Stålberg firar Rangerskontraktet till havs

 

Hur firar du ett kontrakt med New York Rangers? Viktor Stålberg drog till havs med polarna.

Gänget har ankrat båten en bit utanför Styrsö i Göteborgs södra skärgård. Det är 30 grader i skuggan, en av få dagar som klassas som tropiskt dygn i Sverige och den chansen till solbränna, sköna dopp och fångade makrillar missar inte den store NHL-forwarden.
Inte ens dagen efter en kontraktssignering med New York Rangers.
För det är på Manhattan, i samma lag som Henrik Lundqvist, som den förre frölundaiten kommer att spela den kommande säsongen.
Förvånad?
”Egentligen inte. Det fanns en risk att bli utköpt. Det har inte funkat riktigt överhuvudtaget i Nashville, om jag ska vara ärlig. Jag åkte på skador i ljumske och knä – och missade mer eller mindre säsongen fram till nyår, så det var svårt att få nån vettig roll i laget. Men så kom jag tillbaka bra under slutet av säsongen och i slutspelet”, förklarar Stålberg.

Predators ville dock inte ha honom kvar, betalade 39 miljoner för att lösa det resterande kontraktet – och New York Rangers tackade och tog emot med öppna armar.
”Det blir kanon. En läcker stad, en bra organisation – och ett lag som kan vinna. Det känns verkligen som en nystart”, säger Stålberg, som bara för två år blev Stanley Cup-mästare med Chicago Blackhawks.
Din roll i Rangers?
”Den blir nog liknande som den i Chicago. Jag kommer att spela i en tredjekedja och försöka göra målen som inte toppkedjorna gör. Det passar mig riktigt bra – och det ska bli jävligt kul att få en mer klar roll”, säger Viktor, som nu i sommar kört hårt med Frölundas juniorfystränare Kristian Skarphagen för att vara i bästa form till hösten.
Skadorna är väck – och nu har Stålberg ett år på sig att bevisa att han verkligen håller måttet.
Det fanns förstås fans som hoppades att du skulle komma hem till Frölunda och lira med lillebror Sebastian?
”Det är aktuellt nån gång i framtiden. Men inte än. Inte de närmsta åren. Så länge jag kan prestera på högsta nivå där borta så kommer jag att köra där”, säger Viktor.