FRÖLUNDA: ”Det finns utrymme för att värva mer …”

Jag har kanske inte varenda summa exakt rätt – men Frölunda har tappat massor i lönekostnader.

Mathis Olimb försvann, med honom runt 200 000 i månaden.

Max Görtz, 40 000.

Magnus Kahnberg, 150 000.

Christian Bäckman, 120 000.

Mikael Wikstrand, 130 000. 

Erik Gustafsson, 110 000.

Anton Blidh, 40 000.

Linus Fernström, 40 000.

Erik Karlsson, 40 000.

Lägg därtill att Joel Lundqvist sänkt sin lön med ungefär 100 000 i månaden och ni fattar att Frölunda blivit av med en del kostnader.

Förvärven av Johan GustafssonHenrik Tömmernes, Sebastian Stålberg, Johan Sundström, Patrik Carlsson, Spencer Abbott och i dag Oliver Lauridsen är inte de allra dyraste på marknaden. Spelare som exempelvis Andreas Thuresson har hamnat i Malmö – för att Frölunda helt enkelt inte betalar bäst längre. 

Långt ifrån, dessutom.

Men jag tror att klubben har nåt mer på gång. Det finns en slant över för att spänna musklerna – och plocka in en riktigt vass center.

Har ni något ekonomiskt utrymme kvar att värva för efter dagens spelarpresentationen?

”En hypotes. Det finns utrymme, storleken är hemlig”, svarar general manager Christian Lechtaler.

Jag ser inte riktigt vem som ska ersätta Mathis Olimb i det här laget. Eller visar Mattias Janmark att jag har helt fel?

9 kommentarer om “FRÖLUNDA: ”Det finns utrymme för att värva mer …”

  1. Hockeyn förlorar sin identitet om det ska vara så att den som har mest pengar att köpa ihop ett lag vinner serien. Men i Göteborg har man gärna köpt ihop ett lag av spelare från övriga landet, för att sen slå sig för bröstet o hävda att man är bäst. Nån som hört talas om ”Köpelag”.

  2. Hoppas på någon mer stjärnspelare i Frölunda. En som växer i slutspel. Tex en spelare som Dennis Rasmusson. Har han förlängt med Chicago? Hoppas kunna heja fram Frölunda till många segrar i år. Verkar bli en svårtippad säsong med många jämna lag.

  3. ”Spelare som exempelvis Andreas Thuresson har hamnat i Malmö – för att Frölunda helt enkelt inte betalar bäst längre. ”

    Va? Du tror inte Thuresson hamna i Malmö för han spelat juniorhockey där och även kommer ifrån en hyfsat närliggande ord?

      1. Helt otroligt att betala 450′ för Thuresson , för dom pengarna får frölunda 3 spelare typ Tömmernes, Carlsson, Sundström.

Kommenteringen är stängd.