamatcher mot 28 förra säsongen.

”Och så har vi en regering som höjt jobbskatten för unga människor. Bara det kostar oss 1,5 miljoner kronor”, säger Grauers.

Hela koncernen, som även innehåller dotterbolagen Frölunda Hockeyutveckling AB och Frölunda Affärsutveckling AB, gör också en vinst – på 2,1 miljoner kronor. Även där finns en förbättring från den föregående säsongen.

Då var förlusten 1,1 miljoner.

Omsättningen för Frölunda-koncernen är 139 miljoner kronor och föreningskapitalet  är 20,3 miljoner i koncernen – och fina 17 miljoner i själva föreningen.

”Vi ska inte rusa i väg – för vi har en skyldighet mot föreningen att fortsätta så här! Det kommer att bli ett jättetufft år även nästa år …”